krem allığımla aşk yaşamama neden olmuş fırça . sadece ben keşfettim sanıyordum ama daha önce söyleyen olmuş suslusozluk.net/n/19577/ olsun ikinci kez söyleyerek altını çizeyim ben de .
Ben hala bu fırçayla fondötenleri sürmeyi beceremedim neden acaba? Cidden fırça olarak ne kullanırsam kullanayım yüzümde çizgi çizgi kalıyor. Bunun bir sırrı varmıdır? Yada ben sünger insanı mıyım?
Elimdeki tüm fırçalar pis olduğundan çaresizlikle bir krem allığa bandırana kadar zerre hoşlaşmadığım¸fondoteni yüzüme uygulamak yerine adeta içen¸temizlemesi eziyetli¸hiçbir anlamı olmayan¸gereksiz bir zamazingo olarak nitelendiriyordum.Fakat sahiden krem allığı şahane uyguluyor¸yukarıdaki arkadaşlarıma sonuna kadar katılıyorum.Elinizde varsa bir deneyin derim.
mac face & body foundation ile harika bir ikili olan müthiş bir likit fondoten fırçası. Iz bırakmayan kıl yapısı¸ ayrıntı çalışmaya da elverişli son derece fonksiyonel ve kontrol edilebilir sap şekli tüm likit ürünlerle iyi anlaşması için de yeterlidir ayrıca.
Kılları oldukça sık ve yoğun oldugundan¸ fondoten uygularken hafif zorlandigim¸ yüzümün üzerinde rahatlikla gezdiremedigim fırça. Buffing buna göre daha yumuş yumuş¸ ürünü daha kolay yayıyor. Yani bir rt buffing brush değil.
olmazsa olmazım¸ en büyük yardımcım. abartıyor diyeceksiniz ama gerçekten değil. fondöteni elle veya süngerle sürdüğümde kalıp gibi duruyor¸ maske gibi oluyor. bunu kullandığımda da sanki yokmuş gibi. keramet fondötende değil fırçada yani
En sevdiğim fırçalarımdandır. Özellikle toz ürünlerde kullanmaya bayılıyorum. Pudranın kapatıcı olmasını istediğim zamanlarda¸ bronzerı allık gibi süreceksem yani yoğun kullanım istiyorsam tek geçerim. Ancak hafif uygulamalarda pek önermeyeceğim real techniques yüz fırçası.
ilk göz ağrımdır kendileri.(bkz: pixiwoo ) sam&nick kardeşlerin üreticisi olduğunu ve herkes tarafından beğenilip¸ youtube’da sayısız beğenilme videosunun bulunduğunu gördüğümde merak ettiğim¸ migros’ta satışa sunulduğunu öğrenince de koşa koşa gidip aldıktan sonra eve gelip yüzüme ilk fondötenimi uygulayışımla birlikte cupidin tatlı okunu yediğimi hissedip aynı hafta içerisinde gidip bütün koleksiyonu satın aldırtmıştır bana.
Önceden hep ıslak sünger kullanıyordum.Alalı bir hafta oldu bunu.İlk seferinde pek beğenmemiştim ama daha ikinci kullanımda elim alıştı.Gerçekten fondöteni bb kremi çok iyi yayıp doğal bir bitiş sağlıyor.Yalnız benim yanağımda iki tane hafif açılmış küçük gözenek var ve içine fondöten dolup iki tane nokta gibi gözüküyor.Ayrıca makyaj bazıda kullanıyorum ama neden böyle oluyor ki.Baktım nette ama bu problemi yaşayan bir benim galiba.ekleme:Problem nemlendiricimden kaynaklanıyormuş.Problem ortadan kalkınca tekrar denedim neden bu kadar popüler olduğunu da anladım.Çok rahat yüzüme fondöteni dağıtabiliyorum ve çok doğal duruyor.İndirim falan olursa yedek bir tane daha alıcam.
2 aydır bu fırçayı kullanıyorum¸sanırım artık yorum yazabilirim.Sık ve yumuşak kıllara sahip olması ismi gibi yüz konusunda expert olması ve fondöteni yüzde kusursuzca dağıtmasını gerçekten beğeniyorum sözlük.Sıvı fondötenleri bu fırçayla kullanıyorum ve henüz daha iyisini görmedim.
almakta çok kararsız olduğum¸ birçok kişiden çok iyi yorumlar görüp bazı kişilerden ise stippling brushın daha iyi olduğu yorumlarını gördüğüm güzel fırçadır.
stippling brush kadar iyi olmadığını düşündüğüm fırça. aldım ama bir defa kullandım sadece. sanırım pıt pıt hareketlerle sürmeyi daha çok seviyorum fondöteni.
Temizken fondöteni mükemmel dağıtan fırça. İkinci gün yıkamadan kullanırsanız idare eder ama üçüncü güne kurtarmıyor :d benim gibi tembellere duyrulur ! 🙂
öğle yemeği arası watsonsta gördüm. benim ihtiyacım yok fırçaya deyip burnumu kıvırıp gttim. sonra buradaki yorumları okudum¸ akşam çıkışta bi koşu gittim aldım¸ otobüsü kaçırdım.le blush creme de chanel allığımı parmaklarımla sürüyordum. elimdeki fırçalardan da pek yakıştırdığım olmamıştı. hakikaten güzel uygulama sağlıyor. iyi ki almışım.
bu fırçayı ilk aldığım zaman yüzümde fırça izi bıraktığını farketmiştim ve hiç sevmemiştim. sonrasında bu kadar seviliyorsa bu fırça ben bir şeyi yanlış yapıyorum diye düşündüm ve öncesinde tampon hareketlerle fondöteni yüzüme yedirip dairesel hareketlerle sürmeye başladım fondötenimi. kendi yanlışım yüzünden fırçayı kötülemişim pişmanım. acelem varsa bu fırçayı hala tercih etmiyorum orası ayrı.
bence fondöten için hiç mükemmel bir fırça değil bir kere küçük ve fırça izi bırakıyor. bırakmasın diye uğraşacaksam niye kullanayım o zaman? ben kendisini krem allık kademesinde göreve getirdim.
övdükleri kadar var ama her kullanımdan sonra yıkamanız şartı ile¸ ki bunu yapmak üşengeç bir insan olan benim için imkansız. yoksa ikinci kez kullandığınızda aşırı iz yapıyor.
bu fırçayı en iyi verimli şekilde kullanmak için max 2 kullanımda yıkamak lazım. ama sabahın köründe fondöten uygulamak için zahmetli çünkü küçük bir yüzeye sahip¸ e benim yüzümünde maşallahı var. buffing fırçayı daha kullanışlı buluyorum¸ expert biraz daha keyif işi sanki
Fondöteni cildime eşit şekilde dağıtan fırça. Hatta bazen göz altı kapatıcımı da tampon hareketlerle dağıtıyorum. Krem allık uygulamada da oldukça başarılı fakat fondöten için kullanmaktan allığa sıra gelmiyor. Güzel bi indirime denk gelirsem 2.sini almayı planlıyorum.
bir türlü anlayamadığım sebepten ötürü kılları dökülüyor ne zamandır özenle yıkıyorum halbuki ama başka yöntemle yıkamak lazım sanırım. fırça için genelleme yapmayacağım kılları dökülüyor diye çünkü hepsi el kesimi her fırça aynı değil sonuçta
Fondoteni iyi güzel uyguluyor da kim buna çizgi çizgi yapmıyor dediyse bu safi yalandır. Bu birincisi.İkinci olarak 2 kere yıkadım ve artık o eski halinden eser yok şimdi. İnanılmaz kıl döküyor¸ ortadan pıtır pıtır çıkmaya başladıSon olarak da hiçbir fırça beauty blender kadar pürüzsüz bir bitiş sağlamıyor¸ sigma¸ mac¸ rt ne olursa olsun fakat sünger de çok fazla ürün yiyor napıcağımı saşırdım aa dostlar
sanırım memnun değilim¸ fırça yumuşaklığına çok önem vermeme rağmen bu fırça ilk aldığım haldeki yumuşaklığını korumadı :/ ürünü bence yemiyor ama çizgi çizgi iz bırakmasını ne yapacağız? fırça sonrası parmaklarımla rötuş yapıyorum :/ sanırım bir de dalin bebe şampuanıyle yıkamayı deneyip tekrar gözlemleyeceğim.
kullandığım en iyi fondöten fırçası. fırça izi bırakmıyor doğal bir bitirişi var¸ yumuşacık¸ kılları sık olduğu için fondöten emmiyor ve olduğu gibi yüzünüze yediriyor.
Son gratis indiriminden aldığım fırça. Bir tek ben mi kıllarının hiç de yumuşak olmadığını düşünüyorum (örneğin sigma f80 ile kıyaslanınca)? yoksa indirim nasılsa diye çakma ürün mü geçirdiler bize
Acayip ürün yutan fırçadirTamam doğal bitiş sağlıyor ama zaten surduğun ürünü emdiği için geride kalanla doğal bir hal aliyorsun ki resmen israf. He evet bu şekilde her ürünün dibini görürsün bitirme garantisi veriyor.
Bi sevemedim bu fırçayı. Şekil olarak tamam güzel ama çok sert geliyor bana. Fondoten üzerine¸ bununla başka bir krem ürün uygulamaya kalkınca¸ cildimdeki fondoteni resmen siliyor.
Fondöteni en doğal yüze sabitleyen fırçamdır. Pıt pıt hareketlerle yüze yedirilir. Şuan kullandığım (bourjois 123 perfect) ince yapılı fondötenle birlikte sivilceli yüzümde güzel bir sonuç vermektedir. Bu fondöteni bulamadığımda başka markalarda nasıl sonuç verir merak ediyorum açıkçası.
Şu zamana kadar ben neden bb leri fondötenleri elimle uyguluyormuşum dedirten canım fırçamdır. Az ürünle en doğal bitişi sağlıyor¸ çizgi çizgi yapmıyor¸ dalinle kolayca temizleniyor. E daha ne istenebilirki bir fırçadan?
Sorun bende galiba dedirten fırça. cicişler fondoten sürerken kullanıp memnun kalmış ama ben de çizgi çizgi bir görünüm oluştu. Bari kontür fırçası olarak kullanıyım dedim bir süre kullandım ama makyaj çantamda 1 gün durunca fırçası eğrildi¸ şu an tüyler sağa bakıyor. Sanırım yeterince expert değilim.
Fondöten¸ allık¸ aydınlatıcı dahi sürebileceğimiz fırça¸ pofuduk bir yapısı yok basık ve küçük biraz. . Ben alalı baya oldu o zaman türkiye’de satılmıyordu¸ ilk başlarda hiç kıl dökmedi ama son zamanlarda kılları hep yüzümde kalıyor¸ kullanılamaz hale gelene kadar kullanacağım¸ tekrar alacağımı sanmıyorum.ürünü biraz fazla harcamaya sebep oluyor¸ kapatıcılığı az olan ürünleri dahi biraz daha kapatıcı olmasını sağlıyor. Bende çizgilenme yaptı.indirimli fiyatını hakediyor ama mükemmel¸ olmazsa olmaz değil bence.
Bir benim bayılamadığım¸ arkasındaki bunca harala güreleyi anlayamadığım ve ilk RT marka ürünüm olan makyaj fırçasıdır.Bir kere gerçekten yumuşak değil¸ ben fondöteni bin yılda uygulayan insanımdır ama bununla denediğimde şişenin yarısı fırçada kaldı. Çok ürün yiyor ve bence dendiği kadar kusursuz/airbrushed bir bitiş sağlamıyor. Çok da küçük olduğundan her gün bununla buffing yapa yapa tüm yüz makyajı yapmaya kalksanız carpal tunnel sendromu olmamak işten değil.Bronzer ve krem allıkta fondötenden daha iyi iş çıkardı ama ben gene de çok sevemedim¸ zira tek cilt makyajınız onlarsa gayet iyi iken¸ alta bir base makyajı uyguladıysanız onu kaydırıp götürüyor.Sevemedim kara gözlüm be.
fondöten¸ bronzer¸ aydınlatıcı ve kapatıcı çok başarılı bir şekilde uygulanabiliyor bu fırçayla. özellikle göz altı kapatıcısı hafif süpürme hareketiyle uygulandığında çok doğal bir bitiş sağlıyor.
En en en favori fırçalarım. -larım diyorum çünkü elimde 2 adet expert face brush mevcut. Her gün kullandığımdan yıkama derdine böyle es vermeyi tercih ettim iyi de oldu 🙂 Çok işlevsel bir fırça. İster allık için kullan ister bronzer ister bb krem ve fondotenler. Bebeğim bu fırça benim!
Migroslara ilk geldiğinde hunharca koşup atlayıp almıştım 6ay olmadan mefta oldu. Kılları döküldü şekilsiz bi hal aldı. Suan rt süngerini kullanıyorum ve sanırım ben sünger insanıyım çünkü ürünü daha doğal yayıyor yani ıslak kullanıldığından ürün yüzünüzde katmak katman olmuyor. bir de ayıptır söylemesi karmadan kuruya dönük bir cildim var fırçayla uyguladığımda mimik çizgilerimde fondöten birikmesi oluyordu sünger ile uygulamada bu olay minimuma iniyor. Fakat fırçanın hakkını yiyemeyeceğim bir konu varki hangi fondöten olursa olsun bu bb krem de olabilir kapatıcılığını arttırıyor.
fondöten uygulamalarında bazen çizgi çizgi izler bırakan¸ ürünün yarısını kendine saklayan fırça. uzun bir süre çok severek kullandım ama ürünü yutması artık dayanılmaz hale geldi. sırf buffing brush için core collection u alacağım galiba. umarım o çok daha iyidir.
bende hiçte çizgi çizgi durmayan fırçadır. gayet doğal bir bitirişi var. ürün yemesine gelince her yüz fırçası kadar yiyor bence. bu fiyatla daha iyi olanına ben denk gelmedim.büyüklüğü benim yüzüm için yeterli. küçük değil sonuçta fondöteni burun kenarlarımız gibi bölgelere de uyguluyoruz. yumuşaklığı da güzel bence. hassas ciltliyim ve sert fircalar yüzümü çabucak tahriş eder. ama yine de cok sert geliyosa yıkadıktan sonra saç kreminizle yumuşatabilirsiniz. baya faydası olacaktır bence.
kesinlikle fondöten sürmek için yaratılmış fırçadır. fakat tavsiyem ürünü fırçaya değil¸önce yüzünüze nokta şeklinde sürmeniz.daha iyi dağıtıyor ve kesinlikle iz bırakmıyor.
olumsuz girdileri görünce üzüldüğüm canım fırçam. her gün bb krem kullanan insan olmasam da kullanacaksam mesela bi stippling brush yerine elim direkt buna gidiyor. kesinlikle yumuşacık ve çok güzel dağıtıyor bb kremi yüzüme. temizlerken de uğraştırmıyor. aylardır bende ama tek bir kılı bile dökülmedi hala sapasağlam. eğer kaybolursa falan anında gidip yenisini alırım o kadar seviyorum.
bb krem ve fondöten için real techniques buffing brushın gösterdiği performansı vermiyor ama kontür ve allık uygularken kullanması oldukça pratik olan fırçadır. aydınlatıcı için bile kullanılabileceğini düşünüyorum.
stippling brushtan sonra pabucu dama atilmistir bb krem kullanmamin etkisi var tabi.eskisi kadar fondoten kullanmiyorum cunku. ama ilk rt fircamdi kendisi.
gaza gelip iki tane birden almıştım kozmeladan. sıvı ürünleri uygulamada yetersiz. hatta badana yaparmışçasına sürte sürte yüze sürülürse fırça izi yaptığı doğrudur. dabing denilen o pıt pıtlama olmadan doğallığı yakalamak mümkün değil. ayrıca kılları sık ve kısa olduğundan uzun süre yıkanmaz ise fondötenin oksitlenmesi ile birlikte kıllar birbirine yapışıyor. patakrem denilen ürünlerle daha sağlıklı sonuç alınabilir. duo fiber fırçaların canını yiyeyim.
bu fırçaya resmen aşığım her işe yarıyor kontür yapıyorum fondoten sürüyorum allık sürüyorum.fondoten uygulamada elle uygulandığından daha yoğun bi kapatıcılık sağlıyor türkiyeye ilk geldiği zamanlarda almıştım o zamandan beri her şekilde kullandım hiçbir çizgilenme problemi yaşamadım yuarlak hareketlerle uyguluyorum
ince yapılı olmayan cilt ürünlerinin uygulaması için elimin ilk gittiği fırçadır. ve gerçekten mükemmel sonuç alıyorum.ancak şunu belirtmem gerek ki 4 ya da 5 adet expert face fırcaya sahibim. ciltte tampon hareketlerle uygulama yapmaya özen gösteriyorum ve aynı fırçayı iki kereden fazla kullanmıyorum. aynı fırçayı yıkamadan iki farklı cilt ürününde kullanmıyorum. yıkamak için de dalin bebe şampuanı kullanıyorum¸ yatay olarak kurutuyorum.bu şekilde bir kullanım alışkanlığı ile chanel mat lumiere¸ shisedio perfect refining¸ ysl touche eclat¸ nars tinted mositurizer ürünlerinde son derece natürel ve güzel sonuç alıyorum.edit: toz ten ürünleri ile¸ allık ya da pudra uygulamayı hiç denemediğimi de belirteyim.
satın aldığım ilk real techniques fırçası. çizgilenme yapmasından dolayı¸ fondöten uygulamasından sonra elimle pıt pıt yaparak çizgili görüntüyü gidermeye çalışıyorum. sık yıkanmadığı takdirde çok kirlendiğini düşündüğüm fırça
Keşke çok daha önceden alsaydım dediğim¸ bırakın fondöteni güneş kremini bile uyguladığım¸ sıfır iz ve pürüzsüz uygulama olanağı ile ten makyajı rutinimin olmazsa olmazı olan fırçadır. Real Techniques’ten tek bir fırça alınması gerekiyor ise kesinlikle alınması gereken budur.
5-6 ay önce aldığım ve bb kremimi uygulamakta severek kullandığım fırçaydı ta ki bir ay öncesine kadar.Normalde fırçamı deterjan ile temizliyordum ve hiç bir dökülme yaşamadım.Geçen ay değişiklik olsun diye bebek şampuanıyla yıkayayım dedim şuan fırçanın tüm kılları elime geliyor.Ciğerim yanıyor arkadaşlar…
Çok çok çok kullanışlı bir fırça. alacaksınız vereceğiniz her kuruşa değecek bence. ben bb krem ve likit fondotenlerimi sürerken kullanıyorum ama allık için kullananlar da çok.
sıkı kılları sayesinde¸ daireler şeklinde uyguladığınızda¸ iz bırakmayan bir fırçadır. kolayca homojen bir uygulama sağlanabilir.o kadar yıkadım¸ şu ana kadar hiç kıl da dökmedi.
benim 2014 yılı favorim¸ geç keşfetmişim¸ müthiş bir ürün. ben the mac 217 blending brush a bile kusur bulan bir insanım¸ muhteşem fondöten uygulamasıyla gönlümü fethetti bu fırça. en kısa zamanda yedekleyesim var.
utanmasam far bile süreceğim bunla o derece seviyorum. fondöten¸ bb krem ve krem allık için kullanıyorum. bu fırça sanki elle sürülmüşçesine doğal bi görüntü sağlıyor. biraz çizgilenme yapıyor ama ters yönde üstünden geçince çizgi falan kalmıyor. ürün yediğini de görmedim hatta eklips süngerin yanında buna ürün yiyor dersem çarpılırım galiba. watsons kartta birikmiş puanlarımla¸ krem allıklarım için bi tane daha alacağım. çok kullanışlı¸ makyaja yeni başlamış herkese tavsiye ediyorum. bi deneyin siz de seveceksiniz2 gün sonra gelen edit: bu yazdıklarım yazın aldığım fırça için geçerli. yeni fırçayı önceki kadar beğenmedim. iyi ki eski olan sapasağlam duruyor. deneyin demiştim ama denemeseniz de olur.
Ben bb krem sürmek için almıştım bu fırçayı¸doğal bir bitiş sağladı evet ama bana ürün yedi gibi geldi.Bb krem kullanmayi bırakınca fırça da çekmeceye gitti.Blush brush ı da allik sürmek için kullanıyordum gayet memnundum fakat bronzerda istediğim etkiyi bırakmıyordu.Ben de expert face brush ı denedim.Sonuç mükemmel.Daha önce demişler ama ben test edip denedikten sonra tekrar söylüyorum bronzer uygularken de deneyebilirsiniz.
Cok amacli fircadir kendisi. Ilk aldigimda sadece fondoten için kullandim. Sonra bir baktım likit allık uyguluyorum. Tatildeyken kapaticimi bile bununla yaydim. En son killanim alanim ise konturleme. Super bir uygulama sagliyor. Gercekten de yuz icin uzman bir firca.
2-3 aya kadar çok severek fondöten uygulamam da kullanıyordum. Gayet doğal bir bitiş sağlıyordu ama son zamanlarda nedendir anlamadım fondötenimi sürerken iz bırakmaya başladı. Şuan kontür amaçlı kullanmaya başladım. Zaten çok amaçlı bir fırça olduğunu düşünüyorum.
Fondoten uygulamak için kullanıyordum ama yüzeyi küçük olduğu için çok uğraştırıyor. En çok krem allık uygulamak için ya da kontür yapmak için kullanır oldum. Rt markasından aldığım ilk fırçaydı. Sonrasında buffing brush ile aldattım kendisini. Pişman değilim Sözlük. Buffing brush daha kolay yıkanıyor.
Ben nedense bir türlü kullanamıyorum bu fırçası.Fondotenimi dağıttıktan sonra mutlaka bi elimle müdahale etmem gerekiyor.Çizgi çizgi kalıyor böyle hafiften acaba nerede yanlış yapıyorum?Tek anlaşabildiğimiz konu allık sürmek.
İlk makyaj fırçamdır. Bir çok girdiyi şaşırarak okudum¸ fondöteni çok güzel dağıtıyor bana göre. l’oreal true match fondöten ile çok güzel uyum sağlıyorlar mesela. Toz allık sürmek için bence biraz fazla sık kıllı. Ancak krem ürünleri de güzel dağıtacağını düşünüyorum¸ denemedim.
Bb kremimi sürmek için almıştım ancak makyaj süngerlerini keşfedince pabucu dama atılmıştı¸ şimdi krem allık sürmek için kullanıyorum ancak vazgeçilmez bir fırça değil benim için¸ göz altı kapatıcısı uygulamayı da denemiştim ancak büyük gelmişti o bölge için.
ilk tanıştığımda aşık oldum¸ vazgeçilmezim oldu¸ şimdi bakıyorum da fırça izi bırakıyor bayağı bayağı. demek ki gerçekten aşkın gözü körmüş¸ görmemişim zamanında
yüzüme renkli nemlendirici dışında bişey sürmediğim için ben çok memnunum.değişik bir şekli olduğu için uygulama kolaylığı sağlıyor.fakat fondöten için yetersiz bir performansı var.ben yerine bir şey alacak olsam bobbi brown full coverage face brush alırım hatta kendimi zor tutuyorum bu ara.
bu fırçaya aşıktım hatta daha az kapatıcılık istediğimde buffing brush ile daha yüksek kapatıcılık istediğimde bu fırçayla fondöten uygulardım yüzüme sürekli. ama bir indirimde sigma f80 aldım ve kesinlikle bu fırçadan daha iyi bir bitiriş sağlıyor. bir de zoeva’nın fırçalarını denemek istiyorum ama türkiye’ye gönderim ücreti 18 €. o kargo parasıyla bir fırça daha alınır :/ artık alamancı akrabalardan isterim meşhur “duglas” larında satılıyor malum.
özellikle krem yapıdaki ten ürünlerini uygumalada kullanılması amaçlanmış fırça. ben fondöten¸ bb krem¸ renkli nemlendirici vs. sürerken denedim ve sonuç¸ kendisini sevemedim. tok yapısından olsa gerek yüzümü çok çekiştirdiğini fark ettim. ki cildimi travmatize etmek en son isteyeceğim şey. bence iki yandan bastırılmış gibi duran formundan dolayı krem bronzer kullananlar sevecektir¸ elmacık kemiklerinin altına cuk diye oturuyor. ben arada krem allık uygularken kullanıyorum¸ o da işte¸ maksat kullanmak…
Muhteşem bir fırça. Kesinlikle fırça izi yapmıyor. Genelde tüm markalar fırça izi bırakıyor. Sorunlu ve fondöten kusan cildime ilaç gibi geldi. Mutlaka yedeklemeliyim.
Ben hem fondötende hem de bb kremde kullanıyorum. Çok da memnunum. Cosmetica’nın online satışında baya indirimli gibi. Alan pişman olmaz. Ayrıca fırça izi yok. Dökülme yok 🙂
kendisini almamla beraber mac 187’nin bana aylardır fondöten uygulamada işkence çektirdiğini anlamamın bir olduğu fırça. henüz allık/bronzer gibi ürünleri uygulamadım kendisiyle fakat 3 farklı fondötenle denedim ve sonuç gerçekten harika.
uzun zaman kullanamadığım¸ zaman yetersizliğinden elle haldur huldur sürdüğüm fondoteni geçen gün zamanım biraz daha fazla diye bununla sürdüm. ilk aldığımda becerememiş miyim ne yapmışım¸ bu sefer bayıldım. üstelik elimle yedirmekten daha hızlı oldu. ilk kullandığımda yüzümde cizik cizik kalmıştı fondoten ama 4-5 gündür hiç öyle olmuyor çünkü çizgilendiği yerlerde yuvarlak hareketlerle sürüyorum. süngerde uğraşması da çok zor geldiği için şu anlık favorim bu tek derdim sürekli yıkamak. ertesi gün yıkanmamışsa kullanamıyorum. şimdilik ona da bir çözüm buldum. misel suları sert bir kağıt el havlusuna döküp sürme işleminden sonra hemen onunla temizliyorum. en azından 2-3 günü kurtarıyor yıkanmadan. fakat toz ürünleri süremiyorum ben bununla. biraz sert olduğu için haldur huldur dağıtıyor ürünleri¸ tozutturuyor. üstelik yüzümde de düz sert bir çizgi şeklinde kalıyor¸ dağıtılmıyor. dur bakalım ilerde bir daha süreceğim. bence o zaman kesin olur. ben yavaş anlıyorum çünkü. kesin onuda beceremiyorumdur. bir kaç ay sonra ay müküş allık sürülüyor dersem şaşırmayın
Bu ürünü almamın hikayesi gerçekten komikti¸ klasik bir gratış indirimi iklim okuldan çıktıktan sonra koşa koşa koşa gratise gider. 3-5 parça şey alır vee expert face brush asıl bunun için gitmiştir gratise. Kızımız mağazanın sonuna kadar olan kuyruğa girer (şaka yapmıyorum) yaklaşık 1 saat geçmiştir sonunda kasaya gelir. Oh sonunda eve gidicem derken kredi kartının manyetiğinin bozulduğunu öğrenir. Dünyası basına yıkılır¸1 saat ayakta sıra beklediğine mi yansın¸havanın uber soğuk ve yağmurlu olduğuna mı yoksa onu kadıköyde bekleyen arkadaşına mı yansın!Mağaza görevlisinden rica eder aldıklarımı saklar mısınız diye bayan irim kırım edip tamam der. Pes etmeyen iklim o yağmurda koşarak eve gider diğer kredi kartını yanına alır ve yine biraz bekleşede sonunda expert face brush’a kavuşmuştur. Ve evet sonra üşenmeyip kadıköye iner.Ürün için yorumlarıma gelirsek¸ benim aldığım ilk fırçamdi¸bb kremimi uygulamak için aldım ama bu fırça gerçekten her yerde kullanılabiliyor. Fondoten¸bb cream¸gözaltı kapatıcısı¸aydınlatıcı¸kontür¸allık daha ne olsun?Ama ben bb cream dışında bir yüz ürünü kullanmadığım için çok işime yaramadı açıkçası. Bir de çok sık kıllı olduğu için ürünü kusursuz uyguluyor yani kusursuz kapatıcılıkta aslında bu güzel bir şey tabii ama ben fazla kapatıcılığı sevmiyorum en hafif kapatıcılıklı ürünleri severim o yüzden bu fırça bana hitap etmedi. Ama tepe tepe 1 yıldır kullanıyorum neredeyse o yüzden fiyatına kesinlikle değer. Sadece bir fırçam olsun¸hem kaliteli¸kolay temizlenen¸kolay kuruyan¸ e bi de her ürünü bununla uygulayayım diyorsanız kesinlikle bir bakın derim.Edit: daha once hic pahali markalarin fircalarini kullanmadim. Mac¸nars¸bobbi brown gibi ama yinede gördüğüm yorumlar dogrultusunda soyluyorum onlardan eksigi yok fazlasi var ve fiyati neredeyse yarisi kadar.
the balm ın fondöten fırçasından memnun kalmayıp bir de bunu deneyiyim diye aldım ve inanılmaz memnunum. kesinlikle iz bırakmıyor ve çok güzel dağıtıyor. tavsiye ederim.
çok severek kullandığım canım fırçam. ben hem kapatıcımı hem de fondötenimi bununla kullanıyorum¸ çok iyi iş çıkarıyor. ilk aldığım zaman işimi halletmiş olmama rağmen yüzümden kaldırmak istemiyordum¸ öyle güzel bir his veriyor. ama şimdi alıştım tabi artık işim biter bitmez kaldırıyorum
Hakkında ne düşündüğümü tam olarak bilemediğim birçok yönlü fırçadır kendileri. Aldığımda “oo güzel fondöten¸ pudra¸ allık falan ne varsa hallederim bununla ya” tarzı bi düşüncedeydim ama ı-ıh. Pudra için- benim yüzüme -küçük kalıyor¸ allığı ise tam dağıtamıyor bence. Daha çok fondöten için kullanıyorum ama bazı fondötenleri bayağı emiyor-yutuyor bu fırça (yanlış hatırlamıyorsam loreal infallible kullandığım dönemde) Gel gelelim ki sonuçtan memnunum. Dalgalı veya çizgi çizgi bir görüntü oluşturmuyor¸ homojen duruyor bende en azından. Elimdeki en iyi alternatif bu olduğu için kullanıyorum ama tüyleri hafiften sertleşmeye başladı sanki. Eskisi kadar yumuşak gelmiyor bana. (bkz: o eski halinden eser yok şimdi)Ama yine de 25-30 tl bandındaki en kullanılabilir fırçalardan olduğu için iş görür bana göre.
Fazla likit olan fondötenleri hem içiyor hem kıl izi bırakıyor ama yoğun fondötenleri çok güzel yediriyor sırf fondöten değil cok amaçlı ben krem alliklarda bile kullanıyorum memnunum.
Makyaj süngerine geçiş yaptığımdan beri fondöten uygulamak için elimin gitmediği fırça. Gerçekten külfet geliyo artık fırçayla uygulamak. Onun öncesinde fırçadan çok memnundum gözaltı kapatıcımı da bu fırçayla yayıyordum. Rt’in yeni serisinden kontür fırçasını gözüme kestirmiştim ama çok pahalı diye vazgeçtim. O sıra aklıma bu fırça geldi ve o gün bugündür fırçayı kontür yapmak için kullanıyorum¸ oldukça da memnunum. Allık sürerken de kullanıp memnun olanlar olmuş bir de öyle denicem. Oldukça kullanışlı bir fırça öneririm
kendisi çok büyük boyutlu olmadığından hem fondöten hem de göz altına kapatıcı uygulamada çok başarılı. benim gibi fırça değiştirmeyi sevmiyorsanız bunu öneririm iki işlem için. ayrıca¸ ince yapılı fondöten ya da bb-cc krem kullanan biri olarak¸ sık ve tok tüylerinin kapatıcılığı yükseltmesi benim için artı bir özellik.
Yıkaması zor evet¸ bir de ben biraz pimpirikliyim sık sık yıkamak istiyorum¸ hep sanki tam temizlenmemiş gibi hissediyorum¸ kılları çok sıkı¸ dibine fazla su gitmesin diye dikkat ettiğim için dip kısmında artıklar kalıyormuş gibi geliyor. Ama uygulamasını ben seviyorum¸ bb kremi hep bu fırçayla dağıtıyorum¸ bence temiz bir görüntü sağlıyor¸ iz bırakmıyor¸ yumuşacık kılları var. Ben seviyorum kendisini¸ seve seve kullanıyorum.
Ben bu fırçayı çok severek kullanıyorum ama vaktim olduğunda. Çünkü fazla ürünü dağıtmıyo¸ çizgi çizgi yapıyo. İlla bi süngerle geçmek gerekiyor. Ama az ürün alınca gayet güzel dağıtıyo¸ daha yoğun bi görüntü veriyo süngere¸ başka fırçalara göre. Yıkanması da biraz zor açıkçası. Ben ters çevirip biraz bekletiyorum şampuanlı suyun içinde. Öyle daha kolay oluyo
fondöten eğer bir fırçayla sürülecekse¸ bunu karşılayan bir fırça.. şu mac 187 tarzı fırçalar yayvan ve fırça izine müsait. oysa bu fırça tok bir yapıda¸ dolayısıyla fondöteni yaymada oldukça iyi. beauty blender ise ayrı bir dünya…
ben kendisini satın aldıkta sonraki ömrünün ilk 3 ayını fondöten fırçası olarak geçirmiş¸ şimdilerde ise krem bronzer dağıtma fırçası olarak iş görmekte olan çok amaçlı tatlış fırçadır.fondöten fırçası olarak kullandığım süreçte her türlü likit fondöteni -bilhassa mac’in face and body fondötenini- ve the balm’ın timebalm fondötenini uyguladım bu fırçayla. her iki tip ürün için de gayet başarılı bir iş çıkardı. bu süreçte de elbette defalarca yıkadım ve hala dimdik ayakta. daha sonra chanel’in soleil tan de chanel bronzer’ını satın aldım 1¸5 ay kadar önce. bu bronzer’ı kullananların genellikle bu fırçayı tercih ettiğini görüp bronzer için de denedim ve o zamandan beri bu amaçla kullanıyordum. ta ki dresslink isimli internet sitesinden 1 küsür euro gibi bir fiyata kontür fırçası alana kadar. bu ayrı bir konu tabi. expert fırça bugünlerde masamda tekrar yıkanıp hayatına fondöten fırçası olarak devam etmeyi beklemekte.uzun lafın kısası likit olsun pata krem olsun her tip fondöteni rahatlıkla¸ fırça izi kalmadan uygulayabilirsiniz. indirimde kaçırmayın derim.
yıkaması çok büyük bir eziyet olan fırça. her tür şampuan sabunla yıkadım çeşit çeşit yağlı sabunlu sularda beklettim yine de temizlenmiş gibi hissetmiyorum o kadar sık kılı var ki. bundan sonra toz ürünlerle kullanacağım sanırım¸ en azından fondöten değmeyecek bir daha.
hayatımda ilk satın aldığım fırça olmasından mıdır nedir bilmiyorum ama benim için fondöten uygulamak için kusursuz bir fırça. temizlemesi biraz zor kılları çok sık olduğu için ama hafifçe uygulayınca ürün derinlere inmiyor temizlemesi de daha kolay oluyor. ay resmen laf söyletmek istemiyorum ilk göz ağrıma. canım benim:)
sık kıllı¸ doğal görüntü vermenizi sağlayan en sevdiğim makyaj fırçalarımdan biri. Su gibi sıvı yapıda fondöten uygulamasında ve göz altı kapatıcısını yayma konusunda başarılı bulmuyorum ya da ben başarılı uygulayamadım ama geri kalan allık¸ fondöten hatta pudra uygulamalarımda gayet başarılı bitişler sağladı¸ ben genellikle fondöten uygulamasında kullanıyorum. yıkama konusuna gelince beyaz kalıp sabunla yıkıyorum en çok onunla çıkıyor kiri ve uğraştırmıyor.
Gerçekten kullanışlı bir fırça. Alalı bir seneden fazla oluyor. Bu zaman boyunca yaptığım her makyajda kullandım. F/p olarak gerçekten çok çok iyi olduğunu düşünüyorum. Her cicişnün makyaj çantasında olması gerekenlerden. Daha önce söylendiği gibi ben de beyaz sabunla yıkayarak temizliyorum. Diğer tüm fırçaların kendisinin önünde saygıyla eğilmesi gerekir_/o
türlü türlü fırçalara para saçmak istemiyorsanız ya da az bütçeniz varsa bu fırça size yeter. fondöten¸ allık¸ bronzer hatta göz altlarına kapatıcı sürmek için kullanabilir. bir senedir kullanıyorum bir kıl bile dökmedi. yumuşacıktır¸ hassas ciltleri hırpalamaz. çok doğal bir görüntü elde etmenize yardımcı olur. masada tek başına ayakta durur¸ nereye koysam diye düşündürmez.
yüz fırçalarıyla çok da haşır neşir olmayan biri olarak severek kullandığım yumuşacık kıllarıyla gönlüme taht kurmuş fırça. ben günlük makyajımda bb krem kullanıyorum ve bu fırça bb kremi yüzüme mükemmel homojenlikte¸ iz bırakmadan¸ çabucak uygulamamı sağlıyor. allığı bunla dağıtmayı hiç denemedim ama highlighterı da bunla uygulamayı seviyorum. ne eksik ne fazla¸ tam kararında görünüyor highlighter bunla uygulayınca. indirimlerde bulunursa edinilmeli bence kesinlikle.
İlk aldığımdan beri bayıla bayıla fondötenimi uyguluyordum. Bronzlaştırıcı pudra uyguladığımız da oluyordu. Beauty blender alınca bayağı bi süre kullanmadım. Geçen gün temiz haliyle bir fondötenimi uygulayayım dedim. Yol yol çizgilenme yaptı. Şaştım kaldım. Bozuldu mu kılları nedir
her kullanımdan sonra yıkamam gerekiyordu çünkü ikinci kullanımda çizgilenme yapmaya başlıyordu.Hatta son zamanlarda hep çizgilenme yapıyordu sanırım.Zaten sünger kullanmaya başladığımdan beri aydınlatıcı sürmek için kullanmaya başladım bunu¸memnunum böyle kullanmaktan.
İlk sahip olduğum fırçalardan biridir . Fondötenden ziyade allık ve pudra uyguluyorum 🙂 Ufak çaplı olduğu için burun kenarlarına rahatlıkla pudra uygulanıyor .Allığı daha dar alana sürmek istediğimde de bunu kullanıyorum .Fırçayı¸ fondöten sürerim diye almıştım ama çok farklı amaçlarla kullanıyorum 🙂
ben de bi türlü neden bu kadar çok sevildiğine anlam veremeyenlerdenim. en iyi kullanım alanı kontür bana göre¸ belki çok ince yapılı fondötenlerde iyidir çünkü mac’in studio water weight’inde iyiydi.
kaliteli bir fırça ama bence fondöteni süngerle uygulayınca daha doğal sonuç veriyo.bu fırçayla fondöten sürdüğümde “bakın ben 1 şişe fondöten sürdüm :)” gibi oluyorum.bu benim yüzümde böyle herkeste böyle mi bilmiyorum.kapatıcı sürmek için de bi dönem kullanmıştım.hafif yapılı fondötenlerde iyi sonuç vericeğini sürüyorum.ne olursa olsun real techniques sonuçta kötü diyemem <3
Pure beauty bb kremi bu fırçayla uyguluyorum. Denemelerim sonucunda az miktarda ürünü yüze yayma konusunda başarılı buldum. Ancak miktarı biraz fazla kaçırırsanız fırça izleri ve fondöten sürülmüş efekti görünür hale geliyor. Malesef allıklarımın yüzde doksanı the balm olduğu için allık uygulaması yapamıyorum. Fırçayı allığa azcık sürtsem bile yüzümde değdirdiğim yerde kalıyor¸ yayılmıyor. Real techniques den aldığıma pişman olduğum tek fırça. Olmasa da olurmuş.Edit: eklemeyi unutmuşum. mac face and body fondöteni resmen içiyor. Zaten az kapatıcı bir ürün bir de fırça ürün emince bir anlamı kalmıyor.
ilk aldığımda bayılıyordum. fırça izi bırakmıyordu¸eşit dağıtıyordu.en kalın fondötenlerin bile ciltle bütünleşmesini sağlıyordu kısacası hayatımın ürünüydü ama artık o günler mazide kaldı.baya hem karayolları haritası oluşturuyor suratta hem bütün ürünü emip no make up make up makyajı yapıyor
iyi olup olmadığına karar veremediğim fırça.büyük umutlarla almıştım baya övülüyodu bloglarda ama bence de yoğun fondötenleri uygulamakta başarısız. bu fırçayla bi tek bb kremleri kullanıyorum. allıkta kullananlar olmuş hiç denemedim ayy yarın denicem:)
Fondöteni yaymakta çok başarılı. Allıkta da öyle. Ama en sevdiğim işlevi¸ gerçekten bu ürünle güzel kontür yapıyorum. Ürünü çok güzel dağıtıyor. Seviyoruz.
Bugun aldigim fondoten fırçası. Aslinda susludeki “pudrasini daha kapatici isteyenler…” girdisini gorup “ben¸ ben isterim.” Diye atladim.ama pudra uygulaması cok hosuna gitmedi¸ ben de fondoten ve bb krem ile denedim ve bayagi begendim. Kuru kullanimda neredeyse hic urun yemedi ve yuksek kapaticilik¸ dogal bitis sagladi. Ben de yikadim kenara koydum ama kurumasini bekleyemeden aldim yine denedim¸ bu sefer fircanin killarindan “yalniz iyi yedik¸ kabul edelim güzel yedik¸ bayagi yedik.” Sesleri geldi. Ama sunger kulanmisim goruntusu elde ettim.cok hosuma gitti. Neydi o ya gitti koskoca fondoten topagi.ve ayni zamanda yuzumde tup patlamis goruntusunun pudramdan kaynaklandigini da öğrenmiş oldum.neyse onumuz yaz.
geçen yıl aldığım fırçam¸ sık kıllı fakat yıkama ve kurumada problem yaşamıyorum. real techniques Buffing brush daha doğal sonuç veriyor bana göre ama bu da kapatıcı¸ hoş bir görüntü sağlıyor o yüzden genelde bunu kullanıyorum. önceden bebek şampuanıyla yıkıyordum¸ şimdi beyaz sabunla yıkıyorum ama farklı bir ürüne geçiş yapacağım¸ beyaz sabun sanki biraz sertleştirdi fırçayı. sonuç olarak yine de memnunum.
hayatımın fırçası. ilk aldığım zamanlarda öperek kullanıyordum. şimdi eskidi azcık¸ hafiften yumuşaklığını kaybetti ama güzel ürün yayan nadir fırçalardan. bence fiyatına göre işlevi çok iyi
Fondöten¸ allık¸ bronzer gibi çoğu yüz ürününü kusursuz uygulamayı vaad ediyor ama sadece vaad ediyor. Hiçbir işe yaramayan fırçamsı şey. Ben bunu fondöten uygulamak için aldım bu kadar sevilmesine güvenerek. Sonuç: yüzüme asla yayılmayan ve çizgi çizgi duran bir fondöten. Fırça izi yapıyor¸ şık kıllı olduğu için de zor temizleniyor. Bunları da geçtim bu fırçayı yüzüme değdiremiyorum bile. Sanırım bunu yaşayan sadece ben olabilirim ama cildim çok hassas olduğu için fırça kılları bana sert geldi. Kullanırken sanki yüzümü çiziyor gibi hissediyorum :(((((
Bence herkesin tek bir rt fırça alma imkanı olsaydı benim alacağım fırça bu olurdu. Fondöten sürmek için bire birdir. Dairesel hareketlerle ürünü yüzüme yediriyorum ve doğal bir sonuç alıyorum. ayrıca sadece fondöten değil pudra uygulamasını da bu fırçayla yapıp pudranın kapatıcılığını arttırmış oluyorum.
Fellik fellik allık fırçası ararken tesadüfen internette karşılaştım kendisiyle. Yakından görmediğim için açıkçası yapısı hakkında bir bilgim yoktu. Fakat ürün geldiğinde keyifle kullanmaya başladım. Sık kıllı¸ allığın rengini güzel veren ve yüzde iyice oturmasını sağlayan bir yapısı var. .Kıllarının sık olmasından ötürü yoğun pigmentli allıklarda dikkatli kullanılması gerekiyor.
ilk başlarda çok sevmiş olsam da şimdi olsa almayacağım bir fırça. ben fondöten için almıştım ama fondöteni eşit bir şekilde dağıtamıyor. ya da bunun için fazla uğraşmak gerekiyor. en son biraz yoğun yapılı bir bb kremi de dağıtamadığını görünce oldukça soğudum.
Aldigim gunden itibaren kullanabilecegim her secenegi denedim. Fondoten de surdum¸ kapatici da¸ allik da¸ aydinlatici da (gurur duymuyorum bununla)¸ bronzer da. Fondoten uygulamakta basarili buldum ben bu urunu oldukca¸ ilginc bi sekilde kapatici uygulamasini da cok sevdim ama bunlari sungerle uygulamayi daha cok sevdigim icin ve deeeee bu fircayla kontur yapmanin ne kadar guzel bisey oldugunu fark ettigim icin yoluma bronzerla devam ettim. Allik uygulamak icin pek uygun degil bence heidi gibi iki yanaga lopcuk halinde birakma ihtimali var¸ aydinlatici uygulamadaki yorumlarimi paylasmak dahi gereksiz akdksmddmff
benim kuru cildimle barışamadı arkadaş. bu şahısla hiçbir fondötenimi düzgün süremediğim gibi kompakt yapıda olan renkli güneş kremimi sürünce (bkz: heliocare oil free compact) resmen suratımda çift şeritli yollar bırakınca olmadık¸ olduramadık seninle deyip attım kenara
Kullandığım her fondöteni kusursuz bir şekilde oturtuyor cildime. Ayrıca süngerden daha fazla kapatıcılık sağlıyor. Bunun dışında bronzer ve aydınlatıcı için kullandım. Onlardada sonuç başarılı. Ama allıkta başarılı değil. En azından the balm allıkları için başarılı bulmadım pigmentsiz olan allıklar için uygun olabilir. Ha ri ka! Bir fırça. Ayrıca pudra içinde bunu kullanıyorum ^-^
Herkese mutlaka indirim zamanı bir tane kapmasını tavsiye ettiğim fırça¸ yaklaşık 22-24 lira arası bir fiyata geliyor. Bence beauty blender almaktansa bu fırçayı almak daha mantıklı¸ çünkü aynı air brushed efetkti veriyor¸ üstelik sürekli yıkama¸ nemli haldeyken çantaya atıp çıkamama¸ 3-6 ayda bir değiştirme zorunluluğu yok¸ al senelerce kullan. Süngerden tek eksisi bu fırçayla kapatıcı uygulayamamak¸ ben de zaten parmaklarımla uyguluyorum onu.
En sevdiğim rt fırçam. Kılları tok olduğu için fondötenin her türlüsünü çok güzel uyguluyor. Boyutu kesimi kontüre de çok uygun. Yoğun pudra uygulaması da harika. Krem allık vs için de kullanılır. Tek bi rt fırçam olsun diyorsanız yüz için en ideal fırça budur.
Çok umutlu almıştım çok da severek kullanmıştım… hatta likit ürün dağıtmada kullandığım en iyi fırçadır tanımını yapabilirim. Anlamadığım bir sebepten dolayı kılları dökülmeye başladı baya da sağlam dökülüyor bir kullanmada en az 10 kıl gibi bir rakam yani. 8 aydır hiçbir sorun yoktu acaba antalya sıcağı beni erittiği gibi fırçamın kıl köklerini de mi eritti diye düşünmeye başladım. Hala toz kondurmuyorum ama kesin fırçadan değildir umarım yani sanırım… özetle efsane ama dökülme ihtimali üzen firçadır.Edit: geçen gün bütün kılları bir anda çıktı topluca. Tuttum hepsi elime geldi. Ağlamaklı oldum.
ilk ünlendiği ve takip ettiğim her youtuber’da görmeye başladığım vakit çok pahalı olmamasından da cesaret alıp yurt dışından getirtmiştim ve o zamandan beri çok severek kullandım. hiç bozulma da yapmadı. bu yüzden çok meşgul olup makyaj fırçalarımı sık yıkayamamamdan kaynaklanan bazen fondöten sürecek fırça bulamamam nedeniyle ve yine çok pahalı olmamasından cesaret alarak ikincisini sipariş verdim.fakat elimdeki fırçayla yeni gelen fırça farklı¸ ama paketin üstünde yazan doğru…anlamadım???
benimde bir zamanlar bayılarak kullandığım fırça. fondöteni gerçekten kusursuz dağıttığını hatırlıyorum aynı zamanda kontür yapmaya da uygun. ama benimkine bir haller oldu. iz bırakıyor artık hiç güzel dağıtamıyor. elim de gitmiyor dolayısıyla.
uzun süredir kullandığım fırçam¸bir buçuk yılı aşkın süredir kullanıyorum hiç bir şekilde dökülme sorunu yaşamadım¸ bence de kesinlikle alınması gereken bir fırça çünkü keşke almasaydım durumu olmuyor her kalıba giriyor kullanım yelpazesi geniş ¸ ben mat yapılı fondötenimi sürmek için beauty blenderden daha kullanışlı buluyorum fakat mac face&body fondötenim su gibi olduğu için onu uygulamada pek iyi değil çizgilenme oluyor işte zaman da sünger devreye giriyo 🙂
Fondöten ve yanak kontür fırçası olarak kullanıyorum. Sık ve yumuşak kıllara sahipler. Beğendim ama daha uygun fiyatlı aynı işlevi olan fırçalar bulabilirsiniz.
hımm bununla güzel fondöten uygulanır ki diyerek satın aldım kendisini fakat fondötenimi dağıtırken iz bırakarak beni hayal kırıklığına uğrattı¸ ben de kontür fırçası olarak kullanıyorum. yaklaşık iki yıldır kullanıyorum¸ dökülme ya da şeklinde bozulma olmadı. Her şeye rağmen seviyorum kendisini. 🙂
ten ürünü için kullanmaktan ziyade allık veya aydınlatıcı uygulamasında kullandığım fırça. ürün ayarını sağlamada çok yardımcı¸ ne palyaçoya çeviriyor ne de sürdüm mü sürmedim mi etkisi bırakıyor. tüyleri yumuşacık¸ yıkamadan sonra tüy dökümü olmadı kesinlikle¸ bir de tabanındaki düzlüğü sayesinde ayakta durabiliyor.
ben real tecniques fırçalarını çok seviyorum özellikle göz makyajında¸ bu fırçayı da ne amaçla kullanacağımı düşünmeden aldım. ama çok amaçlı kullanımda da yüzümü kara çıkarmadı¸ allık bronzer kapatıcı pudra zaman zaman hepsini uygulamada kullandım. çok da memnunum alacak olan varsa hiç durmasın.
Migros indirimde 21¸25tl’ye edindiğim bebek. Okula giderken uyguladığım makyajda bir bu fırça¸ bir allık fırçası bir de far karıştırma fırçası yetiyor. Ben fondöten¸kapatıcı ve baz uygulamak için kullandım sonuçtan oldukça memnunum. Tapon hareketler için de başarılı¸ daha dairesel hareketlerde de. Farklı bir kaç çeşit fırçaya para vermektense bu fırça çok daha joker olacaktır.
Daha önce hiçbir fondöten bb krem cc krem gibi ten ürünlerini sünger haricinde kullanmadım. Makyaj videolarında göre göre özeniyordum firçalara. Dedim bunu alayım çok amaçlı bir fırça zaten. Bence cc kremi berbat uyguluyor yani aşırı dalga dalga iz bırakıyor yüzde. Fırçanın süngere göre daha çok kapatıcı olduğunu biliyorum ama bu resmen yapaylik derecesinde örtüyor tüm yüzümü. Ama onun dışında kontur için aşırı güzel bir fırça krem ya da toz allık da çok güzel uyguluyor. Highlighter da denedim bence bayagi güzeldi. Tüm yüze pudra uygulaması zor oluyor küçük olduğu için ama göz altı için ideal. Çok aşırı gerekli bir fırça değil ama çoğu işinizi de hallediyor aslında. İndirimden 22 liraya aldım migrostan
Arkadaşımın ayıla bayıla ettiği tavsiye sonucu edindiğim fırça. Ben de mi problem var yoksa kullandığım üründe mi bilmiyorum ama bu fırça ürünü yüze sürmekten başka bir işe yaramıyor. Yüzüme dağıtmaya kalkışsam çok bariz fırça izleri kalıyor. Ben ürünü yüzüme bu fırçayla sürüp aynı markanın makyaj süngeriyle dağıtıyorum. Daha doğal bir görüntü elde ediyorum.
elimde rt sculpting ve buffing fırçaları olduğu için uzun süre hiç yüzüne bakmadığım fırçaydı. Ta ki bu yazın başında satın alana kadar. Kullanması çok pratik¸ çok tok olduğu için ürün emmiyor¸ yayması kolay. Uçlarının şekli çok hafif kavisli ¸ daha çok küte yakın bu sayede ürünü yedirmek için de uygun. Ovalimsi şekli sayesinde her kenarından faydalanılabiliyor¸ kapatıcıyı da çok güzel yediriyor. Ben genelde fondöten sürerken sigma f80 veya bu fırça ile yüzüme sürüp¸ tampon hareketlerle yedirip beauty blender iyice biraz daha yediriyorum ve fazlasını alıyorum. Bir fırçayla yayıp sonrasında sünger kullanınca daha doğal bir görünüm elde ettiğimi düşünüyorum. Allık ve bronzer için de uygun bir fırça. Buffing brushla karşılaştırmak gerekirse daha sık kıllı olduğu için daha fazla kapatıcılık sağlıyor¸ şeklinin daha ince olması burun gibi daha ince yerlere girilebilmesini sağlıyor ki ben buffing brushı genelde kenarlarından sıkıştırarak burun çevresi için kullanıyordum bu fırça zaten yanlardan sıkıştırılmış şekle sahip¸ dediğim gibi kapatıcı dağıtmak için çok ideal. buffing brush bana biraz daha bb krem¸ toz fondöten veya kapatıcılığı yüksek toz pudralar (loreal true match mesela) için¸ Expert face brush ise likit yapıdaki ürünler için uygun geliyor. Alana kadar neden bu kadar sevildiğine anlam veremiyordum ama aldıktan sonra hakikaten tek fırçayla tüm cilt makyajını çıkartabileceğimi gördüğümden beri bu fırçayla aramızda derin bir gönül bağı oluştu <3
fondötenimde daha yoğun kapatıcılık istediğim zaman birazcıkta fazla ürünle birlikte istediğim sonucu elde ettiğim fırçadır. ama çok sevdiğimi söyleyemem RT’nin Buffing brushını daha doğal bitişli buluyorum ve daha çok seviyorum hem temiziliği de daha kolay. buffing alın buffing :d
tek bir fırçam olsun tüm herşeyi uygulayabileyim diyorsanız o fırça bu fırça. özellikle makyaja yeni başlayanlara tavsiyemdir. fondöten bb krem allık aydınlatıcı kısaca far eyeliner ruj hariç herşeyi uygulayabileceğiniz bir fırça. evet fırça izi bırakıyor ama ürünün yüze biraz oturmasını bekleyip o arada da fırçayla üzerinden geçmeye devam edince yok oluyor. hala edinmeyen varsa hazır migrosta indirim varken koşsun alsın. fiyatı 22 küsür olması lazım
fondöten sürerken buffing için hiç başarılı bulmadığım fırça. ama krem de olsa toz da olsa allıkları çok güzel uyguluyor bence. başka ne iş için kullanılır bilemedim.
krem kontür ve allık için çok daha başarılı olan sık kıllı fırça ben önce krem ürünü uygulayacağım yere bu fırçayla oturtup daha sonra sünger veya duo fibre fırça ile dağıtıyorum böyle yapınca daha kontrollü bir uygulama oluyor
Severek kullandığım fırçam¸ ürünü içine çok almıyor orası kesin¸ ama yine de yıkarken akan ürüne bakıyorum hiç de azımsanmayacak gibi¸ fondöten yerine daha ince yapılı bb ve cc kremleri daha güzel yayıyor¸ bir de ben temizken çok daha güzel verim aldığımı düşünüyorum¸ o yüzden 1 ya da 2 kere kullanıp yıkıyorum.
Sam ve nic kardeslerin cikardigi yuz fircasi. Bu firca bazi urunlerde firca izi yaparken bazilarinda yapmiyor. Ama en iyi sonucu dairesel hareketlerle cildime yedirdigimde aliyorum. Ustunde urun tutmadigi icin kapaticiyi yedirdikten sonra chanelin krem alligini kullanabiliyorum. Son indirimde annem bana real tech’in sungerini de almis. Son bitisi bu sungerle yapiyorum ve sam ile nic’e saygilarimi sunuyorum. Gercekten bu urunler birbirlerini tamamliyormus. Expert face’in makyaj cantama girebilmesini de cok seviyorum. Haftada bir dove veya bebe sabunuyla yikiyorum.
Ben sadece fondoten için kullanıyorum ama çevremde allık¸ kapatıcı ve daha bir sürü özelliği için kullananlar var. İnanılmaz doğal bi bitiş sağlıyor. Ürün emmiyor dersem yalan olur ama oldukça minimum düzeyde ürün emiyor. Yıkaması¸ kuruması da çok kolay ve zahmetsiz. Alalı 1 seneyi geçmiştir ama şeklinde de herhangibir bozulma olmadı. Tanım: çok fazla ürün için kullanılabilen real fırçası.
Adı üstünde bir çok şey için kullanılabilen fırçadır. Ben kontür yapmak için almıştım¸ ki çok başarılı bu konuda¸ ama sanki en güzel fondöten sürülüyor gibi.
Yüz için her türlü gideri olan fırça. Fondoten sür kapatıcını yay kontür yap allık sür ne istersen.. ben en çok krem allık yaymak için kullanıyorum. Çok seviyorummmmm
Tanım: işlevsel fırça1 yıl öncesine kadar bb kremimi bu fırça ile uyguluyordum sonra süngerle tanıştım ve fırçayı bıraktım. Şimdi de kontür için kullanıyorum. Kısaca illa bir işe yarıyor 🙂
Fondöten sürmek için kullandığım cağnım fırçam.Fondöteni homojen biçimde yüzüme uygulayabiliyorum.sık sık temizleseniz bile kılları dökülmüyor.Dört sene önce almıştım halen ilk günki gibi.
Sanırım kullanmayı beceremiyorum ben bu fırçayı. Fondöten sürmekten bahsediyorum bu arada.her seferinde fırça izi kalıyor. Ben de allık ve kontur için kullanıyorum. Onlarda gayet başarılı.
Bu fırçayı aldığımdan bu yana elim başka fircalara gitmiyor. Fondöten¸ bb krem¸ pudra aklınıza gelebilecek her türlü ten ürününde kullabilirsiniz. Çok güzel dağıtıyor¸ fırça izi falan bırakmıyor. Fırça yapısında hiçbir şekilde bozulma yaşamıyorsunuz. Fiyat performans olarak degerlendirirsek senelerce kullabileceginiz bir fırça. Vereceğiniz parayı fazlasıyla hakediyor.
Gratisten indirimli 31 liraya aldım. Kesinlikle fiyatına değiyor. Ürün yemiyor ve kıllar yumuşacık ve sık. Normalde kullandığımın yarısı kadar fondöten ile çok iyi bir kapatıcılık elde ettim. Bitirişi doğal oldu. Üzerine allık ve pudramı da bununla uyguladım. Benim beceriksiz elimden bu kadar güzel ten makyajı çıkacağını hiç düşünmemiştim¸ marifetli fırça.
Real techniques’in en başarılı fırçalarından biri.Fondöten ve bazen krem allık kullanmak istersem bu fırçayı kullanıyorum.Çokkkkkkk memnunum.O kadar yıkadım hunharca kullandığım oldu 2. yıla yaklaştık hiç kıl dökmedi.Bazı fırçalar fondöteni yüze uygularken iz bırakıyor.Bu fırça da öyle bir durum yok.Temizliyorum kolayca kuruyor.En güzel fondöten fırçalarından biri olmaya aday.Madeleine tavsiye eder….
Allık uygulamak için kullanıyorum ben kendisini ve oldukça başarılı sonuç alıyorum özellikle paletlerdeki küçük alandaki allıkları (bknz the balm your hand hot mama allık) kullanmada kolaylık sağlıyor.
ten ürünlerini olabildiğince örtücü uygulayan ve fırça izi bırakmayan veya çok az bırakan¸ çok az ürün emen kaliteli fırça. zaten real techniques kıl falan da dökmüyor.
Benden çok çeken fırçadır. Uzun Seyehatlerde bavulun içinde sıkış tepiş olmak olsun¸ kaynar sularda bekletip dik kurumaya bırakmak olsun.. Bana mısın demedi. Hala taş gibi¸ tek bir kılı dökülmüş değil. Amma velakin çok sert. Yani bana göre. Benim hassas cildimi tahriş ediyor. Bende artık fondöten için kullanmak yerine aydınlatıcı için ve ya krem allık uygularken küçük alanlarda kullanıyorum.
Göz altı kapatıcımı uygulamak için kullandığım fırça. Günlük makyajımda kapatıcılıktan ziyade renk eşitlenmesi istediğim için makyaj süngeri kullanıyorum. Ama daha iyi kapatıcılık istediğim zaman yine bu fırçayı kullanmaktayım. Bazen bronzer uygulamak için kullanıyorum. Taş gibi fırça.
Biraz önce temizlerken bu fırçayı ne kadar çok sevdiğimi bir kez daha hatırladım. yüzüme kapatıcı¸ allık¸ fondöten ne sürsem bununla sürüyorum sonucundan da oldukça memnunum.ayrıca ilk fırçam olmasıyla da kalbimde bambaşka bir yere sahip……
Yaklaşık iki yıl önce kozmela.com’dan almıştım.ürünleri uygulaması çok başarılı bence.Fondöten¸allık¸bronzer hatta kapatıcı bile uyguluyorum ben bu fırçayla.Ama son yıkamamdan sonra kılları dökülmeye başlayıp içime evlat acısı gibi oturmuştur.Çok da dikkatli yıkarım aslında:(
ilk versiyonu “harika”¸ şu anda piyasada olan revize edilmiş versiyonu “iyi” olan fırçadır. favorim o ilk versiyonu¸ fondöteni çok başarılı uyguluyor. niye çok sevilen¸ iyi olan bir şeyi değiştirirler ki?
buffing brush için komple set almak yerine aldığım fırça. Kozmela’dan geçen seneki black friday indiriminde almıştım. Fondöten sürmek için kullandığım diğer fırçalar gibi çizgi çizgi bırakmıyor ürünü yüzümde. Fakat en fazla 3 kullanımdan sonra yıkamak lazım. allık vs. Uygulamak için fazla küçük bir fırça. O yüzden sadece kapatıcı ve fondöten için kullanıyorum ve memnunum.
Yeni hali¸ eski expert face brushla eski buffing brush arasinda kalmis firca. Yumusamis ve tuyleri seyreklesmis. Kullanim alanina gore kisiden kisiye bu degisim farkli degerlendirilebilir ama o eski tok hali kalmamis.
Çok fazla kaliteli fırçam bulunmamakla birlikte “bir fırça seç” deseler seçeceğim fırça kesinlikle bu olurdu. Açıkçası likit ürünlerle çok fazla kullanmıyorum fakat ince yapılı fondöten ve bb kremleri güzel dağıtıyor. Toz ürünlerde ise resmen benim bebeğim çünkü hem pudrayı eşit bir şekilde dağıtıyor hem de allığı direkt uyguladığım yerde bırakmıyor ve pigmentasyonu yüksek ürünlerde ölçülü uygulamamı¸ düşük ürünlerde de ürünü göstermeyi sağlıyor. Ayrıca haftada 1-2 kez yıkamama rağmen 1 senedir hiç dökülme yapmadı. Kısacası ben çok seviyorum 🙂
sahip olduğum ilk makyaj fırçasıydı. tabi o zaman makyaj fırçalarına rağbet çok fazlaydı ve türkiye’ye real techniques markası daha gelmemişti. likit ve krem ürünleri mükemmel uyguluyor. kılları sık olduğu için fırça izi de kalmıyor yüzde. ben son zamanlarda makyaj süngeri kullanıyordum ancak bir kac gündür bu fırçaya geri döndüm. son zamanlarda wayne goss ‘dan öğrendiğim ipucu sayesinde fondötenden sonra gözeneklerimin açık olduğu bölgelere transparan pudrayı bastırarak (pıt pıt hareketle) bu fırçayla uyguluyorum ve gözenek görünümü baya azalıyor.
ürünlerin kapatıcılığını arttırdığını düşündüğüm¸ her gördüğüm örnekte yüzde fırça izi bırakan fırça. mac face and body’nin o parlayan yağlı görüntüsünü de alıyor ayrıca. belirli bölgelere pudranızı da bunla uyguladığınızda gözenekler kayboluyor o doğru. krem allıklar için güzel¸ tozlar için daha büyük fırça kullanmayı seviyorum. keskin kontür sevenler ama dağıtamayanlar için de başarılı. fiyat/performans yeterli. alınır.
Canım bitanem kontür fırçam benim Herkes farklı bir amaç için kullanmış. Ben de kontür uygulaması için kullanıyorum. Yüzüm fazlasıyla yuvarlak olduğundan kontür makyajımın vazgeçilmez adımlarından biri. Elimde kontür için aldığım zibilyon tane fırça olmasına rağmen ben en çok expert face den aldığım sonuçtan memnunum. Zaten fondöteni falan süngerle sürebiliyorum. Sıvı ürünleri fırçayla sürmek hiç bana göre değil. Zorda kaldığımdan allık için kullandığımda oluyor fakat benim gözümde yeri belli.
Fondöten için kullanırım diye alıp ne fondöten ne allık ne kontür uygulamasında sevemediğim fırça.Fondöten uygularken fırça izi bırakıyor.Allık kalıp gibi duruyor. Kontür uygulamak için çok kalın buluyorum.Hiçbir işe yaramadan orada bekliyor.
Migrostan %50 indirimle sahip oldum ve yedekleyebilirim. Rt’ler arasında en sevdiğim. Bu kadar güzel fondoten sürebildiğim başka fırça yok. Muhtemelen yedekleyeceğim. Kozmela sitesinde şuan rt fırçalar %50 indirimde. Dün dayanamayıp setting brush’ı da sipariş ettim.
Aldığımdan beri ilk defa deneme fırsatım oldu bugün. Sonuç ise: bebeğim oldun daha ilk günden. İster allık ister fondöten¸ ister ister kontur¸ krem her üründe muazzam işe yarıyor. Seviyoruz merkez.
tanım: gerçek hayvan kıllarından olmayan¸ likit ürün uygulamaya uygun¸ yumuşak ve kaliteli yüz makyaj fırçası. makyaja yeni başladığım sıralarda cildim kuru olmasına rağmen ürünü bununla sürerdim oysa ki çok sonradan öğrendim kuru ciltlerin ıslak süngerle¸ karma-yağlı ciltlerin ise bu tür fırçalarla uygulama yapması gerektiğini. yaz aylarında bb kremi bununla sürünce burun üzerindeki hafif parlama da yok oluyor bende.
Ben bu fırçayla üç farklı fondöten denedim(loreal true match¸urban decay all nighter¸mufe ultra hd stick) ve yüzümde hep fırça izi bıraktı her seferinde lanet ettim kendisine yine de aldım ya boşa gitmesin diye allık sürmeyi denedim olmadı bronzer sürmeyi denedim olmadı ama ısrarla deniyordum en sonunda bugün yıkarken elimde kaldı bildiğin fırçanın kıl kısmı sapından bir bütün halinde ayrıldı.Son kez lanet ettim kendisine ve çöpe attım.aslında bir nebze mutlu etti çöpe atmak artık elimde fondöten fırçası var zaten yenisini alma bunu kullanmaya çalış diye kendimi frenlemeyeceğim.
bu fırçayı alalı beş yıl oluyor. öncelikle şunu söylemek gerekir ki neredeyse hiç dökülmedi tüyleri. mac studio finish uygulamak için almıştım makyajdan hiç mi hiç anlamadığım zamanlarda. öyle fırça iziymiş¸ yoğun uygulamaymış pek bilmezdim. daha sonra farkettim ki normal değilmiş iz bırakması¸ tabi yeni ürünler denedikçe. tanım:sağlam mı sağlam¸ yumuşak kılları olan bir fırça ama yukarıdaki girdilerde de belirtildiği gibi fırça izi büyük sorun.
hangi fondöteni hangi bb kremi kullansam yüzümde fırça izleri bıraktı. her ne kadar bu fırçayı adına yaraşır bir şekilde kullanmayı istemiş olsam da bendeki misyonu göz altlarıma efendime söyleyeyim t bölgeme sürdüğüm transparan pudranın fazlalıklarını yüzümden itelemekten öteye gidememiştir. hakkını vermek için bazen de kontürümü dağıtmak için kullanıyorum ¸)))))
fondöten sürmekten ziyade¸ krem-toz allık uygulamada¸ kontür ve göz altı kapatıcısını dağıtmakta başarılı bulduğum fırça. bu markanın tüm fırçalarının¸ uzun süre kullanılabilirliğiyle fiyat-performans bakımından en iyi fırçalar olduğunu düşünüyorum.
İlk fırçam. Harika bir fırça. Bütün fondotenlerimi çok güzel uyguluyor. Biraz ürün emebiliyor. Tüyleri sık olduğu için bazen temizlerken zorlanabiliyorum.
İlk rt fırçam. Likit ve krem ürün uygulama konusunda harika hatta pigmenti az olan toz ürünleri de ayarında uyguluyor. Ben avuç içime bir damla loreal extraordinary yüz yağı döküp fırçayi avuç içimde dolastiriyorum sonra da fondoteni uyguluyorum bu şekilde daha konforlu bir uygulama sağlıyor. Alın bölgemde fırça izi yapıyor. Bu sorunu da nemli bir süngerle üzerinden pit pit hareketi yaparak aşıyorum. Bana göre RT’nin en iyi fırçası
Kurtarıcı fırçam <3 fondöten uyguluyorum¸ kapatıcı uyguluyorum¸ krem allık performansı şahane. Az vaktim varsa elim hep buna gidiyor¸ çok hızlı ve güzel sonuç alıyorum.
Nedense bir türlü ısınamadığım fırça.Tabi bunda fırça izi bırakması ve kalite-fiyat ilişkisinin de katkısı büyük.Hayır neden almışım ki ben bunu karmaşasına girip duruyorum.Sorun bb krem de veyahut fondöten de değil sorun fırça kıllarının aşşırı derecede içine ürünü emip yüzünüze homojen bir sekilde dağutamamasın da.Kısaca almayı düşünenler gitsinler Bimdeki 4lü fırça setinden alsınlar.Zaten bir fırçayı uzun süre özellikle de 2 aydan uzun kullanmayı da mantıklı bulmuyorum.Her ne kadar her fırçayı kullanımımdan sonra sirke+antibakteriyel jel yapsam da içindeki mikropları öldürdüğünü hiç sanmıyorum.Bir nevi diş fırçası mantığı kıllar kötüleşiyor ve içinde bakteri üzüyor.Ee o zaman ne mantığı kaldı o kadar para vermenin?
(bkz: real techniques setting brush) dan son 2. rt fırçam olur kendisi. alalı 1 hafta oluyor. resmen bayıldım. sabah ofiste makyajını yapan biriyim ben ve her sabah makyaj süngerini ıslatmak fazla suyunu almak vs. işkence gibi gelmeye başlamıştı bana. ben de bb kremimi uygulayacağım fırça arayışına girdim. buradaki yorumlara güvenerek aldım iyi ki de almışım. bb krem uygulamasını max. 2 dakikaya düşürüyor¸ eşit dağıtıyor¸ fırça izi asla bırakmıyor ve bence sürdüğünüz ürünün kapatıcılık etkisini artırıyor. süngerden bu fırçaya geçtiğimden beri daha az ürün tükettiğimi farkettim. iyi ki almışım. gözüm kapalı öneriyorum.
İlk edindiğim rt fırçam¸ oldukça kullanışlı. Amacınıza uygun istediğiniz sonucu alamasanız bile başka bir üründe mutlaka iş görecektir ki bb krem uyguluyorum çok memnunum¸ fondöten uygulamayı henüz denemedim
tanım: real techniques markasına ait fondöten fırçası.bu fırçayı 2 kere garnier bb krem sürmek için kullandım. ikisinde de temizlenmiş ve nemlendirilmiş cilt üzerine. ikisinde de kremi yedirmek için parmaklarımla üzerinden geçme ihtiyacı hissettim çünkü bb krem tenimin üstünde öylece kaldı. buradaki yorumları okuyunca sorunun bende olduguna kanaat getirdim. yine deneyeceğim bakalım.edit: bugün estee lauder double wear fondöteni uygulamak için kullandım ve bayıldım. anlatsalar inanamayacağım bir performans.edit 2: bb krem kullanırken de çok beğendiğim ve sürekli yıkamak zor olduğu için yedeklediğim fırça. yalnız ilkini cosmetica’dan almıştım. bb kremde kullanmaya alışıp hayran kaldıktan sonra ikincisini kozmela’dan sipariş ettim. bu arada iki siteden de yaptığım alışverişlerde birer tane de real techniques setting brush siparişi de verdim. expert face fırçalarım net bir şekilde birbirinden farklı. şu an hangisini hangi siteden aldım bilmiyorum ama¸ sap renklerinin tonu olsun kılların şekli olsun bayağı farklı. performans konusunda bir sıkıntı olmasa da gıcık bir durum. setting brushlarda aynı sıkıntı yok¸ birbirinin aynısı. üretimdeki seri farkından dolayı sitelerden biri eski üretim fırçalardan satmış olabilir diye düşündüm. derdimi şey yapalım.
iz yapmayan¸ yüzü tahriş etmeyen¸ aşırı ürün yemeyen¸ ele oturuş açısından ergonomik bulduğum fırça. 30 liraya aldım¸ şimdiye kadar hep niyetlenip geri bırakıyordum keşke alsaymışım bugüne kadar. elimdeki başka bir fırça aşırı kıl dökmeye başlayınca deneyeyim dedim.
Yahu bir fırça bu kadar mı işlevsel olur. Yani bir fırçam olsun bununla hem kapatıcı hem fondöten hem pudra hem de allık ve bronzer süreyim derseniz işte o fırça bu fırça cicişler. Aldığımdan beri gözbebeğim oldu. Her hafta sonu yıkıyorum bana mısın demedi. Bundan memnun kalınca pudra fırçasını da aldım ondan da çok memnun kaldım. Fırça izi de yapmıyor ve ürünler suratta cakey bi görüntü oluşturmuyor. Kısacası alın aldırın…
fondoten surerken firca kullanmayi cok seviyorum. az urun alip¸ cok kapaticilik beklentim var. bu firca da en sevdigim fircalarimdan. kesinlikle urunu cok guzel yayip dagitiyor. killari sert degil¸ ne zaman kullansam sonrasinda yikamama ragmen 1 tane bile kil dokulmedi. cildimde cizgi cizgi firca izi de birakmadi. daha ne isteyebiliriz bir fircadan? mis mis. mmh.
ben bu fırçaya bayıldım. fondöteni şimdiye kadar hep elle uyguladım ve yüzümde yapay durmasından şikayetçiydim. bugün fırçayı ilk kez kullandım ve arada büyük bir fark olduğu kanaatine vardım. pürüzsüz bir uygulama sağladı ve kapatıcılıkta artış gözlemledim. aynı zamanda yapay görünümden de kurtardı beni. fazla ürün yemiyor.
Çok amaçlı en sevdiğim fırçam. Bronzer sürüyorum ¸kapatıcı sürüyorum¸ fondöten sürüyorum … hepsini de güzel uyguluyor. Sık sık yıkıyorum. Dökülme vs de olmadı şimdiye kadar.
Çoğu kişi bu fırçayı sevse de ben sevemiyorum sanırsam fondöten uygularken daha yumuşak fırçalar hoşuma gidiyor.Bu fırça benim yüzümü acıtıyor açıkçası.Ayriyetten uygulama alanı dar olan bir fırça kendisi.Bu fırçanın fiyat segmentinde alınabilecek daha iyi fiyatlar olduğunu düşünmekteyim cicişler 🙂
Bu fırça ile ister dairesel hareketlerle ister tampon hareketlerle fondöteninizi uyguladığınızda beauty blender gibi doğal bir görünüm elde ediyorsunuz.
tanım: real techniques markasına ait likit ve krem ürünleri uygulamayı kolaylaştıran çok yönlü fırçabu fırçayı almamak için çok direnmiştim ama birkaç ay önce aldım. gerçekten çok yönlü bir ürün. setting brushtan sonra ikinci rt fırçam. fondöteni güzel uyguluyor. ben üstünden süngerle geçiyorum yine de daha doğal dursun diye. az ürünle oldukça kapatıcı sonuç almanız mümkün ben eskiden kullandığımın yarısı kadar fondöten kullanıyorum bu fırçayla. krem ürünlerde henüz denemedim ama mutlaka deneyeceğim. yalnız dikkat etmeniz gereken nokta olur da 3-4 günde (en fazla bir haftada) bir yıkamamak gibi bir hataya düşerseniz felaket çizgilenme yapıyor ve sürdüğünüz fondöten fırçanın kıllarını yapıştırıp dibe doğru gidiyor. üşengeçliğimden buna maruz kaldım ben ettim siz etmeyin
Kesinlikle dogal bir bicimde dagitiyor urunu. Ben yuzumde firca izi gozlemlemedim. Laaaaakin azicik urun yiyiyor gibime geldi ve sanki kapaticiligi azaltti gibi. Dun ilk defa evde denedim fircayi. Yarin uygulayip gun isiginda da inceleyecegim. Dediklerimden farkli bir gozlemim olursa editlerim. Sevgiler saygilarrr
real techniques den ennnnn ama ennn sevdigim firca. ister fondoten¸ ister kontur¸ ister bronzer¸ ister allik surun cok guzel sekilde surer.fondoten surdugunuzde firca ici birakmaz.gercekten yuzle ilgili nerdeyse her seyde kullanabilirsiniz. migros indirimden almakta yarar var en gercek %50 indirim orada oldugu icin cok uyguna gelir fiyati.
Benim çok memnun olduğum fırça. 2-3 sene önce Gratis indiriminden almıştım. Kesinlikle aldığına değiyor fondöten ¸ krem allık vs herşeyi uygulamak için ideal gayet eşit dağıtıyor. Bazıları tüy döküyor falan demiş ben hiç böyle birşeyle karşılaşmadim. Bence Real tecnics in alınması gereken fırçalarindan
en sevdiğim fırçam. atıyorum makyaj çantama fondotenimi bununla uyguluyorum¸ hatta kontür bile yapıyorum 🙂 yol yol fırça izi bırakmıyor¸ temizlemesi kolay. kıl dökme problemi de yapmadı. rt serisinde alınması gereken tek fırça bence. indirimde güzel fiyatlara yakalayabilirsiniz
İlk rt fırçamdır kendisi¸ Ürünü biraz inceltiyor evet ama doğal sonuç isteyenler için artı bir özelliği bence¸ İz bırakmaz¸ tüy dökmez¸ her uygulama için kullanılabilen gönlümün efendisidir¸
aldığım ilk rt fırçasıdır. hatta yanlış hatırlamıyorsam sadece rt değil¸ bütün fırçalarım arasında ilkti. yaklaşık 3-4 senedir benimle ve hala ilk günkü gibi maşallah.fondöten¸ cc krem sürmek için kullanıyorum. fırça izi bırakmıyor. parmaklarla uygulayınca aldığım kapatıcılığı veriyor. süngerle uygulamaya göre tabii daha kapatıcı ve pratik. süngeri ıslatmaya çok üşendiğim için bunu almıştım zaten. toz kontür uygulamayı denedim¸ onda da iyiydi. krem allık uygulamayı da denedim ama bence olmadı¸ dağıtılmadı.fırça kolay temizlendiği için çok ürün emdiğini zannetmiyorum.
Bence real techiques’in en başarılı fırçalarından bir tanesi. Yüzde fırça izi bırakmıyor fondöteni kapatıcıyı emmiyor. Normalde süngerle uygularım fondötenimi ama bu fırçayı aldığım andan bu yana süngerin yüzüne bile bakmıyorum. Kılları oldukça dayanıklı yıkarken kılları dökülme yapmıyor. İndirimden alınınca fiyatı normal bir fırçaya verilebilecek bir fiyat çünkü kullanım süresi uzun sonuçta. Sonuçta ef-sa-ne bir fırçadır alın aldırın.
Bu fırça real techniques setting brush ile birlikte hayatımın fırçası olabilir. 1 yıldan fazladır var bende ve 2 3 haftada bir yıkarım. Asla kılların düşmesi ya da performansında bir düşme olmadı. Fondöteni çizgi bırakmadan doğal bir bitişle sürüyor. Süngerle yapılan işi 20 saniyeye indiriyor. Sabahları aranılan özellik budur:)
Harika bir makyaj fırçası ve kesinlikle fırça izi bırakmıyor. Ben bazen bb krem dağıtıyorum¸ bazen allık sürüyorum¸ bazen de highlighter.. Hepsini çok muntazam ve eşit şekilde dağıtıyor. Fiyatını hak eden bir ürün bence. Şimdi küçük boyları da çıkmış ve gratis indiriminde güncel fiyatı 21.90’dı. Almayı düşünen cicişlere duyurulur.
Gratisten indirimde gayet uygun bir fiyata aldığım fırça. Likit ürünler yani fondöten¸ kapatıcı¸ krem kontür¸ aydınlatıcı¸ krem ya da likit allık gibi ürünler bu fırçayla çok çok rahat uygulanabiliyor. Kullanımı çok rahat yani ürün kolaylıkla dağıtılabiliyor. Yapmacık bir görüntü bırakmıyor. Kıllarına gelirsek gayet yumuşaklar ve fırçayı şimdiye dek 4-5 defa yıkamama rağmen hiç dökülme yapmadı. Şimdiye kadar olumsuz bir yanını görmedim. Uzun süreler kullanacağım bir fırça gibi gözüküyor. Bir fırçam olsun¸ birden çok şey uygulayabileyim diyorsanız işte bu fırça tam da bu iş için üretilmiş.
ben fondöten sürmek için kullanıyorum çünkü bana kalırsa kapatıcı için pek uygun sayılmaz. fırçası büyük ve kapatıcının görevini yapıp kapatmasını zorlaştırıyor. bence kapatıcı için daha küçük ve yassı fırçalar uygun. allıkta vs henüz denemedim. uygun ve kaliteli bir fondöten fırçası arıyorsanız alın derim. temizlenme kolaylığı ve ürünü tene doğal bir şekilde yedirmesi olumlu yönleri. olumsuz yönleri ise¸ ben fondötende örtücülük ve doğallık ararım lakin bu fırça örtücülüğü yüksek bir fondöteni hafifletiyor gibime geldi. kapatıcı uygulamadan olmuyor istediğim pürüzsüz görüntü. keşke ürünü hem homojen hem de örtücülüğünü azaltmadan sürmemizi sağlayan bir fırça olsa. bunca senedir makyaj yaparım hala bir yolunu bulamadım bu meretin be sözlük.
mat yapılı fondötenleri birazcık cakey uygulayıp fırça izi bırakmasına rağmen süngerlerle asla yıldızı barışmayan gönlümün efendisi olan makyaj fırçası.
ilk aldığım ve en sevdiğim real techniques fırçası. 5-6 yıl önce makyaja yeni başladığım zamanlarda almıştım hala da kullanıyorum. hiçbir problemle karşılaşmadım hala ilk günkü performansını koruyor. ürünü çok güzel dağıtıyor ve şekli sayesinde göz altlarına bile rahatlıkla ürün uygulayabiliyosunuz. genellikle fondöten sürmek için kullanıyorum ama bronzerı da aynı şekilde çok güzel uyguluyor.
Bende yenilenmiş olanını migros indiriminden aldım ve bayıldım. Bu zamana kadar sünger kullanan biri olarak kesinlikle çok daha rahat ettim. Süngere kıyasla daha çabuk sürüyorsunuz. Çizgilenme olur mu diye korkuyordum asla olmadı. Elimde blush brush ve setting brush da var ama en çok bunu sevdim. 🙂
bende eski versiyonu var. arkadaşım bana bunu hediye etmeden önce fondöteni elimle sürerdim genelde. allahım bu ne güzel fırça. çok pratik¸ çok güzel dağılıyor fondötenler.çok sert yapıda olanları bile güzelce dağıtıyor. hiç fırça izi bırakmadı şu ana kadar. elle sürmekle arada dağlar kadar fark varmış. aşığım bu fırçaya. daha da elle fondöten sürmem.
.Bir hafta öncesine kadar eski versiyonunu kullandığım fırça. Fırçalarımı hep dikkatli yıkayıp dikkatli kurutmuş olmama rağmen geçen hafta kullanırken yüzüme kıllar yapışmaya başladı şöyle bi baktım dökülmek üzere olan kıllar var yıkamaya karar verdim ve yıkamaya başlamamla tüm fırçanın beni terk etmesi bir oldu. Çok severek kullandığım bir fırçaydı. Daha önce hiç bir fırçam böyle dağılmamıştı. Ben bu fırçayı 4 sene önce almıştım ama arada cilt makyajı yapmadığım bir dönem oldu aktif olarak 1 yıl bile düzenli kullanmamışımdır. Acaba durduğu yerde mi eskidi 🤔
geçtiğimiz kış ayında bayıla bayıla kullandığım ancak sonrasında süngerleri keşfettiğimden beri elime bile almadığım fırçadır kendisi. Bazen üzülüyorum ona¸ o kadar para verdim¸ bir kenarda duruyor yazık diyorum. Belki gelecek kış yeniden elime alırım. Ama fondöteni uygulaması HARİKA!!!
Eski versiyonu ve yeni versiyonuna da sahibim¸ bir cicişmüzün de dediği gibi eski versiyon muazzamdı yani değişim çok kötü olmuş diyemem ama performans düşüklüğü var. Fondoten¸ likit aydınlatıcı ¸krem bronzer her şeyi bununla uygulardım elim her seferinde ilk buna giderdi.Ben eski fırçamı Türkiye’ye gelmeden önce görkem karman’ın tavsiye ettiği bir internet sitesinden almıştım 6 sene evvel ve artık kılları sertleşti¸ onun dışında hiçbir bozulma yaşamadım. Eski versiyonuyla karşılaşırsam direk yapışır alırım ama bu biraz imkansız gibi neyse yeni versiyonu da hertürlü açıdan kullanabileceğiniz bir fırça olduğundan gayet fonksiyonlu ve tercih edilebilir. Hangi arkadaşıma tavsiye ettiysem hepsi memnun kaldı. severim seni expert face.
Verdiğiniz parayı hak eden ömürlük fırça. Ben fondöten için kullanıyorum. İz yapmadan çok güzel dağıtıyor. Fondötenimin kapatıcılığını arttırmak istediğim zamanlarda veya kızarık/sivilceli bölgelerime tampon hareketlerle uyguluyorum. Yıllardır kullanıyorum ve başka fırça denemeyi bile hiç düşünmedim.
sevip sevmediğime karar veremediğim fırçadır. kuzenimin tavsiyesiyle yenilenen turuncu olanı aldım aylar önce. aldıktan sonra da yapısı kalın olan ve ince olan tüm fondötenlerimle defalarca kullandım.öncelikle ürün emdiğini düşünüyorum. bu yüzden biraz sevmedim. ayrıca tüm yüzünüze noktalar halinde fondöten sürüp dağıtmaya kalktığımda inanılmaz cakey bir görüntü oluyor ve çizgi çizgi duruyor. bu yüzden son zamanlarda az ürünü kademe kademe arttırarak kullanmayı deniyorum sonuç biraz daha iyi oluyor. genellikle dairesel hareketlerle sürüyorum fondöteni çünkü pıt pıtlayarak uyguladığımda gözeneklerimi biraz daha belli ediyormuş hissi uyandırıyor. emin olamadım cicişler¸ kalın yapılı fondötenlerde sonuç fiyasko ama ince olanlar için şans verilebilir diye düşünüyorum.
Eski versiyonuna sahibim. Sık ve yumuşak kılları likit ürünler için çok ideal. Fondöten ve bb kremleri eşit bir şekilde dağıtıyor¸ fırça izi bırakmıyor. Krem ürünlerde de çok başarılı¸ normalde elimle dağıttığım krem konturü bu fırça ile dağıtmaya başladım ve tam istediğim gibi oldu. Gerçekten isminin hakkını veren¸ “expert” bir fırça ¸ umarım yeni versiyonu da eskisi kadar başarılıdır.
Efsanevi fondöten ve kapatıcı fırçası. İki senedir düzenli olarak kullanıyorum ne bir kıl döktü ne de şeklinde deformasyon oldu. Tek sıkıntısı kısa aralıklarla yıkanma gerektirmesi. İki sefer kullandıktan sonra bile çizgili bir görünüm bırakıyor fondötenle. Sık sık yıkamakla uğraşmak pek efektif bir durum değil yine de fiyatını sonuna kadar hakeden bir makyaj fırçası. Hatta çantamda bulundurmak için küçük boyunu bile aldım. Çok başarılı kesinlikle.
Fondoten kullanmıyor olmama rağmen tüketim çılgınlığının esiri olduğum bir dönemde aldığım ¸ uzun bir süre kullanım alanı bulamayıp makyaj çantamda beklettiğim ¸ şimdi ise aydınlatıcı uygularken en memnun kaldığım fırçamdır.
indirimlerde uygun fiyata bulursanız kaçırmamanız gereken kıl dökmeyen¸yıkaması kolay ¸ işiniz bittiğinde fırça izi bırakmayan¸oldukça eşit bir görüntü sağlayan muhteşem fırça
Mini versiyonunu aldım geçen ay¸ şu ana kadar ki en mantıklı fırça harcamamdı. Fırça muhteşem zaten. Fondöten¸ kapatıcı uygulamak için çok uygun. Ben pudra¸ allık vs de sürüyorum zaman zaman. Boyutu parmak kadar. Ele cuk oturuyor¸ fiyatı nispeten daha uygun. Makyaj çantasında yer kaplamıyor ki bu benim için en önemlisi çünkü son bir yıldır malzemelerimi azaltıp¸ küçültüyorum olabildiği kadar.
3 yıl kadar önce indirimsiz 36 küsura aldığımı hatırlıyorum. bayağı araştırıp almıştım ve o günden beri bir saniye pişman olmadım¸ iyi ki almışım. -tek bir kıl dökmedi.-temizlemesi çok kolay.-siz kötü uyguladığınızı düşünseniz bile fırça bir şekilde işi hallediyor :d-her tür ürünü sürebileceğiniz bir yapısı ve şekli var.etrafımda soran herkese tavsiye ediyorum 🙂
Çok heveslenerek aldığım. Fakat türlü türlü fondotenle denememe rağmen sürekli iz bırakan fırça. 1 senedir her yeni fondoten aldığımda denemeye devam ediyorum.
2016 yılında edindiğim¸ günlük fondöten uygulama aparatım. Hiçbir şey olmadı hunharca kullanmış olmama rağmen. Hala sapasağlam duruyor. Ben sadece fondöten uygulamak için kullandım bugüne kadar ve performansından hep memnun kaldım.Temizlemesi de çok kolay¸ kendi şampuanımla 2 dakikada yıkayıp kenara koyuyorum¸ ertesi sabaha kadar da kuruyor.
Çok fazla ten makyajı yapmadığım için high end bir markadan fondoten fırçası almak istemedim ama aliexpress ayarında bir fırça ten makyajı için yeterli değil gibi geldi. Watsons da (o zamanlar boykot yok) görüp almıştım¸ ambalajı¸fiyatı falan tam bir orta sınıf fırça gibi gözükmüştü. Ben bb kremimi bu fırçayla uyguluyorum¸ süngere pek elim gitmiyor artık¸ hapşırsam tüm burnu kıpkırmızı olan yanağımı ovuştursam gene kızaran ve bu kızarıklıktan saatlerce kurtulamayan biri olduğum için bu fırça ilaç gibi geldi. Ürünü yaymak için çok bastırmam gerekmiyor çünkü çok yumuşak¸ eşit bir şekilde ürünü dağıtıyor ayrıca yıkarken dikkat ettim çok fazla ürün tutmuyor içinde halen kullanıyorum ve performansından hiçbirşey kaybetmedi.
gayet beğendiğim bir fırça. çizgilenme yaptığını düşünmüyorum çünkü pek çok fondöten ile denedim ve yalnızca birinde çizgi oluşumu yaptı. diğer fondötenlerden mükemmele yakın bir sonuç aldım. indirimsiz fiyatını hak ediyor. indirimli fiyatı ise tam kapmalık.
Emektar canım fırçam. 3 senedir benle gitmediği yer girmediği çanta kalmadı. İlk aldığım günden hiçbir farkı yok. sürekli farklı şekillerde yıkasam da kılları dökülmedi ve sağlam. Ben bb krem uygulamak için kullanıyorum ancak yolda makyaj için yanıma az fırça almam gerekirse allık¸ kontür¸ highlighter uygulamaya kadar kullanım alanını genişletebiliyorum.
Ben bunun seyahat boyu olanını almıştım küçük ve tatlış olduğu için ilk fırçam olduğundan karşılaştırma yapamayacağım ama her şeye kullanılabilecek bir ürün olduğunu düşünüyorum. Fondoten¸ allık vs vs. Kısaca makyaja yeni başlayanlar ya da ilk fırçasını alacaklar için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum.
tüm sevap pointlerini geçtim¸ tamamen yıkaması imkansız olan fırça. içi pis pis kalıyor diye düşünen bir tek ben miyim acaba?
Kendisiyle şu yaz günlerinde bronzer uygulamak en sevdiğimdir.
Fondoten sürmeyi zevk haline getiren fırça. Yıkandığı zaman kısa sürede kuruması da artı bir özelliği.
çok fonksiyonel bir fırça
krem allığımla aşk yaşamama neden olmuş fırça . sadece ben keşfettim sanıyordum ama daha önce söyleyen olmuş suslusozluk.net/n/19577/ olsun ikinci kez söyleyerek altını çizeyim ben de .
Ben hala bu fırçayla fondötenleri sürmeyi beceremedim neden acaba? Cidden fırça olarak ne kullanırsam kullanayım yüzümde çizgi çizgi kalıyor. Bunun bir sırrı varmıdır? Yada ben sünger insanı mıyım?
Elimdeki tüm fırçalar pis olduğundan çaresizlikle bir krem allığa bandırana kadar zerre hoşlaşmadığım¸fondoteni yüzüme uygulamak yerine adeta içen¸temizlemesi eziyetli¸hiçbir anlamı olmayan¸gereksiz bir zamazingo olarak nitelendiriyordum.Fakat sahiden krem allığı şahane uyguluyor¸yukarıdaki arkadaşlarıma sonuna kadar katılıyorum.Elinizde varsa bir deneyin derim.
mac face & body foundation ile harika bir ikili olan müthiş bir likit fondoten fırçası. Iz bırakmayan kıl yapısı¸ ayrıntı çalışmaya da elverişli son derece fonksiyonel ve kontrol edilebilir sap şekli tüm likit ürünlerle iyi anlaşması için de yeterlidir ayrıca.
Kılları oldukça sık ve yoğun oldugundan¸ fondoten uygularken hafif zorlandigim¸ yüzümün üzerinde rahatlikla gezdiremedigim fırça. Buffing buna göre daha yumuş yumuş¸ ürünü daha kolay yayıyor. Yani bir rt buffing brush değil.
olmazsa olmazım¸ en büyük yardımcım. abartıyor diyeceksiniz ama gerçekten değil. fondöteni elle veya süngerle sürdüğümde kalıp gibi duruyor¸ maske gibi oluyor. bunu kullandığımda da sanki yokmuş gibi. keramet fondötende değil fırçada yani
En sevdiğim fırçalarımdandır. Özellikle toz ürünlerde kullanmaya bayılıyorum. Pudranın kapatıcı olmasını istediğim zamanlarda¸ bronzerı allık gibi süreceksem yani yoğun kullanım istiyorsam tek geçerim. Ancak hafif uygulamalarda pek önermeyeceğim real techniques yüz fırçası.
ilk göz ağrımdır kendileri.(bkz: pixiwoo ) sam&nick kardeşlerin üreticisi olduğunu ve herkes tarafından beğenilip¸ youtube’da sayısız beğenilme videosunun bulunduğunu gördüğümde merak ettiğim¸ migros’ta satışa sunulduğunu öğrenince de koşa koşa gidip aldıktan sonra eve gelip yüzüme ilk fondötenimi uygulayışımla birlikte cupidin tatlı okunu yediğimi hissedip aynı hafta içerisinde gidip bütün koleksiyonu satın aldırtmıştır bana.
Fondöten (ve hatta bb cream) uygulamalarında en severek kullandığım ürün.
Fondoten¸ bb krem¸ cc krem¸ krem allik gibi urunlerde severek kullandigim firca. En ufak kil dokulmesi ya da herhangi bir sorunla karsilasmadim henuz.
Önceden hep ıslak sünger kullanıyordum.Alalı bir hafta oldu bunu.İlk seferinde pek beğenmemiştim ama daha ikinci kullanımda elim alıştı.Gerçekten fondöteni bb kremi çok iyi yayıp doğal bir bitiş sağlıyor.Yalnız benim yanağımda iki tane hafif açılmış küçük gözenek var ve içine fondöten dolup iki tane nokta gibi gözüküyor.Ayrıca makyaj bazıda kullanıyorum ama neden böyle oluyor ki.Baktım nette ama bu problemi yaşayan bir benim galiba.ekleme:Problem nemlendiricimden kaynaklanıyormuş.Problem ortadan kalkınca tekrar denedim neden bu kadar popüler olduğunu da anladım.Çok rahat yüzüme fondöteni dağıtabiliyorum ve çok doğal duruyor.İndirim falan olursa yedek bir tane daha alıcam.
krem allık dışında bir işe yaradığını düşünmüyorum
2 aydır bu fırçayı kullanıyorum¸sanırım artık yorum yazabilirim.Sık ve yumuşak kıllara sahip olması ismi gibi yüz konusunda expert olması ve fondöteni yüzde kusursuzca dağıtmasını gerçekten beğeniyorum sözlük.Sıvı fondötenleri bu fırçayla kullanıyorum ve henüz daha iyisini görmedim.
bence gerçekten güzel uygulama yapılabiliyor bu fırça ile gerek fondoten gerek bb krem olsun.
almakta çok kararsız olduğum¸ birçok kişiden çok iyi yorumlar görüp bazı kişilerden ise stippling brushın daha iyi olduğu yorumlarını gördüğüm güzel fırçadır.
likit fondoten dağıtmada gerçekten çok iyi. yassı olduğu için kontür de yapılıyo. krem allık da dağıtır. her eve lazım.
stippling brush kadar iyi olmadığını düşündüğüm fırça. aldım ama bir defa kullandım sadece. sanırım pıt pıt hareketlerle sürmeyi daha çok seviyorum fondöteni.
Kullanmayı bir türlü beceremediğim fırça. Fondöten yüzümde çizgi çizgi kalıyor.
Temizken fondöteni mükemmel dağıtan fırça. İkinci gün yıkamadan kullanırsanız idare eder ama üçüncü güne kurtarmıyor :d benim gibi tembellere duyrulur ! 🙂
güzel bir fırça çok amaçlı ve foksiyonel tek bir fırçam olsun her işimi görsün diyenlere 🙂
öğle yemeği arası watsonsta gördüm. benim ihtiyacım yok fırçaya deyip burnumu kıvırıp gttim. sonra buradaki yorumları okudum¸ akşam çıkışta bi koşu gittim aldım¸ otobüsü kaçırdım.le blush creme de chanel allığımı parmaklarımla sürüyordum. elimdeki fırçalardan da pek yakıştırdığım olmamıştı. hakikaten güzel uygulama sağlıyor. iyi ki almışım.
bu fırçayı ilk aldığım zaman yüzümde fırça izi bıraktığını farketmiştim ve hiç sevmemiştim. sonrasında bu kadar seviliyorsa bu fırça ben bir şeyi yanlış yapıyorum diye düşündüm ve öncesinde tampon hareketlerle fondöteni yüzüme yedirip dairesel hareketlerle sürmeye başladım fondötenimi. kendi yanlışım yüzünden fırçayı kötülemişim pişmanım. acelem varsa bu fırçayı hala tercih etmiyorum orası ayrı.
bence fondöten için hiç mükemmel bir fırça değil bir kere küçük ve fırça izi bırakıyor. bırakmasın diye uğraşacaksam niye kullanayım o zaman? ben kendisini krem allık kademesinde göreve getirdim.
övdükleri kadar var ama her kullanımdan sonra yıkamanız şartı ile¸ ki bunu yapmak üşengeç bir insan olan benim için imkansız. yoksa ikinci kez kullandığınızda aşırı iz yapıyor.
bu fırçayı en iyi verimli şekilde kullanmak için max 2 kullanımda yıkamak lazım. ama sabahın köründe fondöten uygulamak için zahmetli çünkü küçük bir yüzeye sahip¸ e benim yüzümünde maşallahı var. buffing fırçayı daha kullanışlı buluyorum¸ expert biraz daha keyif işi sanki
dün %20 indirimde gördüğüm fırça¸ ya gratis ya watsons’dı¸ sanıyorum watsons.
Fondöteni cildime eşit şekilde dağıtan fırça. Hatta bazen göz altı kapatıcımı da tampon hareketlerle dağıtıyorum. Krem allık uygulamada da oldukça başarılı fakat fondöten için kullanmaktan allığa sıra gelmiyor. Güzel bi indirime denk gelirsem 2.sini almayı planlıyorum.
bir türlü anlayamadığım sebepten ötürü kılları dökülüyor ne zamandır özenle yıkıyorum halbuki ama başka yöntemle yıkamak lazım sanırım. fırça için genelleme yapmayacağım kılları dökülüyor diye çünkü hepsi el kesimi her fırça aynı değil sonuçta
Fondoteni iyi güzel uyguluyor da kim buna çizgi çizgi yapmıyor dediyse bu safi yalandır. Bu birincisi.İkinci olarak 2 kere yıkadım ve artık o eski halinden eser yok şimdi. İnanılmaz kıl döküyor¸ ortadan pıtır pıtır çıkmaya başladıSon olarak da hiçbir fırça beauty blender kadar pürüzsüz bir bitiş sağlamıyor¸ sigma¸ mac¸ rt ne olursa olsun fakat sünger de çok fazla ürün yiyor napıcağımı saşırdım aa dostlar
sanırım memnun değilim¸ fırça yumuşaklığına çok önem vermeme rağmen bu fırça ilk aldığım haldeki yumuşaklığını korumadı :/ ürünü bence yemiyor ama çizgi çizgi iz bırakmasını ne yapacağız? fırça sonrası parmaklarımla rötuş yapıyorum :/ sanırım bir de dalin bebe şampuanıyle yıkamayı deneyip tekrar gözlemleyeceğim.
kullandığım en iyi fondöten fırçası. fırça izi bırakmıyor doğal bir bitirişi var¸ yumuşacık¸ kılları sık olduğu için fondöten emmiyor ve olduğu gibi yüzünüze yediriyor.
2 3 gratiste arayip bulamadigim firca. Dun sevgilime soyledim¸ cocukcagiz magaza magaza gezip almis ^^ gratis kart da almis kendine ajslsjs. Killari guzel yumusacik¸ bugun denicem bakalim.
Son gratis indiriminden aldığım fırça. Bir tek ben mi kıllarının hiç de yumuşak olmadığını düşünüyorum (örneğin sigma f80 ile kıyaslanınca)? yoksa indirim nasılsa diye çakma ürün mü geçirdiler bize
Acayip ürün yutan fırçadirTamam doğal bitiş sağlıyor ama zaten surduğun ürünü emdiği için geride kalanla doğal bir hal aliyorsun ki resmen israf. He evet bu şekilde her ürünün dibini görürsün bitirme garantisi veriyor.
Bi sevemedim bu fırçayı. Şekil olarak tamam güzel ama çok sert geliyor bana. Fondoten üzerine¸ bununla başka bir krem ürün uygulamaya kalkınca¸ cildimdeki fondoteni resmen siliyor.
Pahalı fondötenlerimi sürmeye sinir olduğum firça. Yüzümden cok firçada ürün kalıyo. Ama başarılı mı başarılı.
Fondöteni en doğal yüze sabitleyen fırçamdır. Pıt pıt hareketlerle yüze yedirilir. Şuan kullandığım (bourjois 123 perfect) ince yapılı fondötenle birlikte sivilceli yüzümde güzel bir sonuç vermektedir. Bu fondöteni bulamadığımda başka markalarda nasıl sonuç verir merak ediyorum açıkçası.
Şu zamana kadar ben neden bb leri fondötenleri elimle uyguluyormuşum dedirten canım fırçamdır. Az ürünle en doğal bitişi sağlıyor¸ çizgi çizgi yapmıyor¸ dalinle kolayca temizleniyor. E daha ne istenebilirki bir fırçadan?
Sorun bende galiba dedirten fırça. cicişler fondoten sürerken kullanıp memnun kalmış ama ben de çizgi çizgi bir görünüm oluştu. Bari kontür fırçası olarak kullanıyım dedim bir süre kullandım ama makyaj çantamda 1 gün durunca fırçası eğrildi¸ şu an tüyler sağa bakıyor. Sanırım yeterince expert değilim.
Fondöten¸ allık¸ aydınlatıcı dahi sürebileceğimiz fırça¸ pofuduk bir yapısı yok basık ve küçük biraz. . Ben alalı baya oldu o zaman türkiye’de satılmıyordu¸ ilk başlarda hiç kıl dökmedi ama son zamanlarda kılları hep yüzümde kalıyor¸ kullanılamaz hale gelene kadar kullanacağım¸ tekrar alacağımı sanmıyorum.ürünü biraz fazla harcamaya sebep oluyor¸ kapatıcılığı az olan ürünleri dahi biraz daha kapatıcı olmasını sağlıyor. Bende çizgilenme yaptı.indirimli fiyatını hakediyor ama mükemmel¸ olmazsa olmaz değil bence.
Bir benim bayılamadığım¸ arkasındaki bunca harala güreleyi anlayamadığım ve ilk RT marka ürünüm olan makyaj fırçasıdır.Bir kere gerçekten yumuşak değil¸ ben fondöteni bin yılda uygulayan insanımdır ama bununla denediğimde şişenin yarısı fırçada kaldı. Çok ürün yiyor ve bence dendiği kadar kusursuz/airbrushed bir bitiş sağlamıyor. Çok da küçük olduğundan her gün bununla buffing yapa yapa tüm yüz makyajı yapmaya kalksanız carpal tunnel sendromu olmamak işten değil.Bronzer ve krem allıkta fondötenden daha iyi iş çıkardı ama ben gene de çok sevemedim¸ zira tek cilt makyajınız onlarsa gayet iyi iken¸ alta bir base makyajı uyguladıysanız onu kaydırıp götürüyor.Sevemedim kara gözlüm be.
fondöten¸ bronzer¸ aydınlatıcı ve kapatıcı çok başarılı bir şekilde uygulanabiliyor bu fırçayla. özellikle göz altı kapatıcısı hafif süpürme hareketiyle uygulandığında çok doğal bir bitiş sağlıyor.
En en en favori fırçalarım. -larım diyorum çünkü elimde 2 adet expert face brush mevcut. Her gün kullandığımdan yıkama derdine böyle es vermeyi tercih ettim iyi de oldu 🙂 Çok işlevsel bir fırça. İster allık için kullan ister bronzer ister bb krem ve fondotenler. Bebeğim bu fırça benim!
Migroslara ilk geldiğinde hunharca koşup atlayıp almıştım 6ay olmadan mefta oldu. Kılları döküldü şekilsiz bi hal aldı. Suan rt süngerini kullanıyorum ve sanırım ben sünger insanıyım çünkü ürünü daha doğal yayıyor yani ıslak kullanıldığından ürün yüzünüzde katmak katman olmuyor. bir de ayıptır söylemesi karmadan kuruya dönük bir cildim var fırçayla uyguladığımda mimik çizgilerimde fondöten birikmesi oluyordu sünger ile uygulamada bu olay minimuma iniyor. Fakat fırçanın hakkını yiyemeyeceğim bir konu varki hangi fondöten olursa olsun bu bb krem de olabilir kapatıcılığını arttırıyor.
Göz altıma kapatıcı uyguladıgim fırça. Ohh dedim nasıl güzel oldu. Neydi o öyle diğer fırçalar acıtıyor filan. Göz altlarım mutlu
fondöten uygulamalarında bazen çizgi çizgi izler bırakan¸ ürünün yarısını kendine saklayan fırça. uzun bir süre çok severek kullandım ama ürünü yutması artık dayanılmaz hale geldi. sırf buffing brush için core collection u alacağım galiba. umarım o çok daha iyidir.
bende hiçte çizgi çizgi durmayan fırçadır. gayet doğal bir bitirişi var. ürün yemesine gelince her yüz fırçası kadar yiyor bence. bu fiyatla daha iyi olanına ben denk gelmedim.büyüklüğü benim yüzüm için yeterli. küçük değil sonuçta fondöteni burun kenarlarımız gibi bölgelere de uyguluyoruz. yumuşaklığı da güzel bence. hassas ciltliyim ve sert fircalar yüzümü çabucak tahriş eder. ama yine de cok sert geliyosa yıkadıktan sonra saç kreminizle yumuşatabilirsiniz. baya faydası olacaktır bence.
kesinlikle fondöten sürmek için yaratılmış fırçadır. fakat tavsiyem ürünü fırçaya değil¸önce yüzünüze nokta şeklinde sürmeniz.daha iyi dağıtıyor ve kesinlikle iz bırakmıyor.
olumsuz girdileri görünce üzüldüğüm canım fırçam. her gün bb krem kullanan insan olmasam da kullanacaksam mesela bi stippling brush yerine elim direkt buna gidiyor. kesinlikle yumuşacık ve çok güzel dağıtıyor bb kremi yüzüme. temizlerken de uğraştırmıyor. aylardır bende ama tek bir kılı bile dökülmedi hala sapasağlam. eğer kaybolursa falan anında gidip yenisini alırım o kadar seviyorum.
yüzde fırça izi bırakmadığını duyduğum için aldığım fırçadır. Çok yanılmışım.
bb krem ve fondöten için real techniques buffing brushın gösterdiği performansı vermiyor ama kontür ve allık uygularken kullanması oldukça pratik olan fırçadır. aydınlatıcı için bile kullanılabileceğini düşünüyorum.
stippling brushtan sonra pabucu dama atilmistir bb krem kullanmamin etkisi var tabi.eskisi kadar fondoten kullanmiyorum cunku. ama ilk rt fircamdi kendisi.
gaza gelip iki tane birden almıştım kozmeladan. sıvı ürünleri uygulamada yetersiz. hatta badana yaparmışçasına sürte sürte yüze sürülürse fırça izi yaptığı doğrudur. dabing denilen o pıt pıtlama olmadan doğallığı yakalamak mümkün değil. ayrıca kılları sık ve kısa olduğundan uzun süre yıkanmaz ise fondötenin oksitlenmesi ile birlikte kıllar birbirine yapışıyor. patakrem denilen ürünlerle daha sağlıklı sonuç alınabilir. duo fiber fırçaların canını yiyeyim.
bu fırçaya resmen aşığım her işe yarıyor kontür yapıyorum fondoten sürüyorum allık sürüyorum.fondoten uygulamada elle uygulandığından daha yoğun bi kapatıcılık sağlıyor türkiyeye ilk geldiği zamanlarda almıştım o zamandan beri her şekilde kullandım hiçbir çizgilenme problemi yaşamadım yuarlak hareketlerle uyguluyorum
ince yapılı olmayan cilt ürünlerinin uygulaması için elimin ilk gittiği fırçadır. ve gerçekten mükemmel sonuç alıyorum.ancak şunu belirtmem gerek ki 4 ya da 5 adet expert face fırcaya sahibim. ciltte tampon hareketlerle uygulama yapmaya özen gösteriyorum ve aynı fırçayı iki kereden fazla kullanmıyorum. aynı fırçayı yıkamadan iki farklı cilt ürününde kullanmıyorum. yıkamak için de dalin bebe şampuanı kullanıyorum¸ yatay olarak kurutuyorum.bu şekilde bir kullanım alışkanlığı ile chanel mat lumiere¸ shisedio perfect refining¸ ysl touche eclat¸ nars tinted mositurizer ürünlerinde son derece natürel ve güzel sonuç alıyorum.edit: toz ten ürünleri ile¸ allık ya da pudra uygulamayı hiç denemediğimi de belirteyim.
satın aldığım ilk real techniques fırçası. çizgilenme yapmasından dolayı¸ fondöten uygulamasından sonra elimle pıt pıt yaparak çizgili görüntüyü gidermeye çalışıyorum. sık yıkanmadığı takdirde çok kirlendiğini düşündüğüm fırça
Keşke çok daha önceden alsaydım dediğim¸ bırakın fondöteni güneş kremini bile uyguladığım¸ sıfır iz ve pürüzsüz uygulama olanağı ile ten makyajı rutinimin olmazsa olmazı olan fırçadır. Real Techniques’ten tek bir fırça alınması gerekiyor ise kesinlikle alınması gereken budur.
5-6 ay önce aldığım ve bb kremimi uygulamakta severek kullandığım fırçaydı ta ki bir ay öncesine kadar.Normalde fırçamı deterjan ile temizliyordum ve hiç bir dökülme yaşamadım.Geçen ay değişiklik olsun diye bebek şampuanıyla yıkayayım dedim şuan fırçanın tüm kılları elime geliyor.Ciğerim yanıyor arkadaşlar…
Çok çok çok kullanışlı bir fırça. alacaksınız vereceğiniz her kuruşa değecek bence. ben bb krem ve likit fondotenlerimi sürerken kullanıyorum ama allık için kullananlar da çok.
sıkı kılları sayesinde¸ daireler şeklinde uyguladığınızda¸ iz bırakmayan bir fırçadır. kolayca homojen bir uygulama sağlanabilir.o kadar yıkadım¸ şu ana kadar hiç kıl da dökmedi.
benim 2014 yılı favorim¸ geç keşfetmişim¸ müthiş bir ürün. ben the mac 217 blending brush a bile kusur bulan bir insanım¸ muhteşem fondöten uygulamasıyla gönlümü fethetti bu fırça. en kısa zamanda yedekleyesim var.
utanmasam far bile süreceğim bunla o derece seviyorum. fondöten¸ bb krem ve krem allık için kullanıyorum. bu fırça sanki elle sürülmüşçesine doğal bi görüntü sağlıyor. biraz çizgilenme yapıyor ama ters yönde üstünden geçince çizgi falan kalmıyor. ürün yediğini de görmedim hatta eklips süngerin yanında buna ürün yiyor dersem çarpılırım galiba. watsons kartta birikmiş puanlarımla¸ krem allıklarım için bi tane daha alacağım. çok kullanışlı¸ makyaja yeni başlamış herkese tavsiye ediyorum. bi deneyin siz de seveceksiniz2 gün sonra gelen edit: bu yazdıklarım yazın aldığım fırça için geçerli. yeni fırçayı önceki kadar beğenmedim. iyi ki eski olan sapasağlam duruyor. deneyin demiştim ama denemeseniz de olur.
Ben bb krem sürmek için almıştım bu fırçayı¸doğal bir bitiş sağladı evet ama bana ürün yedi gibi geldi.Bb krem kullanmayi bırakınca fırça da çekmeceye gitti.Blush brush ı da allik sürmek için kullanıyordum gayet memnundum fakat bronzerda istediğim etkiyi bırakmıyordu.Ben de expert face brush ı denedim.Sonuç mükemmel.Daha önce demişler ama ben test edip denedikten sonra tekrar söylüyorum bronzer uygularken de deneyebilirsiniz.
Cok amacli fircadir kendisi. Ilk aldigimda sadece fondoten için kullandim. Sonra bir baktım likit allık uyguluyorum. Tatildeyken kapaticimi bile bununla yaydim. En son killanim alanim ise konturleme. Super bir uygulama sagliyor. Gercekten de yuz icin uzman bir firca.
2-3 aya kadar çok severek fondöten uygulamam da kullanıyordum. Gayet doğal bir bitiş sağlıyordu ama son zamanlarda nedendir anlamadım fondötenimi sürerken iz bırakmaya başladı. Şuan kontür amaçlı kullanmaya başladım. Zaten çok amaçlı bir fırça olduğunu düşünüyorum.
Fondoten uygulamak için kullanıyordum ama yüzeyi küçük olduğu için çok uğraştırıyor. En çok krem allık uygulamak için ya da kontür yapmak için kullanır oldum. Rt markasından aldığım ilk fırçaydı. Sonrasında buffing brush ile aldattım kendisini. Pişman değilim Sözlük. Buffing brush daha kolay yıkanıyor.
Ben nedense bir türlü kullanamıyorum bu fırçası.Fondotenimi dağıttıktan sonra mutlaka bi elimle müdahale etmem gerekiyor.Çizgi çizgi kalıyor böyle hafiften acaba nerede yanlış yapıyorum?Tek anlaşabildiğimiz konu allık sürmek.
İlk makyaj fırçamdır. Bir çok girdiyi şaşırarak okudum¸ fondöteni çok güzel dağıtıyor bana göre. l’oreal true match fondöten ile çok güzel uyum sağlıyorlar mesela. Toz allık sürmek için bence biraz fazla sık kıllı. Ancak krem ürünleri de güzel dağıtacağını düşünüyorum¸ denemedim.
Bb kremimi sürmek için almıştım ancak makyaj süngerlerini keşfedince pabucu dama atılmıştı¸ şimdi krem allık sürmek için kullanıyorum ancak vazgeçilmez bir fırça değil benim için¸ göz altı kapatıcısı uygulamayı da denemiştim ancak büyük gelmişti o bölge için.
ilk tanıştığımda aşık oldum¸ vazgeçilmezim oldu¸ şimdi bakıyorum da fırça izi bırakıyor bayağı bayağı. demek ki gerçekten aşkın gözü körmüş¸ görmemişim zamanında
yüzüme renkli nemlendirici dışında bişey sürmediğim için ben çok memnunum.değişik bir şekli olduğu için uygulama kolaylığı sağlıyor.fakat fondöten için yetersiz bir performansı var.ben yerine bir şey alacak olsam bobbi brown full coverage face brush alırım hatta kendimi zor tutuyorum bu ara.
bu fırçaya aşıktım hatta daha az kapatıcılık istediğimde buffing brush ile daha yüksek kapatıcılık istediğimde bu fırçayla fondöten uygulardım yüzüme sürekli. ama bir indirimde sigma f80 aldım ve kesinlikle bu fırçadan daha iyi bir bitiriş sağlıyor. bir de zoeva’nın fırçalarını denemek istiyorum ama türkiye’ye gönderim ücreti 18 €. o kargo parasıyla bir fırça daha alınır :/ artık alamancı akrabalardan isterim meşhur “duglas” larında satılıyor malum.
özellikle krem yapıdaki ten ürünlerini uygumalada kullanılması amaçlanmış fırça. ben fondöten¸ bb krem¸ renkli nemlendirici vs. sürerken denedim ve sonuç¸ kendisini sevemedim. tok yapısından olsa gerek yüzümü çok çekiştirdiğini fark ettim. ki cildimi travmatize etmek en son isteyeceğim şey. bence iki yandan bastırılmış gibi duran formundan dolayı krem bronzer kullananlar sevecektir¸ elmacık kemiklerinin altına cuk diye oturuyor. ben arada krem allık uygularken kullanıyorum¸ o da işte¸ maksat kullanmak…
Muhteşem bir fırça. Kesinlikle fırça izi yapmıyor. Genelde tüm markalar fırça izi bırakıyor. Sorunlu ve fondöten kusan cildime ilaç gibi geldi. Mutlaka yedeklemeliyim.
Ben hem fondötende hem de bb kremde kullanıyorum. Çok da memnunum. Cosmetica’nın online satışında baya indirimli gibi. Alan pişman olmaz. Ayrıca fırça izi yok. Dökülme yok 🙂
kendisini almamla beraber mac 187’nin bana aylardır fondöten uygulamada işkence çektirdiğini anlamamın bir olduğu fırça. henüz allık/bronzer gibi ürünleri uygulamadım kendisiyle fakat 3 farklı fondötenle denedim ve sonuç gerçekten harika.
bendekinin zamanla kılları dökülmeye azalmaya başladı. Uzunca bir süredir rafa kaldırdım.
uzun zaman kullanamadığım¸ zaman yetersizliğinden elle haldur huldur sürdüğüm fondoteni geçen gün zamanım biraz daha fazla diye bununla sürdüm. ilk aldığımda becerememiş miyim ne yapmışım¸ bu sefer bayıldım. üstelik elimle yedirmekten daha hızlı oldu. ilk kullandığımda yüzümde cizik cizik kalmıştı fondoten ama 4-5 gündür hiç öyle olmuyor çünkü çizgilendiği yerlerde yuvarlak hareketlerle sürüyorum. süngerde uğraşması da çok zor geldiği için şu anlık favorim bu tek derdim sürekli yıkamak. ertesi gün yıkanmamışsa kullanamıyorum. şimdilik ona da bir çözüm buldum. misel suları sert bir kağıt el havlusuna döküp sürme işleminden sonra hemen onunla temizliyorum. en azından 2-3 günü kurtarıyor yıkanmadan. fakat toz ürünleri süremiyorum ben bununla. biraz sert olduğu için haldur huldur dağıtıyor ürünleri¸ tozutturuyor. üstelik yüzümde de düz sert bir çizgi şeklinde kalıyor¸ dağıtılmıyor. dur bakalım ilerde bir daha süreceğim. bence o zaman kesin olur. ben yavaş anlıyorum çünkü. kesin onuda beceremiyorumdur. bir kaç ay sonra ay müküş allık sürülüyor dersem şaşırmayın
Bu ürünü almamın hikayesi gerçekten komikti¸ klasik bir gratış indirimi iklim okuldan çıktıktan sonra koşa koşa koşa gratise gider. 3-5 parça şey alır vee expert face brush asıl bunun için gitmiştir gratise. Kızımız mağazanın sonuna kadar olan kuyruğa girer (şaka yapmıyorum) yaklaşık 1 saat geçmiştir sonunda kasaya gelir. Oh sonunda eve gidicem derken kredi kartının manyetiğinin bozulduğunu öğrenir. Dünyası basına yıkılır¸1 saat ayakta sıra beklediğine mi yansın¸havanın uber soğuk ve yağmurlu olduğuna mı yoksa onu kadıköyde bekleyen arkadaşına mı yansın!Mağaza görevlisinden rica eder aldıklarımı saklar mısınız diye bayan irim kırım edip tamam der. Pes etmeyen iklim o yağmurda koşarak eve gider diğer kredi kartını yanına alır ve yine biraz bekleşede sonunda expert face brush’a kavuşmuştur. Ve evet sonra üşenmeyip kadıköye iner.Ürün için yorumlarıma gelirsek¸ benim aldığım ilk fırçamdi¸bb kremimi uygulamak için aldım ama bu fırça gerçekten her yerde kullanılabiliyor. Fondoten¸bb cream¸gözaltı kapatıcısı¸aydınlatıcı¸kontür¸allık daha ne olsun?Ama ben bb cream dışında bir yüz ürünü kullanmadığım için çok işime yaramadı açıkçası. Bir de çok sık kıllı olduğu için ürünü kusursuz uyguluyor yani kusursuz kapatıcılıkta aslında bu güzel bir şey tabii ama ben fazla kapatıcılığı sevmiyorum en hafif kapatıcılıklı ürünleri severim o yüzden bu fırça bana hitap etmedi. Ama tepe tepe 1 yıldır kullanıyorum neredeyse o yüzden fiyatına kesinlikle değer. Sadece bir fırçam olsun¸hem kaliteli¸kolay temizlenen¸kolay kuruyan¸ e bi de her ürünü bununla uygulayayım diyorsanız kesinlikle bir bakın derim.Edit: daha once hic pahali markalarin fircalarini kullanmadim. Mac¸nars¸bobbi brown gibi ama yinede gördüğüm yorumlar dogrultusunda soyluyorum onlardan eksigi yok fazlasi var ve fiyati neredeyse yarisi kadar.
the balm ın fondöten fırçasından memnun kalmayıp bir de bunu deneyiyim diye aldım ve inanılmaz memnunum. kesinlikle iz bırakmıyor ve çok güzel dağıtıyor. tavsiye ederim.
Tek gerçek fırçam yıkayıp yıkayıp herşeyi bunla uyguluyorum herşeyi yapabiliyor ya hatta farımı bile bunla sürdüğüm oldu
İnce yapılı fondötenleri ve bb kremleri berbat uygulayan biraz daha orta kapatıcılık ve yoğunluktaki fondötenleri ise fena uygulamayan fırça.
herkesin bayıla bayıla kullandığı ama benim suratıma sürdüğümde huylanmama neden olan fırça…..
çok severek kullandığım canım fırçam. ben hem kapatıcımı hem de fondötenimi bununla kullanıyorum¸ çok iyi iş çıkarıyor. ilk aldığım zaman işimi halletmiş olmama rağmen yüzümden kaldırmak istemiyordum¸ öyle güzel bir his veriyor. ama şimdi alıştım tabi artık işim biter bitmez kaldırıyorum
Hakkında ne düşündüğümü tam olarak bilemediğim birçok yönlü fırçadır kendileri. Aldığımda “oo güzel fondöten¸ pudra¸ allık falan ne varsa hallederim bununla ya” tarzı bi düşüncedeydim ama ı-ıh. Pudra için- benim yüzüme -küçük kalıyor¸ allığı ise tam dağıtamıyor bence. Daha çok fondöten için kullanıyorum ama bazı fondötenleri bayağı emiyor-yutuyor bu fırça (yanlış hatırlamıyorsam loreal infallible kullandığım dönemde) Gel gelelim ki sonuçtan memnunum. Dalgalı veya çizgi çizgi bir görüntü oluşturmuyor¸ homojen duruyor bende en azından. Elimdeki en iyi alternatif bu olduğu için kullanıyorum ama tüyleri hafiften sertleşmeye başladı sanki. Eskisi kadar yumuşak gelmiyor bana. (bkz: o eski halinden eser yok şimdi)Ama yine de 25-30 tl bandındaki en kullanılabilir fırçalardan olduğu için iş görür bana göre.
Fazla likit olan fondötenleri hem içiyor hem kıl izi bırakıyor ama yoğun fondötenleri çok güzel yediriyor sırf fondöten değil cok amaçlı ben krem alliklarda bile kullanıyorum memnunum.
Makyaj süngerine geçiş yaptığımdan beri fondöten uygulamak için elimin gitmediği fırça. Gerçekten külfet geliyo artık fırçayla uygulamak. Onun öncesinde fırçadan çok memnundum gözaltı kapatıcımı da bu fırçayla yayıyordum. Rt’in yeni serisinden kontür fırçasını gözüme kestirmiştim ama çok pahalı diye vazgeçtim. O sıra aklıma bu fırça geldi ve o gün bugündür fırçayı kontür yapmak için kullanıyorum¸ oldukça da memnunum. Allık sürerken de kullanıp memnun olanlar olmuş bir de öyle denicem. Oldukça kullanışlı bir fırça öneririm
kendisi çok büyük boyutlu olmadığından hem fondöten hem de göz altına kapatıcı uygulamada çok başarılı. benim gibi fırça değiştirmeyi sevmiyorsanız bunu öneririm iki işlem için. ayrıca¸ ince yapılı fondöten ya da bb-cc krem kullanan biri olarak¸ sık ve tok tüylerinin kapatıcılığı yükseltmesi benim için artı bir özellik.
Yıkaması zor evet¸ bir de ben biraz pimpirikliyim sık sık yıkamak istiyorum¸ hep sanki tam temizlenmemiş gibi hissediyorum¸ kılları çok sıkı¸ dibine fazla su gitmesin diye dikkat ettiğim için dip kısmında artıklar kalıyormuş gibi geliyor. Ama uygulamasını ben seviyorum¸ bb kremi hep bu fırçayla dağıtıyorum¸ bence temiz bir görüntü sağlıyor¸ iz bırakmıyor¸ yumuşacık kılları var. Ben seviyorum kendisini¸ seve seve kullanıyorum.
Ben bu fırçayı çok severek kullanıyorum ama vaktim olduğunda. Çünkü fazla ürünü dağıtmıyo¸ çizgi çizgi yapıyo. İlla bi süngerle geçmek gerekiyor. Ama az ürün alınca gayet güzel dağıtıyo¸ daha yoğun bi görüntü veriyo süngere¸ başka fırçalara göre. Yıkanması da biraz zor açıkçası. Ben ters çevirip biraz bekletiyorum şampuanlı suyun içinde. Öyle daha kolay oluyo
fondöten eğer bir fırçayla sürülecekse¸ bunu karşılayan bir fırça.. şu mac 187 tarzı fırçalar yayvan ve fırça izine müsait. oysa bu fırça tok bir yapıda¸ dolayısıyla fondöteni yaymada oldukça iyi. beauty blender ise ayrı bir dünya…
ben kendisini satın aldıkta sonraki ömrünün ilk 3 ayını fondöten fırçası olarak geçirmiş¸ şimdilerde ise krem bronzer dağıtma fırçası olarak iş görmekte olan çok amaçlı tatlış fırçadır.fondöten fırçası olarak kullandığım süreçte her türlü likit fondöteni -bilhassa mac’in face and body fondötenini- ve the balm’ın timebalm fondötenini uyguladım bu fırçayla. her iki tip ürün için de gayet başarılı bir iş çıkardı. bu süreçte de elbette defalarca yıkadım ve hala dimdik ayakta. daha sonra chanel’in soleil tan de chanel bronzer’ını satın aldım 1¸5 ay kadar önce. bu bronzer’ı kullananların genellikle bu fırçayı tercih ettiğini görüp bronzer için de denedim ve o zamandan beri bu amaçla kullanıyordum. ta ki dresslink isimli internet sitesinden 1 küsür euro gibi bir fiyata kontür fırçası alana kadar. bu ayrı bir konu tabi. expert fırça bugünlerde masamda tekrar yıkanıp hayatına fondöten fırçası olarak devam etmeyi beklemekte.uzun lafın kısası likit olsun pata krem olsun her tip fondöteni rahatlıkla¸ fırça izi kalmadan uygulayabilirsiniz. indirimde kaçırmayın derim.
yıkaması çok büyük bir eziyet olan fırça. her tür şampuan sabunla yıkadım çeşit çeşit yağlı sabunlu sularda beklettim yine de temizlenmiş gibi hissetmiyorum o kadar sık kılı var ki. bundan sonra toz ürünlerle kullanacağım sanırım¸ en azından fondöten değmeyecek bir daha.
hayatımda ilk satın aldığım fırça olmasından mıdır nedir bilmiyorum ama benim için fondöten uygulamak için kusursuz bir fırça. temizlemesi biraz zor kılları çok sık olduğu için ama hafifçe uygulayınca ürün derinlere inmiyor temizlemesi de daha kolay oluyor. ay resmen laf söyletmek istemiyorum ilk göz ağrıma. canım benim:)
sık kıllı¸ doğal görüntü vermenizi sağlayan en sevdiğim makyaj fırçalarımdan biri. Su gibi sıvı yapıda fondöten uygulamasında ve göz altı kapatıcısını yayma konusunda başarılı bulmuyorum ya da ben başarılı uygulayamadım ama geri kalan allık¸ fondöten hatta pudra uygulamalarımda gayet başarılı bitişler sağladı¸ ben genellikle fondöten uygulamasında kullanıyorum. yıkama konusuna gelince beyaz kalıp sabunla yıkıyorum en çok onunla çıkıyor kiri ve uğraştırmıyor.
Gerçekten kullanışlı bir fırça. Alalı bir seneden fazla oluyor. Bu zaman boyunca yaptığım her makyajda kullandım. F/p olarak gerçekten çok çok iyi olduğunu düşünüyorum. Her cicişnün makyaj çantasında olması gerekenlerden. Daha önce söylendiği gibi ben de beyaz sabunla yıkayarak temizliyorum. Diğer tüm fırçaların kendisinin önünde saygıyla eğilmesi gerekir_/o
türlü türlü fırçalara para saçmak istemiyorsanız ya da az bütçeniz varsa bu fırça size yeter. fondöten¸ allık¸ bronzer hatta göz altlarına kapatıcı sürmek için kullanabilir. bir senedir kullanıyorum bir kıl bile dökmedi. yumuşacıktır¸ hassas ciltleri hırpalamaz. çok doğal bir görüntü elde etmenize yardımcı olur. masada tek başına ayakta durur¸ nereye koysam diye düşündürmez.
yüz fırçalarıyla çok da haşır neşir olmayan biri olarak severek kullandığım yumuşacık kıllarıyla gönlüme taht kurmuş fırça. ben günlük makyajımda bb krem kullanıyorum ve bu fırça bb kremi yüzüme mükemmel homojenlikte¸ iz bırakmadan¸ çabucak uygulamamı sağlıyor. allığı bunla dağıtmayı hiç denemedim ama highlighterı da bunla uygulamayı seviyorum. ne eksik ne fazla¸ tam kararında görünüyor highlighter bunla uygulayınca. indirimlerde bulunursa edinilmeli bence kesinlikle.
İlk aldığımdan beri bayıla bayıla fondötenimi uyguluyordum. Bronzlaştırıcı pudra uyguladığımız da oluyordu. Beauty blender alınca bayağı bi süre kullanmadım. Geçen gün temiz haliyle bir fondötenimi uygulayayım dedim. Yol yol çizgilenme yaptı. Şaştım kaldım. Bozuldu mu kılları nedir
her kullanımdan sonra yıkamam gerekiyordu çünkü ikinci kullanımda çizgilenme yapmaya başlıyordu.Hatta son zamanlarda hep çizgilenme yapıyordu sanırım.Zaten sünger kullanmaya başladığımdan beri aydınlatıcı sürmek için kullanmaya başladım bunu¸memnunum böyle kullanmaktan.
İlk sahip olduğum fırçalardan biridir . Fondötenden ziyade allık ve pudra uyguluyorum 🙂 Ufak çaplı olduğu için burun kenarlarına rahatlıkla pudra uygulanıyor .Allığı daha dar alana sürmek istediğimde de bunu kullanıyorum .Fırçayı¸ fondöten sürerim diye almıştım ama çok farklı amaçlarla kullanıyorum 🙂
ben de bi türlü neden bu kadar çok sevildiğine anlam veremeyenlerdenim. en iyi kullanım alanı kontür bana göre¸ belki çok ince yapılı fondötenlerde iyidir çünkü mac’in studio water weight’inde iyiydi.
kaliteli bir fırça ama bence fondöteni süngerle uygulayınca daha doğal sonuç veriyo.bu fırçayla fondöten sürdüğümde “bakın ben 1 şişe fondöten sürdüm :)” gibi oluyorum.bu benim yüzümde böyle herkeste böyle mi bilmiyorum.kapatıcı sürmek için de bi dönem kullanmıştım.hafif yapılı fondötenlerde iyi sonuç vericeğini sürüyorum.ne olursa olsun real techniques sonuçta kötü diyemem <3
Pure beauty bb kremi bu fırçayla uyguluyorum. Denemelerim sonucunda az miktarda ürünü yüze yayma konusunda başarılı buldum. Ancak miktarı biraz fazla kaçırırsanız fırça izleri ve fondöten sürülmüş efekti görünür hale geliyor. Malesef allıklarımın yüzde doksanı the balm olduğu için allık uygulaması yapamıyorum. Fırçayı allığa azcık sürtsem bile yüzümde değdirdiğim yerde kalıyor¸ yayılmıyor. Real techniques den aldığıma pişman olduğum tek fırça. Olmasa da olurmuş.Edit: eklemeyi unutmuşum. mac face and body fondöteni resmen içiyor. Zaten az kapatıcı bir ürün bir de fırça ürün emince bir anlamı kalmıyor.
ilk aldığımda bayılıyordum. fırça izi bırakmıyordu¸eşit dağıtıyordu.en kalın fondötenlerin bile ciltle bütünleşmesini sağlıyordu kısacası hayatımın ürünüydü ama artık o günler mazide kaldı.baya hem karayolları haritası oluşturuyor suratta hem bütün ürünü emip no make up make up makyajı yapıyor
iyi olup olmadığına karar veremediğim fırça.büyük umutlarla almıştım baya övülüyodu bloglarda ama bence de yoğun fondötenleri uygulamakta başarısız. bu fırçayla bi tek bb kremleri kullanıyorum. allıkta kullananlar olmuş hiç denemedim ayy yarın denicem:)
elle sürdükten sonra fondöteni iyice inceletip kusursuz dağılım sağlamakta birebir.
Fondöteni yaymakta çok başarılı. Allıkta da öyle. Ama en sevdiğim işlevi¸ gerçekten bu ürünle güzel kontür yapıyorum. Ürünü çok güzel dağıtıyor. Seviyoruz.
Bugun aldigim fondoten fırçası. Aslinda susludeki “pudrasini daha kapatici isteyenler…” girdisini gorup “ben¸ ben isterim.” Diye atladim.ama pudra uygulaması cok hosuna gitmedi¸ ben de fondoten ve bb krem ile denedim ve bayagi begendim. Kuru kullanimda neredeyse hic urun yemedi ve yuksek kapaticilik¸ dogal bitis sagladi. Ben de yikadim kenara koydum ama kurumasini bekleyemeden aldim yine denedim¸ bu sefer fircanin killarindan “yalniz iyi yedik¸ kabul edelim güzel yedik¸ bayagi yedik.” Sesleri geldi. Ama sunger kulanmisim goruntusu elde ettim.cok hosuma gitti. Neydi o ya gitti koskoca fondoten topagi.ve ayni zamanda yuzumde tup patlamis goruntusunun pudramdan kaynaklandigini da öğrenmiş oldum.neyse onumuz yaz.
geçen yıl aldığım fırçam¸ sık kıllı fakat yıkama ve kurumada problem yaşamıyorum. real techniques Buffing brush daha doğal sonuç veriyor bana göre ama bu da kapatıcı¸ hoş bir görüntü sağlıyor o yüzden genelde bunu kullanıyorum. önceden bebek şampuanıyla yıkıyordum¸ şimdi beyaz sabunla yıkıyorum ama farklı bir ürüne geçiş yapacağım¸ beyaz sabun sanki biraz sertleştirdi fırçayı. sonuç olarak yine de memnunum.
hayatımın fırçası. ilk aldığım zamanlarda öperek kullanıyordum. şimdi eskidi azcık¸ hafiften yumuşaklığını kaybetti ama güzel ürün yayan nadir fırçalardan. bence fiyatına göre işlevi çok iyi
haftada bir yıkıyorum¸ galiba geceleri ben uyurken fondötenimi açıp kafasına dikiyor bu.
Fondöten¸ allık¸ bronzer gibi çoğu yüz ürününü kusursuz uygulamayı vaad ediyor ama sadece vaad ediyor. Hiçbir işe yaramayan fırçamsı şey. Ben bunu fondöten uygulamak için aldım bu kadar sevilmesine güvenerek. Sonuç: yüzüme asla yayılmayan ve çizgi çizgi duran bir fondöten. Fırça izi yapıyor¸ şık kıllı olduğu için de zor temizleniyor. Bunları da geçtim bu fırçayı yüzüme değdiremiyorum bile. Sanırım bunu yaşayan sadece ben olabilirim ama cildim çok hassas olduğu için fırça kılları bana sert geldi. Kullanırken sanki yüzümü çiziyor gibi hissediyorum :(((((
Bence herkesin tek bir rt fırça alma imkanı olsaydı benim alacağım fırça bu olurdu. Fondöten sürmek için bire birdir. Dairesel hareketlerle ürünü yüzüme yediriyorum ve doğal bir sonuç alıyorum. ayrıca sadece fondöten değil pudra uygulamasını da bu fırçayla yapıp pudranın kapatıcılığını arttırmış oluyorum.
Fellik fellik allık fırçası ararken tesadüfen internette karşılaştım kendisiyle. Yakından görmediğim için açıkçası yapısı hakkında bir bilgim yoktu. Fakat ürün geldiğinde keyifle kullanmaya başladım. Sık kıllı¸ allığın rengini güzel veren ve yüzde iyice oturmasını sağlayan bir yapısı var. .Kıllarının sık olmasından ötürü yoğun pigmentli allıklarda dikkatli kullanılması gerekiyor.
ilk başlarda çok sevmiş olsam da şimdi olsa almayacağım bir fırça. ben fondöten için almıştım ama fondöteni eşit bir şekilde dağıtamıyor. ya da bunun için fazla uğraşmak gerekiyor. en son biraz yoğun yapılı bir bb kremi de dağıtamadığını görünce oldukça soğudum.
Aldigim gunden itibaren kullanabilecegim her secenegi denedim. Fondoten de surdum¸ kapatici da¸ allik da¸ aydinlatici da (gurur duymuyorum bununla)¸ bronzer da. Fondoten uygulamakta basarili buldum ben bu urunu oldukca¸ ilginc bi sekilde kapatici uygulamasini da cok sevdim ama bunlari sungerle uygulamayi daha cok sevdigim icin ve deeeee bu fircayla kontur yapmanin ne kadar guzel bisey oldugunu fark ettigim icin yoluma bronzerla devam ettim. Allik uygulamak icin pek uygun degil bence heidi gibi iki yanaga lopcuk halinde birakma ihtimali var¸ aydinlatici uygulamadaki yorumlarimi paylasmak dahi gereksiz akdksmddmff
benim kuru cildimle barışamadı arkadaş. bu şahısla hiçbir fondötenimi düzgün süremediğim gibi kompakt yapıda olan renkli güneş kremimi sürünce (bkz: heliocare oil free compact) resmen suratımda çift şeritli yollar bırakınca olmadık¸ olduramadık seninle deyip attım kenara
Kullandığım her fondöteni kusursuz bir şekilde oturtuyor cildime. Ayrıca süngerden daha fazla kapatıcılık sağlıyor. Bunun dışında bronzer ve aydınlatıcı için kullandım. Onlardada sonuç başarılı. Ama allıkta başarılı değil. En azından the balm allıkları için başarılı bulmadım pigmentsiz olan allıklar için uygun olabilir. Ha ri ka! Bir fırça. Ayrıca pudra içinde bunu kullanıyorum ^-^
Herkese mutlaka indirim zamanı bir tane kapmasını tavsiye ettiğim fırça¸ yaklaşık 22-24 lira arası bir fiyata geliyor. Bence beauty blender almaktansa bu fırçayı almak daha mantıklı¸ çünkü aynı air brushed efetkti veriyor¸ üstelik sürekli yıkama¸ nemli haldeyken çantaya atıp çıkamama¸ 3-6 ayda bir değiştirme zorunluluğu yok¸ al senelerce kullan. Süngerden tek eksisi bu fırçayla kapatıcı uygulayamamak¸ ben de zaten parmaklarımla uyguluyorum onu.
Kesinlikle en kullanışlı fırça¸ allık sür aydınlatıcı sür kontür yap¸her işe yarıyor.
En sevdiğim rt fırçam. Kılları tok olduğu için fondötenin her türlüsünü çok güzel uyguluyor. Boyutu kesimi kontüre de çok uygun. Yoğun pudra uygulaması da harika. Krem allık vs için de kullanılır. Tek bi rt fırçam olsun diyorsanız yüz için en ideal fırça budur.
Çok umutlu almıştım çok da severek kullanmıştım… hatta likit ürün dağıtmada kullandığım en iyi fırçadır tanımını yapabilirim. Anlamadığım bir sebepten dolayı kılları dökülmeye başladı baya da sağlam dökülüyor bir kullanmada en az 10 kıl gibi bir rakam yani. 8 aydır hiçbir sorun yoktu acaba antalya sıcağı beni erittiği gibi fırçamın kıl köklerini de mi eritti diye düşünmeye başladım. Hala toz kondurmuyorum ama kesin fırçadan değildir umarım yani sanırım… özetle efsane ama dökülme ihtimali üzen firçadır.Edit: geçen gün bütün kılları bir anda çıktı topluca. Tuttum hepsi elime geldi. Ağlamaklı oldum.
ilk ünlendiği ve takip ettiğim her youtuber’da görmeye başladığım vakit çok pahalı olmamasından da cesaret alıp yurt dışından getirtmiştim ve o zamandan beri çok severek kullandım. hiç bozulma da yapmadı. bu yüzden çok meşgul olup makyaj fırçalarımı sık yıkayamamamdan kaynaklanan bazen fondöten sürecek fırça bulamamam nedeniyle ve yine çok pahalı olmamasından cesaret alarak ikincisini sipariş verdim.fakat elimdeki fırçayla yeni gelen fırça farklı¸ ama paketin üstünde yazan doğru…anlamadım???
benimde bir zamanlar bayılarak kullandığım fırça. fondöteni gerçekten kusursuz dağıttığını hatırlıyorum aynı zamanda kontür yapmaya da uygun. ama benimkine bir haller oldu. iz bırakıyor artık hiç güzel dağıtamıyor. elim de gitmiyor dolayısıyla.
uzun süredir kullandığım fırçam¸bir buçuk yılı aşkın süredir kullanıyorum hiç bir şekilde dökülme sorunu yaşamadım¸ bence de kesinlikle alınması gereken bir fırça çünkü keşke almasaydım durumu olmuyor her kalıba giriyor kullanım yelpazesi geniş ¸ ben mat yapılı fondötenimi sürmek için beauty blenderden daha kullanışlı buluyorum fakat mac face&body fondötenim su gibi olduğu için onu uygulamada pek iyi değil çizgilenme oluyor işte zaman da sünger devreye giriyo 🙂
Fondöten ve yanak kontür fırçası olarak kullanıyorum. Sık ve yumuşak kıllara sahipler. Beğendim ama daha uygun fiyatlı aynı işlevi olan fırçalar bulabilirsiniz.
hımm bununla güzel fondöten uygulanır ki diyerek satın aldım kendisini fakat fondötenimi dağıtırken iz bırakarak beni hayal kırıklığına uğrattı¸ ben de kontür fırçası olarak kullanıyorum. yaklaşık iki yıldır kullanıyorum¸ dökülme ya da şeklinde bozulma olmadı. Her şeye rağmen seviyorum kendisini. 🙂
ten ürünü için kullanmaktan ziyade allık veya aydınlatıcı uygulamasında kullandığım fırça. ürün ayarını sağlamada çok yardımcı¸ ne palyaçoya çeviriyor ne de sürdüm mü sürmedim mi etkisi bırakıyor. tüyleri yumuşacık¸ yıkamadan sonra tüy dökümü olmadı kesinlikle¸ bir de tabanındaki düzlüğü sayesinde ayakta durabiliyor.
Sadece fondöten değil krem allık¸ normal allık ve kontür gibi işlemlerinde bile kullanabildiğim çok amaçlı fırça
ben real tecniques fırçalarını çok seviyorum özellikle göz makyajında¸ bu fırçayı da ne amaçla kullanacağımı düşünmeden aldım. ama çok amaçlı kullanımda da yüzümü kara çıkarmadı¸ allık bronzer kapatıcı pudra zaman zaman hepsini uygulamada kullandım. çok da memnunum alacak olan varsa hiç durmasın.
Migros indirimde 21¸25tl’ye edindiğim bebek. Okula giderken uyguladığım makyajda bir bu fırça¸ bir allık fırçası bir de far karıştırma fırçası yetiyor. Ben fondöten¸kapatıcı ve baz uygulamak için kullandım sonuçtan oldukça memnunum. Tapon hareketler için de başarılı¸ daha dairesel hareketlerde de. Farklı bir kaç çeşit fırçaya para vermektense bu fırça çok daha joker olacaktır.
Daha önce hiçbir fondöten bb krem cc krem gibi ten ürünlerini sünger haricinde kullanmadım. Makyaj videolarında göre göre özeniyordum firçalara. Dedim bunu alayım çok amaçlı bir fırça zaten. Bence cc kremi berbat uyguluyor yani aşırı dalga dalga iz bırakıyor yüzde. Fırçanın süngere göre daha çok kapatıcı olduğunu biliyorum ama bu resmen yapaylik derecesinde örtüyor tüm yüzümü. Ama onun dışında kontur için aşırı güzel bir fırça krem ya da toz allık da çok güzel uyguluyor. Highlighter da denedim bence bayagi güzeldi. Tüm yüze pudra uygulaması zor oluyor küçük olduğu için ama göz altı için ideal. Çok aşırı gerekli bir fırça değil ama çoğu işinizi de hallediyor aslında. İndirimden 22 liraya aldım migrostan
Arkadaşımın ayıla bayıla ettiği tavsiye sonucu edindiğim fırça. Ben de mi problem var yoksa kullandığım üründe mi bilmiyorum ama bu fırça ürünü yüze sürmekten başka bir işe yaramıyor. Yüzüme dağıtmaya kalkışsam çok bariz fırça izleri kalıyor. Ben ürünü yüzüme bu fırçayla sürüp aynı markanın makyaj süngeriyle dağıtıyorum. Daha doğal bir görüntü elde ediyorum.
elimde rt sculpting ve buffing fırçaları olduğu için uzun süre hiç yüzüne bakmadığım fırçaydı. Ta ki bu yazın başında satın alana kadar. Kullanması çok pratik¸ çok tok olduğu için ürün emmiyor¸ yayması kolay. Uçlarının şekli çok hafif kavisli ¸ daha çok küte yakın bu sayede ürünü yedirmek için de uygun. Ovalimsi şekli sayesinde her kenarından faydalanılabiliyor¸ kapatıcıyı da çok güzel yediriyor. Ben genelde fondöten sürerken sigma f80 veya bu fırça ile yüzüme sürüp¸ tampon hareketlerle yedirip beauty blender iyice biraz daha yediriyorum ve fazlasını alıyorum. Bir fırçayla yayıp sonrasında sünger kullanınca daha doğal bir görünüm elde ettiğimi düşünüyorum. Allık ve bronzer için de uygun bir fırça. Buffing brushla karşılaştırmak gerekirse daha sık kıllı olduğu için daha fazla kapatıcılık sağlıyor¸ şeklinin daha ince olması burun gibi daha ince yerlere girilebilmesini sağlıyor ki ben buffing brushı genelde kenarlarından sıkıştırarak burun çevresi için kullanıyordum bu fırça zaten yanlardan sıkıştırılmış şekle sahip¸ dediğim gibi kapatıcı dağıtmak için çok ideal. buffing brush bana biraz daha bb krem¸ toz fondöten veya kapatıcılığı yüksek toz pudralar (loreal true match mesela) için¸ Expert face brush ise likit yapıdaki ürünler için uygun geliyor. Alana kadar neden bu kadar sevildiğine anlam veremiyordum ama aldıktan sonra hakikaten tek fırçayla tüm cilt makyajını çıkartabileceğimi gördüğümden beri bu fırçayla aramızda derin bir gönül bağı oluştu <3
fondötenimde daha yoğun kapatıcılık istediğim zaman birazcıkta fazla ürünle birlikte istediğim sonucu elde ettiğim fırçadır. ama çok sevdiğimi söyleyemem RT’nin Buffing brushını daha doğal bitişli buluyorum ve daha çok seviyorum hem temiziliği de daha kolay. buffing alın buffing :d
tek bir fırçam olsun tüm herşeyi uygulayabileyim diyorsanız o fırça bu fırça. özellikle makyaja yeni başlayanlara tavsiyemdir. fondöten bb krem allık aydınlatıcı kısaca far eyeliner ruj hariç herşeyi uygulayabileceğiniz bir fırça. evet fırça izi bırakıyor ama ürünün yüze biraz oturmasını bekleyip o arada da fırçayla üzerinden geçmeye devam edince yok oluyor. hala edinmeyen varsa hazır migrosta indirim varken koşsun alsın. fiyatı 22 küsür olması lazım
fondöten sürerken buffing için hiç başarılı bulmadığım fırça. ama krem de olsa toz da olsa allıkları çok güzel uyguluyor bence. başka ne iş için kullanılır bilemedim.
krem kontür ve allık için çok daha başarılı olan sık kıllı fırça ben önce krem ürünü uygulayacağım yere bu fırçayla oturtup daha sonra sünger veya duo fibre fırça ile dağıtıyorum böyle yapınca daha kontrollü bir uygulama oluyor
Ben de bi gazla aldım fırça ürün yutmuyor diye ama pratik bulmadım. Hala sünger veya elimle uyguluyorum ten ürünümü.
Severek kullandığım fırçam¸ ürünü içine çok almıyor orası kesin¸ ama yine de yıkarken akan ürüne bakıyorum hiç de azımsanmayacak gibi¸ fondöten yerine daha ince yapılı bb ve cc kremleri daha güzel yayıyor¸ bir de ben temizken çok daha güzel verim aldığımı düşünüyorum¸ o yüzden 1 ya da 2 kere kullanıp yıkıyorum.
Sam ve nic kardeslerin cikardigi yuz fircasi. Bu firca bazi urunlerde firca izi yaparken bazilarinda yapmiyor. Ama en iyi sonucu dairesel hareketlerle cildime yedirdigimde aliyorum. Ustunde urun tutmadigi icin kapaticiyi yedirdikten sonra chanelin krem alligini kullanabiliyorum. Son indirimde annem bana real tech’in sungerini de almis. Son bitisi bu sungerle yapiyorum ve sam ile nic’e saygilarimi sunuyorum. Gercekten bu urunler birbirlerini tamamliyormus. Expert face’in makyaj cantama girebilmesini de cok seviyorum. Haftada bir dove veya bebe sabunuyla yikiyorum.
ince yapılı ten ürünlerimi sürmekten en keyif aldığım fırça (idi). üçüncü yılını bile doldurmadan oluk oluk kıl döktüğünden çöpü boyladı.
Ben sadece fondoten için kullanıyorum ama çevremde allık¸ kapatıcı ve daha bir sürü özelliği için kullananlar var. İnanılmaz doğal bi bitiş sağlıyor. Ürün emmiyor dersem yalan olur ama oldukça minimum düzeyde ürün emiyor. Yıkaması¸ kuruması da çok kolay ve zahmetsiz. Alalı 1 seneyi geçmiştir ama şeklinde de herhangibir bozulma olmadı. Tanım: çok fazla ürün için kullanılabilen real fırçası.
Adı üstünde bir çok şey için kullanılabilen fırçadır. Ben kontür yapmak için almıştım¸ ki çok başarılı bu konuda¸ ama sanki en güzel fondöten sürülüyor gibi.
Yüz için her türlü gideri olan fırça. Fondoten sür kapatıcını yay kontür yap allık sür ne istersen.. ben en çok krem allık yaymak için kullanıyorum. Çok seviyorummmmm
Tanım: işlevsel fırça1 yıl öncesine kadar bb kremimi bu fırça ile uyguluyordum sonra süngerle tanıştım ve fırçayı bıraktım. Şimdi de kontür için kullanıyorum. Kısaca illa bir işe yarıyor 🙂
Fondöten sürmek için kullandığım cağnım fırçam.Fondöteni homojen biçimde yüzüme uygulayabiliyorum.sık sık temizleseniz bile kılları dökülmüyor.Dört sene önce almıştım halen ilk günki gibi.
Sanırım kullanmayı beceremiyorum ben bu fırçayı. Fondöten sürmekten bahsediyorum bu arada.her seferinde fırça izi kalıyor. Ben de allık ve kontur için kullanıyorum. Onlarda gayet başarılı.
Bu fırçayı aldığımdan bu yana elim başka fircalara gitmiyor. Fondöten¸ bb krem¸ pudra aklınıza gelebilecek her türlü ten ürününde kullabilirsiniz. Çok güzel dağıtıyor¸ fırça izi falan bırakmıyor. Fırça yapısında hiçbir şekilde bozulma yaşamıyorsunuz. Fiyat performans olarak degerlendirirsek senelerce kullabileceginiz bir fırça. Vereceğiniz parayı fazlasıyla hakediyor.
Gratisten indirimli 31 liraya aldım. Kesinlikle fiyatına değiyor. Ürün yemiyor ve kıllar yumuşacık ve sık. Normalde kullandığımın yarısı kadar fondöten ile çok iyi bir kapatıcılık elde ettim. Bitirişi doğal oldu. Üzerine allık ve pudramı da bununla uyguladım. Benim beceriksiz elimden bu kadar güzel ten makyajı çıkacağını hiç düşünmemiştim¸ marifetli fırça.
Real techniques’in en başarılı fırçalarından biri.Fondöten ve bazen krem allık kullanmak istersem bu fırçayı kullanıyorum.Çokkkkkkk memnunum.O kadar yıkadım hunharca kullandığım oldu 2. yıla yaklaştık hiç kıl dökmedi.Bazı fırçalar fondöteni yüze uygularken iz bırakıyor.Bu fırça da öyle bir durum yok.Temizliyorum kolayca kuruyor.En güzel fondöten fırçalarından biri olmaya aday.Madeleine tavsiye eder….
Allık uygulamak için kullanıyorum ben kendisini ve oldukça başarılı sonuç alıyorum özellikle paletlerdeki küçük alandaki allıkları (bknz the balm your hand hot mama allık) kullanmada kolaylık sağlıyor.
ten ürünlerini olabildiğince örtücü uygulayan ve fırça izi bırakmayan veya çok az bırakan¸ çok az ürün emen kaliteli fırça. zaten real techniques kıl falan da dökmüyor.
Benden çok çeken fırçadır. Uzun Seyehatlerde bavulun içinde sıkış tepiş olmak olsun¸ kaynar sularda bekletip dik kurumaya bırakmak olsun.. Bana mısın demedi. Hala taş gibi¸ tek bir kılı dökülmüş değil. Amma velakin çok sert. Yani bana göre. Benim hassas cildimi tahriş ediyor. Bende artık fondöten için kullanmak yerine aydınlatıcı için ve ya krem allık uygularken küçük alanlarda kullanıyorum.
Göz altı kapatıcımı uygulamak için kullandığım fırça. Günlük makyajımda kapatıcılıktan ziyade renk eşitlenmesi istediğim için makyaj süngeri kullanıyorum. Ama daha iyi kapatıcılık istediğim zaman yine bu fırçayı kullanmaktayım. Bazen bronzer uygulamak için kullanıyorum. Taş gibi fırça.
Biraz önce temizlerken bu fırçayı ne kadar çok sevdiğimi bir kez daha hatırladım. yüzüme kapatıcı¸ allık¸ fondöten ne sürsem bununla sürüyorum sonucundan da oldukça memnunum.ayrıca ilk fırçam olmasıyla da kalbimde bambaşka bir yere sahip……
Yaklaşık iki yıl önce kozmela.com’dan almıştım.ürünleri uygulaması çok başarılı bence.Fondöten¸allık¸bronzer hatta kapatıcı bile uyguluyorum ben bu fırçayla.Ama son yıkamamdan sonra kılları dökülmeye başlayıp içime evlat acısı gibi oturmuştur.Çok da dikkatli yıkarım aslında:(
ilk versiyonu “harika”¸ şu anda piyasada olan revize edilmiş versiyonu “iyi” olan fırçadır. favorim o ilk versiyonu¸ fondöteni çok başarılı uyguluyor. niye çok sevilen¸ iyi olan bir şeyi değiştirirler ki?
yıllardır kullandığım defalarca da yıkadığım sürekli kullandığım çok işlevli fırçadır. bb krem sürmede başarılı olduğunu düşünüyorum.
buffing brush için komple set almak yerine aldığım fırça. Kozmela’dan geçen seneki black friday indiriminde almıştım. Fondöten sürmek için kullandığım diğer fırçalar gibi çizgi çizgi bırakmıyor ürünü yüzümde. Fakat en fazla 3 kullanımdan sonra yıkamak lazım. allık vs. Uygulamak için fazla küçük bir fırça. O yüzden sadece kapatıcı ve fondöten için kullanıyorum ve memnunum.
Yeni hali¸ eski expert face brushla eski buffing brush arasinda kalmis firca. Yumusamis ve tuyleri seyreklesmis. Kullanim alanina gore kisiden kisiye bu degisim farkli degerlendirilebilir ama o eski tok hali kalmamis.
Çok fazla kaliteli fırçam bulunmamakla birlikte “bir fırça seç” deseler seçeceğim fırça kesinlikle bu olurdu. Açıkçası likit ürünlerle çok fazla kullanmıyorum fakat ince yapılı fondöten ve bb kremleri güzel dağıtıyor. Toz ürünlerde ise resmen benim bebeğim çünkü hem pudrayı eşit bir şekilde dağıtıyor hem de allığı direkt uyguladığım yerde bırakmıyor ve pigmentasyonu yüksek ürünlerde ölçülü uygulamamı¸ düşük ürünlerde de ürünü göstermeyi sağlıyor. Ayrıca haftada 1-2 kez yıkamama rağmen 1 senedir hiç dökülme yapmadı. Kısacası ben çok seviyorum 🙂
sahip olduğum ilk makyaj fırçasıydı. tabi o zaman makyaj fırçalarına rağbet çok fazlaydı ve türkiye’ye real techniques markası daha gelmemişti. likit ve krem ürünleri mükemmel uyguluyor. kılları sık olduğu için fırça izi de kalmıyor yüzde. ben son zamanlarda makyaj süngeri kullanıyordum ancak bir kac gündür bu fırçaya geri döndüm. son zamanlarda wayne goss ‘dan öğrendiğim ipucu sayesinde fondötenden sonra gözeneklerimin açık olduğu bölgelere transparan pudrayı bastırarak (pıt pıt hareketle) bu fırçayla uyguluyorum ve gözenek görünümü baya azalıyor.
ürünlerin kapatıcılığını arttırdığını düşündüğüm¸ her gördüğüm örnekte yüzde fırça izi bırakan fırça. mac face and body’nin o parlayan yağlı görüntüsünü de alıyor ayrıca. belirli bölgelere pudranızı da bunla uyguladığınızda gözenekler kayboluyor o doğru. krem allıklar için güzel¸ tozlar için daha büyük fırça kullanmayı seviyorum. keskin kontür sevenler ama dağıtamayanlar için de başarılı. fiyat/performans yeterli. alınır.
Canım bitanem kontür fırçam benim Herkes farklı bir amaç için kullanmış. Ben de kontür uygulaması için kullanıyorum. Yüzüm fazlasıyla yuvarlak olduğundan kontür makyajımın vazgeçilmez adımlarından biri. Elimde kontür için aldığım zibilyon tane fırça olmasına rağmen ben en çok expert face den aldığım sonuçtan memnunum. Zaten fondöteni falan süngerle sürebiliyorum. Sıvı ürünleri fırçayla sürmek hiç bana göre değil. Zorda kaldığımdan allık için kullandığımda oluyor fakat benim gözümde yeri belli.
Fondöten için kullanırım diye alıp ne fondöten ne allık ne kontür uygulamasında sevemediğim fırça.Fondöten uygularken fırça izi bırakıyor.Allık kalıp gibi duruyor. Kontür uygulamak için çok kalın buluyorum.Hiçbir işe yaramadan orada bekliyor.
Migrostan %50 indirimle sahip oldum ve yedekleyebilirim. Rt’ler arasında en sevdiğim. Bu kadar güzel fondoten sürebildiğim başka fırça yok. Muhtemelen yedekleyeceğim. Kozmela sitesinde şuan rt fırçalar %50 indirimde. Dün dayanamayıp setting brush’ı da sipariş ettim.
Aldığımdan beri ilk defa deneme fırsatım oldu bugün. Sonuç ise: bebeğim oldun daha ilk günden. İster allık ister fondöten¸ ister ister kontur¸ krem her üründe muazzam işe yarıyor. Seviyoruz merkez.
tanım: gerçek hayvan kıllarından olmayan¸ likit ürün uygulamaya uygun¸ yumuşak ve kaliteli yüz makyaj fırçası. makyaja yeni başladığım sıralarda cildim kuru olmasına rağmen ürünü bununla sürerdim oysa ki çok sonradan öğrendim kuru ciltlerin ıslak süngerle¸ karma-yağlı ciltlerin ise bu tür fırçalarla uygulama yapması gerektiğini. yaz aylarında bb kremi bununla sürünce burun üzerindeki hafif parlama da yok oluyor bende.
3 seneye yakindir kullaniyorum¸ killarinin hafifce eski dimdik duruslarini kaybetmeleri disinda bir problemle karsilasmadim. 1 dakikada tum cildinize fondoten surmenizi saglayan harika fircadir.Alin¸ aldirin.
Ben bu fırçayla üç farklı fondöten denedim(loreal true match¸urban decay all nighter¸mufe ultra hd stick) ve yüzümde hep fırça izi bıraktı her seferinde lanet ettim kendisine yine de aldım ya boşa gitmesin diye allık sürmeyi denedim olmadı bronzer sürmeyi denedim olmadı ama ısrarla deniyordum en sonunda bugün yıkarken elimde kaldı bildiğin fırçanın kıl kısmı sapından bir bütün halinde ayrıldı.Son kez lanet ettim kendisine ve çöpe attım.aslında bir nebze mutlu etti çöpe atmak artık elimde fondöten fırçası var zaten yenisini alma bunu kullanmaya çalış diye kendimi frenlemeyeceğim.
bu fırçayı alalı beş yıl oluyor. öncelikle şunu söylemek gerekir ki neredeyse hiç dökülmedi tüyleri. mac studio finish uygulamak için almıştım makyajdan hiç mi hiç anlamadığım zamanlarda. öyle fırça iziymiş¸ yoğun uygulamaymış pek bilmezdim. daha sonra farkettim ki normal değilmiş iz bırakması¸ tabi yeni ürünler denedikçe. tanım:sağlam mı sağlam¸ yumuşak kılları olan bir fırça ama yukarıdaki girdilerde de belirtildiği gibi fırça izi büyük sorun.
hangi fondöteni hangi bb kremi kullansam yüzümde fırça izleri bıraktı. her ne kadar bu fırçayı adına yaraşır bir şekilde kullanmayı istemiş olsam da bendeki misyonu göz altlarıma efendime söyleyeyim t bölgeme sürdüğüm transparan pudranın fazlalıklarını yüzümden itelemekten öteye gidememiştir. hakkını vermek için bazen de kontürümü dağıtmak için kullanıyorum ¸)))))
fondöten sürmekten ziyade¸ krem-toz allık uygulamada¸ kontür ve göz altı kapatıcısını dağıtmakta başarılı bulduğum fırça. bu markanın tüm fırçalarının¸ uzun süre kullanılabilirliğiyle fiyat-performans bakımından en iyi fırçalar olduğunu düşünüyorum.
Benim Deborah comfort matte¸ Mac studio fix fluid gibi kapatıcı¸ yoğun ve mat fondötenlerimi bu kadar mükemmel uygulayan başka bir şey yok.
İlk fırçam. Harika bir fırça. Bütün fondotenlerimi çok güzel uyguluyor. Biraz ürün emebiliyor. Tüyleri sık olduğu için bazen temizlerken zorlanabiliyorum.
İlk rt fırçam. Likit ve krem ürün uygulama konusunda harika hatta pigmenti az olan toz ürünleri de ayarında uyguluyor. Ben avuç içime bir damla loreal extraordinary yüz yağı döküp fırçayi avuç içimde dolastiriyorum sonra da fondoteni uyguluyorum bu şekilde daha konforlu bir uygulama sağlıyor. Alın bölgemde fırça izi yapıyor. Bu sorunu da nemli bir süngerle üzerinden pit pit hareketi yaparak aşıyorum. Bana göre RT’nin en iyi fırçası
Kurtarıcı fırçam <3 fondöten uyguluyorum¸ kapatıcı uyguluyorum¸ krem allık performansı şahane. Az vaktim varsa elim hep buna gidiyor¸ çok hızlı ve güzel sonuç alıyorum.
Nedense bir türlü ısınamadığım fırça.Tabi bunda fırça izi bırakması ve kalite-fiyat ilişkisinin de katkısı büyük.Hayır neden almışım ki ben bunu karmaşasına girip duruyorum.Sorun bb krem de veyahut fondöten de değil sorun fırça kıllarının aşşırı derecede içine ürünü emip yüzünüze homojen bir sekilde dağutamamasın da.Kısaca almayı düşünenler gitsinler Bimdeki 4lü fırça setinden alsınlar.Zaten bir fırçayı uzun süre özellikle de 2 aydan uzun kullanmayı da mantıklı bulmuyorum.Her ne kadar her fırçayı kullanımımdan sonra sirke+antibakteriyel jel yapsam da içindeki mikropları öldürdüğünü hiç sanmıyorum.Bir nevi diş fırçası mantığı kıllar kötüleşiyor ve içinde bakteri üzüyor.Ee o zaman ne mantığı kaldı o kadar para vermenin?
(bkz: real techniques setting brush) dan son 2. rt fırçam olur kendisi. alalı 1 hafta oluyor. resmen bayıldım. sabah ofiste makyajını yapan biriyim ben ve her sabah makyaj süngerini ıslatmak fazla suyunu almak vs. işkence gibi gelmeye başlamıştı bana. ben de bb kremimi uygulayacağım fırça arayışına girdim. buradaki yorumlara güvenerek aldım iyi ki de almışım. bb krem uygulamasını max. 2 dakikaya düşürüyor¸ eşit dağıtıyor¸ fırça izi asla bırakmıyor ve bence sürdüğünüz ürünün kapatıcılık etkisini artırıyor. süngerden bu fırçaya geçtiğimden beri daha az ürün tükettiğimi farkettim. iyi ki almışım. gözüm kapalı öneriyorum.
İlk edindiğim rt fırçam¸ oldukça kullanışlı. Amacınıza uygun istediğiniz sonucu alamasanız bile başka bir üründe mutlaka iş görecektir ki bb krem uyguluyorum çok memnunum¸ fondöten uygulamayı henüz denemedim
Ne yapsam cakey duran (el¸ sunger vb) nars velvet matte skin tint’in kankasini buldum sonunda. Cok dogal bir bitis¸ harika.
tanım: real techniques markasına ait fondöten fırçası.bu fırçayı 2 kere garnier bb krem sürmek için kullandım. ikisinde de temizlenmiş ve nemlendirilmiş cilt üzerine. ikisinde de kremi yedirmek için parmaklarımla üzerinden geçme ihtiyacı hissettim çünkü bb krem tenimin üstünde öylece kaldı. buradaki yorumları okuyunca sorunun bende olduguna kanaat getirdim. yine deneyeceğim bakalım.edit: bugün estee lauder double wear fondöteni uygulamak için kullandım ve bayıldım. anlatsalar inanamayacağım bir performans.edit 2: bb krem kullanırken de çok beğendiğim ve sürekli yıkamak zor olduğu için yedeklediğim fırça. yalnız ilkini cosmetica’dan almıştım. bb kremde kullanmaya alışıp hayran kaldıktan sonra ikincisini kozmela’dan sipariş ettim. bu arada iki siteden de yaptığım alışverişlerde birer tane de real techniques setting brush siparişi de verdim. expert face fırçalarım net bir şekilde birbirinden farklı. şu an hangisini hangi siteden aldım bilmiyorum ama¸ sap renklerinin tonu olsun kılların şekli olsun bayağı farklı. performans konusunda bir sıkıntı olmasa da gıcık bir durum. setting brushlarda aynı sıkıntı yok¸ birbirinin aynısı. üretimdeki seri farkından dolayı sitelerden biri eski üretim fırçalardan satmış olabilir diye düşündüm. derdimi şey yapalım.
iz yapmayan¸ yüzü tahriş etmeyen¸ aşırı ürün yemeyen¸ ele oturuş açısından ergonomik bulduğum fırça. 30 liraya aldım¸ şimdiye kadar hep niyetlenip geri bırakıyordum keşke alsaymışım bugüne kadar. elimdeki başka bir fırça aşırı kıl dökmeye başlayınca deneyeyim dedim.
Yahu bir fırça bu kadar mı işlevsel olur. Yani bir fırçam olsun bununla hem kapatıcı hem fondöten hem pudra hem de allık ve bronzer süreyim derseniz işte o fırça bu fırça cicişler. Aldığımdan beri gözbebeğim oldu. Her hafta sonu yıkıyorum bana mısın demedi. Bundan memnun kalınca pudra fırçasını da aldım ondan da çok memnun kaldım. Fırça izi de yapmıyor ve ürünler suratta cakey bi görüntü oluşturmuyor. Kısacası alın aldırın…
fondoten surerken firca kullanmayi cok seviyorum. az urun alip¸ cok kapaticilik beklentim var. bu firca da en sevdigim fircalarimdan. kesinlikle urunu cok guzel yayip dagitiyor. killari sert degil¸ ne zaman kullansam sonrasinda yikamama ragmen 1 tane bile kil dokulmedi. cildimde cizgi cizgi firca izi de birakmadi. daha ne isteyebiliriz bir fircadan? mis mis. mmh.
ben bu fırçaya bayıldım. fondöteni şimdiye kadar hep elle uyguladım ve yüzümde yapay durmasından şikayetçiydim. bugün fırçayı ilk kez kullandım ve arada büyük bir fark olduğu kanaatine vardım. pürüzsüz bir uygulama sağladı ve kapatıcılıkta artış gözlemledim. aynı zamanda yapay görünümden de kurtardı beni. fazla ürün yemiyor.
Çok amaçlı en sevdiğim fırçam. Bronzer sürüyorum ¸kapatıcı sürüyorum¸ fondöten sürüyorum … hepsini de güzel uyguluyor. Sık sık yıkıyorum. Dökülme vs de olmadı şimdiye kadar.
Çoğu kişi bu fırçayı sevse de ben sevemiyorum sanırsam fondöten uygularken daha yumuşak fırçalar hoşuma gidiyor.Bu fırça benim yüzümü acıtıyor açıkçası.Ayriyetten uygulama alanı dar olan bir fırça kendisi.Bu fırçanın fiyat segmentinde alınabilecek daha iyi fiyatlar olduğunu düşünmekteyim cicişler 🙂
Bu fırça ile ister dairesel hareketlerle ister tampon hareketlerle fondöteninizi uyguladığınızda beauty blender gibi doğal bir görünüm elde ediyorsunuz.
tanım: real techniques markasına ait likit ve krem ürünleri uygulamayı kolaylaştıran çok yönlü fırçabu fırçayı almamak için çok direnmiştim ama birkaç ay önce aldım. gerçekten çok yönlü bir ürün. setting brushtan sonra ikinci rt fırçam. fondöteni güzel uyguluyor. ben üstünden süngerle geçiyorum yine de daha doğal dursun diye. az ürünle oldukça kapatıcı sonuç almanız mümkün ben eskiden kullandığımın yarısı kadar fondöten kullanıyorum bu fırçayla. krem ürünlerde henüz denemedim ama mutlaka deneyeceğim. yalnız dikkat etmeniz gereken nokta olur da 3-4 günde (en fazla bir haftada) bir yıkamamak gibi bir hataya düşerseniz felaket çizgilenme yapıyor ve sürdüğünüz fondöten fırçanın kıllarını yapıştırıp dibe doğru gidiyor. üşengeçliğimden buna maruz kaldım ben ettim siz etmeyin
Kesinlikle dogal bir bicimde dagitiyor urunu. Ben yuzumde firca izi gozlemlemedim. Laaaaakin azicik urun yiyiyor gibime geldi ve sanki kapaticiligi azaltti gibi. Dun ilk defa evde denedim fircayi. Yarin uygulayip gun isiginda da inceleyecegim. Dediklerimden farkli bir gozlemim olursa editlerim. Sevgiler saygilarrr
real techniques den ennnnn ama ennn sevdigim firca. ister fondoten¸ ister kontur¸ ister bronzer¸ ister allik surun cok guzel sekilde surer.fondoten surdugunuzde firca ici birakmaz.gercekten yuzle ilgili nerdeyse her seyde kullanabilirsiniz. migros indirimden almakta yarar var en gercek %50 indirim orada oldugu icin cok uyguna gelir fiyati.
Benim çok memnun olduğum fırça. 2-3 sene önce Gratis indiriminden almıştım. Kesinlikle aldığına değiyor fondöten ¸ krem allık vs herşeyi uygulamak için ideal gayet eşit dağıtıyor. Bazıları tüy döküyor falan demiş ben hiç böyle birşeyle karşılaşmadim. Bence Real tecnics in alınması gereken fırçalarindan
en sevdiğim fırçam. atıyorum makyaj çantama fondotenimi bununla uyguluyorum¸ hatta kontür bile yapıyorum 🙂 yol yol fırça izi bırakmıyor¸ temizlemesi kolay. kıl dökme problemi de yapmadı. rt serisinde alınması gereken tek fırça bence. indirimde güzel fiyatlara yakalayabilirsiniz
İlk rt fırçamdır kendisi¸ Ürünü biraz inceltiyor evet ama doğal sonuç isteyenler için artı bir özelliği bence¸ İz bırakmaz¸ tüy dökmez¸ her uygulama için kullanılabilen gönlümün efendisidir¸
aldığım ilk rt fırçasıdır. hatta yanlış hatırlamıyorsam sadece rt değil¸ bütün fırçalarım arasında ilkti. yaklaşık 3-4 senedir benimle ve hala ilk günkü gibi maşallah.fondöten¸ cc krem sürmek için kullanıyorum. fırça izi bırakmıyor. parmaklarla uygulayınca aldığım kapatıcılığı veriyor. süngerle uygulamaya göre tabii daha kapatıcı ve pratik. süngeri ıslatmaya çok üşendiğim için bunu almıştım zaten. toz kontür uygulamayı denedim¸ onda da iyiydi. krem allık uygulamayı da denedim ama bence olmadı¸ dağıtılmadı.fırça kolay temizlendiği için çok ürün emdiğini zannetmiyorum.
en sevdiğim fırçalardan. hem ürünü homojen uyguluyor hem de fazla ürün emmiyor.
Bence real techiques’in en başarılı fırçalarından bir tanesi. Yüzde fırça izi bırakmıyor fondöteni kapatıcıyı emmiyor. Normalde süngerle uygularım fondötenimi ama bu fırçayı aldığım andan bu yana süngerin yüzüne bile bakmıyorum. Kılları oldukça dayanıklı yıkarken kılları dökülme yapmıyor. İndirimden alınınca fiyatı normal bir fırçaya verilebilecek bir fiyat çünkü kullanım süresi uzun sonuçta. Sonuçta ef-sa-ne bir fırçadır alın aldırın.
5 tane fondoten fırçam var sanırım en fazla kullandığım da bu. Yumuşacık kılları çok seviyorum mutlaka bakmalısınız fırça izi de yapmıyor ayrıca.
Bu fırça real techniques setting brush ile birlikte hayatımın fırçası olabilir. 1 yıldan fazladır var bende ve 2 3 haftada bir yıkarım. Asla kılların düşmesi ya da performansında bir düşme olmadı. Fondöteni çizgi bırakmadan doğal bir bitişle sürüyor. Süngerle yapılan işi 20 saniyeye indiriyor. Sabahları aranılan özellik budur:)
Harika bir makyaj fırçası ve kesinlikle fırça izi bırakmıyor. Ben bazen bb krem dağıtıyorum¸ bazen allık sürüyorum¸ bazen de highlighter.. Hepsini çok muntazam ve eşit şekilde dağıtıyor. Fiyatını hak eden bir ürün bence. Şimdi küçük boyları da çıkmış ve gratis indiriminde güncel fiyatı 21.90’dı. Almayı düşünen cicişlere duyurulur.
Aldığım günden beri elimden bırakmadığım fırçamdır. Ama nedense üstünden süngerle geçmeyince rahat edemiyorum
Kıl izi bırakmayan¸ ürünü çok yemeyen mükemmel fırça. Eve-gratis indirimlerinde %50yi görüyor. 5-6 aydir kullanıyorum¸ hiç değilse haftada 1 yıkıyorum. Tek bir kıl dökülmedi. Israrla tavsiye.
Gratisten indirimde gayet uygun bir fiyata aldığım fırça. Likit ürünler yani fondöten¸ kapatıcı¸ krem kontür¸ aydınlatıcı¸ krem ya da likit allık gibi ürünler bu fırçayla çok çok rahat uygulanabiliyor. Kullanımı çok rahat yani ürün kolaylıkla dağıtılabiliyor. Yapmacık bir görüntü bırakmıyor. Kıllarına gelirsek gayet yumuşaklar ve fırçayı şimdiye dek 4-5 defa yıkamama rağmen hiç dökülme yapmadı. Şimdiye kadar olumsuz bir yanını görmedim. Uzun süreler kullanacağım bir fırça gibi gözüküyor. Bir fırçam olsun¸ birden çok şey uygulayabileyim diyorsanız işte bu fırça tam da bu iş için üretilmiş.
ben fondöten sürmek için kullanıyorum çünkü bana kalırsa kapatıcı için pek uygun sayılmaz. fırçası büyük ve kapatıcının görevini yapıp kapatmasını zorlaştırıyor. bence kapatıcı için daha küçük ve yassı fırçalar uygun. allıkta vs henüz denemedim. uygun ve kaliteli bir fondöten fırçası arıyorsanız alın derim. temizlenme kolaylığı ve ürünü tene doğal bir şekilde yedirmesi olumlu yönleri. olumsuz yönleri ise¸ ben fondötende örtücülük ve doğallık ararım lakin bu fırça örtücülüğü yüksek bir fondöteni hafifletiyor gibime geldi. kapatıcı uygulamadan olmuyor istediğim pürüzsüz görüntü. keşke ürünü hem homojen hem de örtücülüğünü azaltmadan sürmemizi sağlayan bir fırça olsa. bunca senedir makyaj yaparım hala bir yolunu bulamadım bu meretin be sözlük.
mat yapılı fondötenleri birazcık cakey uygulayıp fırça izi bırakmasına rağmen süngerlerle asla yıldızı barışmayan gönlümün efendisi olan makyaj fırçası.
ilk aldığım ve en sevdiğim real techniques fırçası. 5-6 yıl önce makyaja yeni başladığım zamanlarda almıştım hala da kullanıyorum. hiçbir problemle karşılaşmadım hala ilk günkü performansını koruyor. ürünü çok güzel dağıtıyor ve şekli sayesinde göz altlarına bile rahatlıkla ürün uygulayabiliyosunuz. genellikle fondöten sürmek için kullanıyorum ama bronzerı da aynı şekilde çok güzel uyguluyor.
Bende yenilenmiş olanını migros indiriminden aldım ve bayıldım. Bu zamana kadar sünger kullanan biri olarak kesinlikle çok daha rahat ettim. Süngere kıyasla daha çabuk sürüyorsunuz. Çizgilenme olur mu diye korkuyordum asla olmadı. Elimde blush brush ve setting brush da var ama en çok bunu sevdim. 🙂
bende eski versiyonu var. arkadaşım bana bunu hediye etmeden önce fondöteni elimle sürerdim genelde. allahım bu ne güzel fırça. çok pratik¸ çok güzel dağılıyor fondötenler.çok sert yapıda olanları bile güzelce dağıtıyor. hiç fırça izi bırakmadı şu ana kadar. elle sürmekle arada dağlar kadar fark varmış. aşığım bu fırçaya. daha da elle fondöten sürmem.
.Bir hafta öncesine kadar eski versiyonunu kullandığım fırça. Fırçalarımı hep dikkatli yıkayıp dikkatli kurutmuş olmama rağmen geçen hafta kullanırken yüzüme kıllar yapışmaya başladı şöyle bi baktım dökülmek üzere olan kıllar var yıkamaya karar verdim ve yıkamaya başlamamla tüm fırçanın beni terk etmesi bir oldu. Çok severek kullandığım bir fırçaydı. Daha önce hiç bir fırçam böyle dağılmamıştı. Ben bu fırçayı 4 sene önce almıştım ama arada cilt makyajı yapmadığım bir dönem oldu aktif olarak 1 yıl bile düzenli kullanmamışımdır. Acaba durduğu yerde mi eskidi 🤔
geçtiğimiz kış ayında bayıla bayıla kullandığım ancak sonrasında süngerleri keşfettiğimden beri elime bile almadığım fırçadır kendisi. Bazen üzülüyorum ona¸ o kadar para verdim¸ bir kenarda duruyor yazık diyorum. Belki gelecek kış yeniden elime alırım. Ama fondöteni uygulaması HARİKA!!!
Eski versiyonu ve yeni versiyonuna da sahibim¸ bir cicişmüzün de dediği gibi eski versiyon muazzamdı yani değişim çok kötü olmuş diyemem ama performans düşüklüğü var. Fondoten¸ likit aydınlatıcı ¸krem bronzer her şeyi bununla uygulardım elim her seferinde ilk buna giderdi.Ben eski fırçamı Türkiye’ye gelmeden önce görkem karman’ın tavsiye ettiği bir internet sitesinden almıştım 6 sene evvel ve artık kılları sertleşti¸ onun dışında hiçbir bozulma yaşamadım. Eski versiyonuyla karşılaşırsam direk yapışır alırım ama bu biraz imkansız gibi neyse yeni versiyonu da hertürlü açıdan kullanabileceğiniz bir fırça olduğundan gayet fonksiyonlu ve tercih edilebilir. Hangi arkadaşıma tavsiye ettiysem hepsi memnun kaldı. severim seni expert face.
Verdiğiniz parayı hak eden ömürlük fırça. Ben fondöten için kullanıyorum. İz yapmadan çok güzel dağıtıyor. Fondötenimin kapatıcılığını arttırmak istediğim zamanlarda veya kızarık/sivilceli bölgelerime tampon hareketlerle uyguluyorum. Yıllardır kullanıyorum ve başka fırça denemeyi bile hiç düşünmedim.
Fondöten allık ve kontür işlemleri icin tasarlanmıs rt fırcası.
sevip sevmediğime karar veremediğim fırçadır. kuzenimin tavsiyesiyle yenilenen turuncu olanı aldım aylar önce. aldıktan sonra da yapısı kalın olan ve ince olan tüm fondötenlerimle defalarca kullandım.öncelikle ürün emdiğini düşünüyorum. bu yüzden biraz sevmedim. ayrıca tüm yüzünüze noktalar halinde fondöten sürüp dağıtmaya kalktığımda inanılmaz cakey bir görüntü oluyor ve çizgi çizgi duruyor. bu yüzden son zamanlarda az ürünü kademe kademe arttırarak kullanmayı deniyorum sonuç biraz daha iyi oluyor. genellikle dairesel hareketlerle sürüyorum fondöteni çünkü pıt pıtlayarak uyguladığımda gözeneklerimi biraz daha belli ediyormuş hissi uyandırıyor. emin olamadım cicişler¸ kalın yapılı fondötenlerde sonuç fiyasko ama ince olanlar için şans verilebilir diye düşünüyorum.
Eski versiyonuna sahibim. Sık ve yumuşak kılları likit ürünler için çok ideal. Fondöten ve bb kremleri eşit bir şekilde dağıtıyor¸ fırça izi bırakmıyor. Krem ürünlerde de çok başarılı¸ normalde elimle dağıttığım krem konturü bu fırça ile dağıtmaya başladım ve tam istediğim gibi oldu. Gerçekten isminin hakkını veren¸ “expert” bir fırça ¸ umarım yeni versiyonu da eskisi kadar başarılıdır.
Efsanevi fondöten ve kapatıcı fırçası. İki senedir düzenli olarak kullanıyorum ne bir kıl döktü ne de şeklinde deformasyon oldu. Tek sıkıntısı kısa aralıklarla yıkanma gerektirmesi. İki sefer kullandıktan sonra bile çizgili bir görünüm bırakıyor fondötenle. Sık sık yıkamakla uğraşmak pek efektif bir durum değil yine de fiyatını sonuna kadar hakeden bir makyaj fırçası. Hatta çantamda bulundurmak için küçük boyunu bile aldım. Çok başarılı kesinlikle.
Fondoten kullanmıyor olmama rağmen tüketim çılgınlığının esiri olduğum bir dönemde aldığım ¸ uzun bir süre kullanım alanı bulamayıp makyaj çantamda beklettiğim ¸ şimdi ise aydınlatıcı uygularken en memnun kaldığım fırçamdır.
indirimlerde uygun fiyata bulursanız kaçırmamanız gereken kıl dökmeyen¸yıkaması kolay ¸ işiniz bittiğinde fırça izi bırakmayan¸oldukça eşit bir görüntü sağlayan muhteşem fırça
Mini versiyonunu aldım geçen ay¸ şu ana kadar ki en mantıklı fırça harcamamdı. Fırça muhteşem zaten. Fondöten¸ kapatıcı uygulamak için çok uygun. Ben pudra¸ allık vs de sürüyorum zaman zaman. Boyutu parmak kadar. Ele cuk oturuyor¸ fiyatı nispeten daha uygun. Makyaj çantasında yer kaplamıyor ki bu benim için en önemlisi çünkü son bir yıldır malzemelerimi azaltıp¸ küçültüyorum olabildiği kadar.
3 yıl kadar önce indirimsiz 36 küsura aldığımı hatırlıyorum. bayağı araştırıp almıştım ve o günden beri bir saniye pişman olmadım¸ iyi ki almışım. -tek bir kıl dökmedi.-temizlemesi çok kolay.-siz kötü uyguladığınızı düşünseniz bile fırça bir şekilde işi hallediyor :d-her tür ürünü sürebileceğiniz bir yapısı ve şekli var.etrafımda soran herkese tavsiye ediyorum 🙂
Çok heveslenerek aldığım. Fakat türlü türlü fondotenle denememe rağmen sürekli iz bırakan fırça. 1 senedir her yeni fondoten aldığımda denemeye devam ediyorum.
2016 yılında edindiğim¸ günlük fondöten uygulama aparatım. Hiçbir şey olmadı hunharca kullanmış olmama rağmen. Hala sapasağlam duruyor. Ben sadece fondöten uygulamak için kullandım bugüne kadar ve performansından hep memnun kaldım.Temizlemesi de çok kolay¸ kendi şampuanımla 2 dakikada yıkayıp kenara koyuyorum¸ ertesi sabaha kadar da kuruyor.
Çok fazla ten makyajı yapmadığım için high end bir markadan fondoten fırçası almak istemedim ama aliexpress ayarında bir fırça ten makyajı için yeterli değil gibi geldi. Watsons da (o zamanlar boykot yok) görüp almıştım¸ ambalajı¸fiyatı falan tam bir orta sınıf fırça gibi gözükmüştü. Ben bb kremimi bu fırçayla uyguluyorum¸ süngere pek elim gitmiyor artık¸ hapşırsam tüm burnu kıpkırmızı olan yanağımı ovuştursam gene kızaran ve bu kızarıklıktan saatlerce kurtulamayan biri olduğum için bu fırça ilaç gibi geldi. Ürünü yaymak için çok bastırmam gerekmiyor çünkü çok yumuşak¸ eşit bir şekilde ürünü dağıtıyor ayrıca yıkarken dikkat ettim çok fazla ürün tutmuyor içinde halen kullanıyorum ve performansından hiçbirşey kaybetmedi.
gayet beğendiğim bir fırça. çizgilenme yaptığını düşünmüyorum çünkü pek çok fondöten ile denedim ve yalnızca birinde çizgi oluşumu yaptı. diğer fondötenlerden mükemmele yakın bir sonuç aldım. indirimsiz fiyatını hak ediyor. indirimli fiyatı ise tam kapmalık.
Emektar canım fırçam. 3 senedir benle gitmediği yer girmediği çanta kalmadı. İlk aldığım günden hiçbir farkı yok. sürekli farklı şekillerde yıkasam da kılları dökülmedi ve sağlam. Ben bb krem uygulamak için kullanıyorum ancak yolda makyaj için yanıma az fırça almam gerekirse allık¸ kontür¸ highlighter uygulamaya kadar kullanım alanını genişletebiliyorum.
Ben bunun seyahat boyu olanını almıştım küçük ve tatlış olduğu için ilk fırçam olduğundan karşılaştırma yapamayacağım ama her şeye kullanılabilecek bir ürün olduğunu düşünüyorum. Fondoten¸ allık vs vs. Kısaca makyaja yeni başlayanlar ya da ilk fırçasını alacaklar için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum.