“Make up for ever ultra hd fondöten” için 30 yorum
Neyi bu kadar övüldü anlamadım. dün gittim¸ denedim¸ karma cildimde kusma patlama yaptı. onu geçtim¸ kalıp gibi durdu¸ her şeye bulaştı¸ telefona¸ kazağıma¸ yüzümün değdiği her yere kısacası. birkaç saat sonrası oksitlendiğini gözlemledim.
geçen haftalarda edindiğim fondöten. yapısı oldukça sıvı. kapatıcılığı orta denebilir. benim t bölgemde feci şekilde yağlanma yaptı ve her kullandığımda sivilcelenme oluştu. fakat ben nedenini geçen gün anladım. yüzüme toplam 5-6 pompa sıkıyorum. yani olması gerekenin baya üzerinde. bu yüzden az miktar kullanımlarda böyle bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. genel olarak yapısından ve duruşundan memnun kaldım.
HD’yi bi kaç ay kadar denedikten sonra ultra hd çıkınca makyaj trendinden hemen aldığım fondoten . Öncelikle renk scalasını genişlettiklerini gördüğümde inanılmaz panik olmuştum eyvah şimdi kendi rengimi ara bul diyerekten ancak bunu düşünerek Hd de karşılık gelen renginizi Ultra hdye karşılık gelen kodları belirtmişler sağolsunlar . Ufak bir arama yaparak ulaşabilirsiniz . Diğer farklardan biri de fondoten çok daha kolay sürülür akışkan bi hale gelmiş kesinlikle yapısal olarak ilkinden daha başarılı kapak tasarımını da çıtçıtlı hale getirmişler gümüş bir aparat takıp zira normal hd pat diye kapağı fırlatıyordu . Gelelim yapısına ultra hdnin daha kapatıcı olduğunu söyleyenler var öyleyse de ben bu farkı farketmeyeceğim kadar az bu fark zira orta kapatıcılıkta olan normal hd bence ultra olduğunda da halen orta kapatıcılıkta ( hatta azdan ortaya ) . Yüzünüzde fondoten varmıs gibi duruyor mu üzgünün ama evet duruyor . Çok dikkatli bakarsanız minik gözeneklerin içine usul usul yerleşmiş sarı yüz tüylerinizin etrafında belirgin duruyor . Ancak kamera da çıkmıyormuş hiç 4k da denemedim . Nasıl fotoğraf veriyor bi kere efsane güzel fotoğraf veriyor sırf bunun için bile o para verilebilir( en iyi sonuç flaşlı fotograf larda bence ) kokusu rahatsız edici değil . Ancak bu ürün karma ve yağlı cilt fondoteni arkadaşlar . Kuru bir cildiniz varsa bu fondotene uygun cildi yaratmak sizi her gün zorlayacaktır . Çünkü hasta olduğum zman kuruyan cildimde yüzümü yıkamam gerekecek kadar kötü bir sonuç bıraktı . 5-6 saatten sonra bazen parlama yaptığını gözlemledim . Ancak verdiğiniz parayı hak ediyor mu ?- Evet . Sorunlu cildi kapatır mı ? – Hayır . Normal Hd ‘m var ultrayı almalı mıyım ? – bence gerek yok ama hd den memnunum bitse yine hd alırdım diyorsan ultrayı Hd’yi alEdit : sivilce tedavisinden sonra kuru kupkuru olan cildime olduramadım her gün bakıp iç geçiriyorum . Kuru ciltliler okuyorsa koşarak uzaklaş sakin ol ve paranı cüzdanına geri koy diyorum . Anlaşamadığım face &body artık gözbebeğim
Hd’yi denemedim¸ o daha pudralı bu ise daha Islak bitişli diyorlar¸ bir fikrim yok bu konuda. Bu Fondöten azdan ortaya kapatıcılıkta olan gayet akışkan bir fondöten. 2 haftadır hemen hergün kullandım. yayılmasını¸ orta Düzey kapatıcılığını¸ gerçekten fotoğraflarda enfes durmasını çok sevdim. Gel gelelim çenemde son 1 haftadır çıkan sivilcelerin sebebi bu olabilir¸ henüz kesinleştiremedim. Aynı zamanda regl Döneminde olduğum için suçu direkt buna atmak istemiyorum ama. Bu arada internetten renklere bakıp hiç denemeden aldım ama nice denediğim fondötenden daha iyi tutturmuşum rengi¸ bu konuda da kendimi bir daha tebrik ediyorum.
Henüz aldığımdan beri iki kez deneyimleyebildim. Karma bir cilt tipine sahibim. Bu fondöteni almaktaki amacım hem sevgili youtubberların inanılmaz şişirmesi hem de artık çok ağır olmayan günlük kullanıma uygun bir ürüne ihtiyacım olmasıydı.İlk izlenimlerim¸ asla abartıldığı gibi bir ürün değil. Evet beklentilerimin bir kısmını karşıladı¸ günlük kullanılabilecek kadar hafif olduğunu düşünüyorum. Orta kapatıcılıkta bir ürün¸ tek katta tamamen örtücülük sağlamıyor ki bu bana yeterli. Fakat gün içerisinde burun ve alın bölgemde transparan pudra ile sabitlememe rağmen çok fazla parlama yaptı. Ve gün sonuna doğru pul pul bir cilt ortaya çıktı. Bu nedenle yine şişirilmiş bir ürün olduğunu düşünüyorum.
neden bu kadar övüldüğünü bir türlü anlamadığım fondöten. sephora da denettim 117 numarasını. renk oturdu ama fondöten oturmadı. hiç bir olayı yok. yüzüme çok yapay bir görüntü verdi. fondöten sürdüğüm çok belliydi. kuru bir cildim var resmen un kurabiyesine döndüm. hiç sevemedim. stick formda olanı çok daha güzel ve doğal bence.
stick fondötenini makyajtrendinden bu kadar övülüyor internette herhalde harika bir üründür diyerek aldım.t bölgem yağlı¸ yanaklarım kuru. bu yüzden bu daha uygun olur dedim. hep likit fondötenler tercih ettim bugüne kadar. ilk defa kremsi yapıda bir fondöten kullandım.youtuberlardan gördüğüm üzere yüzüme çizgiler sürerek denedim. inanın bu yolla kullanmak çok kötü. büyük harflerle çok kötü. yüzünüzde bir tabaka oluşuyor çünkü. maske takmış gibi oluyorsunuz. süngerle dağıttım¸ fırçayla dağıttım yok olmuyor.süngeri stick fondötene sürterek deneyeyim dedim yüzüme çok az ürün uygularım dedim. ama yok olmuyor. neden bu kadar övülüyor anlamadım. çekildiğim fotoğraflara bakıyorum wow yüzüm şimdi harika çıkacak diye bekliyorum yok yani ya aynı. rimmel wake me up ya da loreal true matchle de aynı görüntü oluşuyor fotoğraflarda. tabii dizilerde¸ filmlerde ne olur bilemem.fondöteni uygulayıp makyajınızı bitirdiğinizde ağız kenarlarınızda çoktan dolma oluyor. göz çevresi kırışıklıklarında¸ alnınızda her yerde birikiyor bu fondöten. zaten alnımda ve burun çevremde birkaç saat sonra çamurlaşma oluyor. 110 liranızı harcayacak çok daha güzel ürünler olduğuna eminim. almadan önce mutlaka deneyin bence.
Karma ciltli biri olarak¸ günlük kullanımda benim için bir chanel vitalumiere aqua fondöten olamayacak ürün. Özel akşamlar içinse nars sheer glowu yeterince başarılı buluyorum (fotoğraflarda gayet güzel gösteriyor). Düzenli kullandıklarım dışında da bu üründen daha başarılı fondötenler listesi yapabilirim. Uzun lafın kısası¸ yağlanan t bölgesinden şikayetçi olanlar ve kuru-normal ciltler için kullanımı riskli-yorucu bir ürün. Bu sebepten¸ yerli yabancı tüm vloggerlar övse de alacağımı ya da tavsiye edeceğimi hiç sanmıyorum.
karma ciltliyim ve sarı alt tonluyum. sephora’da muanın 118 numarasını cildime uygun görmesiyle tanıştım. fakat o dönem gerçekten uymuştu rengi. yaz sonrasıydı¸ kızamıyorum kendisine. fırçayla bir pumpı yüzüme dağıttıktan sonra ıslak bb süngerle tampon hareketlerle yediriyorum. sadece t bölgeme transparan pudra uyguluyorum. gün içinde sadece gözlük taktığım için burun üstümde birikmesi oluyor¸ bunun haricinde kusma¸ sivilcelendirme¸ alerjik reaksiyon¸ mimik çizgilerinde birikme¸ ağırlık gibi bi şikayetim olmadı. yapısı ince all day luminous’u denemek istedim 118’i bitirince ama yeni maceralara atılmak istemediğimden şu an 120 numarasıyla çok iyi anlaşıyoruz. Şimdiye kadar kullandığım en güzel fondöten¸ bakalım. yeniliklere yine de açığım. 🙂
make up forever hd fondötenden sonra aldığım yeni fondötenim. 6 gündür benimle ve 4-5 kez uygulama fırsatı buldum¸ uzun saatler boyunca da kullandım¸ kısa süreli kullandığım da oldu. mufe hd fondötene göre yapısı oldukça ince ve akışkan¸ neredeyse bir face and body akışkanlığında ama pigmentasyonu face and body gibi değil¸ doğal olarak daha kapatıcı. ama ben mufe hd ye göre daha az kapatıcı olduğunu farkettim¸ cildim sorunlu değil¸ bir kaç sivilce lekesi var ama mufe hd tam kapatırken ultra hd daha az kapattı¸ oraya da göz altımı kapattığım süngerle tampon yaptığımda çözdüm sorunu. cilde güzel bir canlılık veriyor¸ kesinlikle mat değil ama ıslak bir bitişi de yok tam arasında canlı bir görüntüsü var. nemli süngerle ve sigma f80le uygulama yaptım ve f80le daha başarılı buldum çünkü çok akışkan olduğundan nemli sünger çok fazla ürün yuttuğu için normalde 1-1.5 pompa yerine 2-2.5 pompa ihtiyacı hissettirdi¸ bu da günlük kullanımda ürünün çok çabuk bitmesine sebep olur diye düşünüyorum. benim cildim normalde kışın çok kuru ama aşırı yağ ve krem kullandığımdan normal gibi davranışlar sergileyebiliyor ve pul pul olmuyor. fondöten de cildimde kendini belli etmedi asla pul pul durmadı¸ yağlanma zaten cidimin yapısına ters olduğundan yaşamadığım bir durum oldu. normalde hd de 127 numara kullanıyordum ama yazdan kalma olduğu için koyu geliyordu bu sefer 125 rengini aldım ve ten rengime tam uydu diyebilirim. fondötenden memnun kalmayan çok insan var ama ben memnun kalanlardanım¸ hd den sonra macera aramak istemedim ve bunu tercih ettiğim için de pişman olmadım. ortadan az olan kapatıcılığı bana yetti¸ cildimde fondöten diye bağırmayışı beni mutlu etti¸ etrafa bulaşmadı benim cildimde ama dokununca sanki nemlendirici sürmüşüm hissini az da olsa farkettim¸ kuru kuru olmadı. aşırı kapatıcılık aramayan¸ ince yapılı fondöten seven ve cildi çok yağlı olmayanların kullanabileceği cinsten. fotoğraflarlarda nasıl durduğunu test etmedim ama normalde cildimde nasıl durduğu daha önemli çünkü günlük kullanım amaçlı aldığım bir ürün. beni pişman etmedi.
Yaklasık 1 haftadır kullandıgım fondoten. Hd versiyonunda 117 hafif açık 120 de aşırı koyu gelmişti.bunda araya bi renk eklemişler ve tam benim rengim olmuş (y235) Hd kullanmadım hiç bu arada sadece denemiştim¸ neyse.Buna geçmeden önce mac face and body kullanıyodum¸alerji yaptıgı icin-hafif açık geldigi için ve t bölgemde inanılmaz parlama yaptıgı icin takasa koymuştum fakat duruşuna hala bayılıyorum onun o ayrı konu.Simdi bu fondotene gelirsek ¸ almadan önce cok kararsızdım cok iyi ve cok kötü yorumlar okudum cünkü ama aman bi deniyim dedim artık ve aldım. Ve aşk yaşıyorum.Yapısı ince¸ kapatıcılıgı az-orta (face and bodyden daha kapatıcı en azından) yalnız 1 pompa yetmiyo bana 2 pompayı beauty blenderla uyguluyorum¸ 2.pompayı daha cok kapatıcılıga gerek olan yerlere uyguluyorumYüzümde yok gibi duruyo anlasılmıyo fondoten kullandıgım ki en cok önem verdigim sey de bu. T bölgemde degil 4-5 saat sonra sadece burnumda rahatsız edici bi parlama oluyo ama ben bu parlamayı double wearda bile yasıyodum¸ burnum inanılmaz yaglanır benimBenim icin tek eksisi cok kalıcı olmaması.gün içinde siliniyo ama tabi ki face and body gibi 1-2 saatte degil.gerçi ben her gün 7 bucukta makyaj yapıp 7ye kadar falan kalıyo yüzümde o yüzden aksama kadar kalıcılık zaten bekleyemiyorum double wear dısında hicbirinden de o performansı almadım.Yanaklarım kuru¸ t bölgem yaglı yani karma bi cilde sahibim bu arada¸ yanaklarımdaki kurulukları cok ön plana cıkartmadı.Sonuc olarak benim cok memnun kaldıgım bi fondoten oldu¸ ayrıca da hicbi alerjik reaksiyona sivilceye falan sebep olmadı.bi şans verilebilir diye düşünüyorum ben
nedense 10 dakika içinde alayım diye karar verip pat diye hiç araştırmadan aldığım tek fondöten oldu. karmadan yağlıya dönük cildimde kalıcılığı pek tatminkar olmadı¸ en kötüsü oksitlendi. kapatıcılığı bence ortadan bi tık aşağıda hatta kapatılığı yok denecek kadar az olan Armani Maesto yla aynı bence. Kahverengi sivilce lekelerini tek başına kapatmıyor¸ kalıcı değil oksitleniyor senin neyine 122 TL püff.
karma cildime oturmadı bir türlü. cildim kustukça kustu. çok kolay uygulanıyor ve incecik güzel yayılıyor aslında ama bana uymadı.kapatıcılığı hiç yok denecek kadar az. uygun fiyatlı çok güzel fondötenler var her cilt için. bulaşmayın annem¸ bulaşmayın gülüm. hele başka şeylerden para kısıp almayın
Stick formdakini büyük bir hevesle alıp sonrasında çok da memnun olmadığım fondöten. Halbuki denemeden de almadım yüzüme uygulattım 9 saat boyunca kusma yapmadığını görünce vurulmuştum¸ tester olduğundan mıdır o başarısı nedir satın aldığım üründen aynı verimi alamadım gayet cildim fondöteni kusuyo¸ günahını almayayım ama bir de cildim bu ara korkunç sivilcelendi. Onun dışında kapatıcılığı gayet iyi cildim bu kadar yağlı olmasa severek kullanabilirdim.
Herkesin aksine yorumlarım çok olumlu olacak. Bugün Sephora indirimiyle 97 liraya edindiğim likit fondöten. Rengim eski serinin 127 numarası yeni serinin Y335 numarası. Sarı alt tonlu koyu buğday tenimle bire bir oldu. İlk olarak bağdat caddesi make up for ever çalışanlarının önerisiyle denedim. 2-3 saat fondöteni cildimde test ettikten sonra hiç bir şekilde çizgilere dolma yapmadığını¸ cildimle tamamen bütünleştiğini farkettim. Yüze inanılmaz doğal ve sağlıklı bir görüntü veriyor. Renk eşitliği sağlıyor. Kapatıcılığı ortadan aza doğru diyebiliriz. Ürün tamamen kokusuz. Ben real techniques expert brushla uyguluyorum. Yapısı çok akışkan olduğu için yukarıda da söylendiği gibi süngerle uygulandığında ürün israfı olacaktır. 1 pompa yüzün orta kısımlarından dış köşelere doğru yayılmak suretiyle fazlasıyla yetecektir. Bence günlük kullanıma bu şekilde uygun bir fondöten. Üzerine allık ve highlighter gibi uygulanacak toz ve krem ürünlerin çok daha güzel ve orantılı durduğunu farkettim. MAC face & body c3 rengini de defalarca sevmeyi denemiş birisi olarak doğal bitişli bir fondöten arayışında olanlara kesinlikle tavsiye ediyorum.
Aldığımdan beri 1 haftadır her gün kullandığım¸ beni görenlerin çok yüzün çok canlı görünüyor ama hiçbir şey sürmemişsin gibi dedikleri benim de çok beğendiğim fondoten. Rengim 115-R230. Sephoradaki çalışan uygulandığında birebirdi ama mac’e gittiğimde orada yarım ton açık dediler stick olanını aldığımda ona göre seçim yapacağım. Kesinlikle kapatıcılığı yüksek değil bence orta ama kapatmadan sağlıklı canlı bir ten bırakıyor. Yukarıdaki yorumlarda yüzüme oturmadı yazanları çok iyi anlıyorum farklı fondotenlerde o sorunu yaşamıştım ciddi gıcık bir durum. Ama ben kendi adıma böyle bir problem yaşamadım bu fondötenle. Sanırım şimdiye kadar kullandığım en iyi fondoten notum 10 üzerinden 8 :)T bölgem yağlı double wear dışında hiçbir fondoten yağlanmasına engel olamadı. Bu fondötenle de sürdükten 4 saat sonra yağlanma oluyor.
çok heyecanlanarak almıştım ama benim için tam bir hayal kırıklığı oldu.yüzüme oturmadı.yüzümün belli bölgelerinde pullanma oldu.belli bölgelerinde ise kusma.çok üzgünüm.şu an kullanamıyorum.ne zaman kullansam arkadaşalarım ‘yüzüne ne oldu bi problem mi var diyorlar.’yaz ayında tekrar deneyeceğim.
azalmayan fondoten.daha dogrusu azaldıgını göremedigim fondoten.cidden 1 aydır nerdeyse her gün kullanıyorum¸ hicbi azalma gözlemlenmiyo hala full aynı renk şişesinde.şişe mi boyalı nedir anlamıyorum¸güya cam şişe ama.bilemiyorum.bilen biri aydınlatabilir mi beni ?
çok yakın zamanda almak istediğim fondöten. ilk olarak shaaanxo’da görmüştüm hem de hd ve ultra hd karşılaştırması yaparak incelemişti. cildimde makyaj ne yazık ki uzun süreli dayanmıyor ve fondöten bile kısa sürede yüzümden çıkıyor baz uygulamama rağmen. bir de make up forever şu ana kadar cildimde alerjik reaksiyona neden olmayan tek marka. umarım bloggerların abarttığı kadar vardır.
Büyük bir umutla almıştım kendisini ama sıradan bence. Kuru ve normal ciltlere uygun olduğu söylense de benim bu aralar kuruya dönük cildimde pullu bir görüntü ortaya çıkıyor bazı kısımlarda. Altını daha yoğun nemlendirip uygulamayı düşünüyorum.
cidden güzel bir fondöten ama kullanmasını bilmeli bence.bir kere bence en iyi sonucu nemli bir süngerle veriyor. diğer türlü üstte de yazıldığı gibi bazı bölgelerde pullanma¸ bazı bölgelerde kusma yapıyor¸ cildinize tam oturmuyor¸tuhaf bir şey oluyor. (kuru ciltliyim)1 pompa uygulanmalı. yoksa yüzünüze oturmuyor ve o doğal bitişini veremiyor. bir pompa yüze iyice yayılarak uygulandı mı var mı yok mu anlamıyorsunuz.gelelim özelliklerine ¸ne mat ne ıslak bitişli. tam ortası gerçek ten duruşu var.kapatıcılığı oldukça az. cildinizde leke falan varsa kapatmaz. sadece renk eşitliyor ve sağlıklı bir görüntü katıyor. ıslak bir bitiş değil de içten gelen bir ışıltı katıyor.bana sorarsanız yağlı ciltlere uygun değil çünkü yağlandırıyor. kuru ciltli olmama rağmen 4-5 saat sonra burnumda ufaktan parlama yaptı. yağlı ciltliyseniz yüzünüzde kusma yapabilir.likit bir yapısı var. vıcık vıcık ve bulaşan türde değil.günlük kullanıma uygun olduğunu düşünüyorum çünkü gerçeken teninize bir şey sürmüşsünüz gibi durmuyor.oldukça geniş bir renk skalası var. özellikle hayalet tenliler kendi renklerini bulacaklardır (ben y205 rengini kullanıyorum. evet pigmentsizim :()
İnce yapılı¸ az kapatıcılığı olan bir fondöten. Sephora’ya aslında mufe hd fondöten almak için gitmiştim. Dalgın olduğum bir zamanmış ki bana bu ürün satılmış. Farkettiğimde değiştirmeye üşendim ve 1 aydan fazla süredir kullanıyorum. Ürünleri fiyat/performans açısından değerlendiririm hep. Ve bu ürün sınıfta kaldı diyebilirim. Başta da belirttiğim gibi ka pat mı yor. Özellikle bazsız kullanmam durumunda tamamen kayboluyor ve ardında yağlı bir duruş bırakıyor. Yüzüm çirkin bir nurtopu gibi parıl parıl oluyor. Yani baz şart. Pudra şart. Yaz aylarında cildi ağırlaştıran şeyler bunlar. Kış içinde daha iyi kapatan nice ürün var. Bir daha alacağımı sanmıyorum. Mufe hd alırım belki o daha kapatıcıymış.
alınabilecek en güzel fondöten olmamakla birlikte doğru şekilde uygulandığında çok iyi sonuç veren bir fondöten. doğru şekilde uygulamak da sünger kullanmaktan geçiyor. elle ve fırçayla hakkını vermek pek mümkün değil. ben bir pompayı tüm yüzüme uyguluyorum sonra yarım pompayı da kapatıcılığı arttırmak istediğim bölgelere uyguluyorum. un kurabiyesi olmamak için bu yöntem şart. maske gibi kesinlikle durmuyor. cildim allerjik olduğu halde bana kötü gelmedi. yalnız vadettiği gibi fotoğraflarda bir mucize etkisi varsa da ben daha göremedim.
Yorumlari okurken hayrete ve dehsete dustum. Bir urunu kendi cilt tipinize ve fondotenin vaadettiklerini dikkate almadan sirf youtuberlar ovuyor diye alip sonradan ayyy cildim kustu ayyy pul pul oldu diyenlere ayar oluyorum. Valla kimse kusura bakmasin fistik gibi urun. Pure beauty bb kremin verdigi o donuk gorunume bayilanlar bunu nasil elestiriyor anlamiyorum! Vaat ettigi hafif ortuculugu¸ saglikli kadife gorunumu kesinlikle karsilayan urun.
Pure beauty bb kremle kıyaslanması bile abes olan fondöten. Normal cildimde bile kupkuru duran¸ hiçbir hd’liği bilmem nesi olmayan¸ (evet fotolarda bile belli pul pul)¸ sırf mufe diye alınan¸ mufe’nin tr’den çekilmesiyle nihayet pohpohlanmasından kurtulacağımız fondöten. Buna fondöten diyen gitsin dior forever kullansın¸ bi daha buna fondöten diyo mu bakalım? 🙂
Hayatımda görďüğüm en iğrenç fondöten desem yeridir. Yapısı gerçekten çok kötü ve cakey olmaya müsait. Alalı 1 yıl olacak bir kere dışarda kullanmadım o derece. Make up for ever geri dönerse şiddetle almayın derim¸ seveni var o ayrı.
Bitmeyen fondöten. Yaklaşık 3 aydır neredeyse her gün kullanıyorum ama bitmek şöyle dursun azalmıyor bile. Tabii bunun sebebi 1-1.5 pompa kullanıyor olmam. Nitekim en iyi sonucu da öyle veriyor. Kuruya dönük karma cildimi iyice nemlendirip bir pompa fondöteni nemli süngerle yayıyorum. Kapatmak istediğim yerler olursa yarım pompayı da o bölgelere tampon hareketlerle yayıyorum. Ve voila. Asla pul pul durmayan¸ var olan yağlanmayı arttırmayan my skin but better bir görünüş.
cevahirde şuan nyx’in bulunduğu yer önceden make up foreverdı ve fondöteni de oradan aldım. ancak aldığıma çok pişman oldum. bir kere oradaki make up artist olduğunu sanan kişi tenime çok açık kalan bir renk vermiş(y215) ki bunu ancak kendim evde denediğimde farkettim. oradaki ışıklar çok yanıltıyor. hadi rengini geçtim bu fondöten benim cildime oturmuyor. bir çok şekilde denedim ama cakey denilen görüntü ortaya çıkıyor hiç hoşlanmıyorum. fotoğraflarda da resmen hayalet gibi çıkıyorum. bu sorun renkten kaynaklanıyor evet ama yine de ultra hd olduğunu¸ fotoğraflarda görünmez olduğunu iddia eden bir fondötenin bu kadar maske görüntüsü vermesi ve fotoğrafta bu kadar kötü görüntü vermesi ilginç. çok fazla yapılan reklamlarının verdiği gazla almıştım¸ almaz olaydım¸ makyaj masamda öylece duruyor 9 aydır. tabii bu benim deneyimim¸ seveni de çok var. hatta eğer rengi uyan ve bu fondöteni seven bir ciciş varsa takas konuşabiliriz:D
ultra hd fondoteni her kullandığımda insanlar neden bu kadar övüyor diye düşünüyorum. gerçekten o kadar parayı hiç hak etmiyor. yüzüme tam oturmuyor tabaka halinde kalıyor. yüzümün her yerine eşit şekilde yayılmıyormuş gibi. aslında ıslak süngerle uygulama yapıyorum. ya ben yanlış uyguluyorum. anlamadım neden öyle. duruşunu beğenen ciciş varsa nasıl uyguladığı söylerse sevinirim.
Neyi bu kadar övüldü anlamadım. dün gittim¸ denedim¸ karma cildimde kusma patlama yaptı. onu geçtim¸ kalıp gibi durdu¸ her şeye bulaştı¸ telefona¸ kazağıma¸ yüzümün değdiği her yere kısacası. birkaç saat sonrası oksitlendiğini gözlemledim.
geçen haftalarda edindiğim fondöten. yapısı oldukça sıvı. kapatıcılığı orta denebilir. benim t bölgemde feci şekilde yağlanma yaptı ve her kullandığımda sivilcelenme oluştu. fakat ben nedenini geçen gün anladım. yüzüme toplam 5-6 pompa sıkıyorum. yani olması gerekenin baya üzerinde. bu yüzden az miktar kullanımlarda böyle bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. genel olarak yapısından ve duruşundan memnun kaldım.
HD’yi bi kaç ay kadar denedikten sonra ultra hd çıkınca makyaj trendinden hemen aldığım fondoten . Öncelikle renk scalasını genişlettiklerini gördüğümde inanılmaz panik olmuştum eyvah şimdi kendi rengimi ara bul diyerekten ancak bunu düşünerek Hd de karşılık gelen renginizi Ultra hdye karşılık gelen kodları belirtmişler sağolsunlar . Ufak bir arama yaparak ulaşabilirsiniz . Diğer farklardan biri de fondoten çok daha kolay sürülür akışkan bi hale gelmiş kesinlikle yapısal olarak ilkinden daha başarılı kapak tasarımını da çıtçıtlı hale getirmişler gümüş bir aparat takıp zira normal hd pat diye kapağı fırlatıyordu . Gelelim yapısına ultra hdnin daha kapatıcı olduğunu söyleyenler var öyleyse de ben bu farkı farketmeyeceğim kadar az bu fark zira orta kapatıcılıkta olan normal hd bence ultra olduğunda da halen orta kapatıcılıkta ( hatta azdan ortaya ) . Yüzünüzde fondoten varmıs gibi duruyor mu üzgünün ama evet duruyor . Çok dikkatli bakarsanız minik gözeneklerin içine usul usul yerleşmiş sarı yüz tüylerinizin etrafında belirgin duruyor . Ancak kamera da çıkmıyormuş hiç 4k da denemedim . Nasıl fotoğraf veriyor bi kere efsane güzel fotoğraf veriyor sırf bunun için bile o para verilebilir( en iyi sonuç flaşlı fotograf larda bence ) kokusu rahatsız edici değil . Ancak bu ürün karma ve yağlı cilt fondoteni arkadaşlar . Kuru bir cildiniz varsa bu fondotene uygun cildi yaratmak sizi her gün zorlayacaktır . Çünkü hasta olduğum zman kuruyan cildimde yüzümü yıkamam gerekecek kadar kötü bir sonuç bıraktı . 5-6 saatten sonra bazen parlama yaptığını gözlemledim . Ancak verdiğiniz parayı hak ediyor mu ?- Evet . Sorunlu cildi kapatır mı ? – Hayır . Normal Hd ‘m var ultrayı almalı mıyım ? – bence gerek yok ama hd den memnunum bitse yine hd alırdım diyorsan ultrayı Hd’yi alEdit : sivilce tedavisinden sonra kuru kupkuru olan cildime olduramadım her gün bakıp iç geçiriyorum . Kuru ciltliler okuyorsa koşarak uzaklaş sakin ol ve paranı cüzdanına geri koy diyorum . Anlaşamadığım face &body artık gözbebeğim
Hd’yi denemedim¸ o daha pudralı bu ise daha Islak bitişli diyorlar¸ bir fikrim yok bu konuda. Bu Fondöten azdan ortaya kapatıcılıkta olan gayet akışkan bir fondöten. 2 haftadır hemen hergün kullandım. yayılmasını¸ orta Düzey kapatıcılığını¸ gerçekten fotoğraflarda enfes durmasını çok sevdim. Gel gelelim çenemde son 1 haftadır çıkan sivilcelerin sebebi bu olabilir¸ henüz kesinleştiremedim. Aynı zamanda regl Döneminde olduğum için suçu direkt buna atmak istemiyorum ama. Bu arada internetten renklere bakıp hiç denemeden aldım ama nice denediğim fondötenden daha iyi tutturmuşum rengi¸ bu konuda da kendimi bir daha tebrik ediyorum.
Henüz aldığımdan beri iki kez deneyimleyebildim. Karma bir cilt tipine sahibim. Bu fondöteni almaktaki amacım hem sevgili youtubberların inanılmaz şişirmesi hem de artık çok ağır olmayan günlük kullanıma uygun bir ürüne ihtiyacım olmasıydı.İlk izlenimlerim¸ asla abartıldığı gibi bir ürün değil. Evet beklentilerimin bir kısmını karşıladı¸ günlük kullanılabilecek kadar hafif olduğunu düşünüyorum. Orta kapatıcılıkta bir ürün¸ tek katta tamamen örtücülük sağlamıyor ki bu bana yeterli. Fakat gün içerisinde burun ve alın bölgemde transparan pudra ile sabitlememe rağmen çok fazla parlama yaptı. Ve gün sonuna doğru pul pul bir cilt ortaya çıktı. Bu nedenle yine şişirilmiş bir ürün olduğunu düşünüyorum.
karma ciltliyim. en iyi verimi tüm yüzüme 1 pompa ile yetinerek ve elle uygulama ile aldığım fondöten.
neden bu kadar övüldüğünü bir türlü anlamadığım fondöten. sephora da denettim 117 numarasını. renk oturdu ama fondöten oturmadı. hiç bir olayı yok. yüzüme çok yapay bir görüntü verdi. fondöten sürdüğüm çok belliydi. kuru bir cildim var resmen un kurabiyesine döndüm. hiç sevemedim. stick formda olanı çok daha güzel ve doğal bence.
stick fondötenini makyajtrendinden bu kadar övülüyor internette herhalde harika bir üründür diyerek aldım.t bölgem yağlı¸ yanaklarım kuru. bu yüzden bu daha uygun olur dedim. hep likit fondötenler tercih ettim bugüne kadar. ilk defa kremsi yapıda bir fondöten kullandım.youtuberlardan gördüğüm üzere yüzüme çizgiler sürerek denedim. inanın bu yolla kullanmak çok kötü. büyük harflerle çok kötü. yüzünüzde bir tabaka oluşuyor çünkü. maske takmış gibi oluyorsunuz. süngerle dağıttım¸ fırçayla dağıttım yok olmuyor.süngeri stick fondötene sürterek deneyeyim dedim yüzüme çok az ürün uygularım dedim. ama yok olmuyor. neden bu kadar övülüyor anlamadım. çekildiğim fotoğraflara bakıyorum wow yüzüm şimdi harika çıkacak diye bekliyorum yok yani ya aynı. rimmel wake me up ya da loreal true matchle de aynı görüntü oluşuyor fotoğraflarda. tabii dizilerde¸ filmlerde ne olur bilemem.fondöteni uygulayıp makyajınızı bitirdiğinizde ağız kenarlarınızda çoktan dolma oluyor. göz çevresi kırışıklıklarında¸ alnınızda her yerde birikiyor bu fondöten. zaten alnımda ve burun çevremde birkaç saat sonra çamurlaşma oluyor. 110 liranızı harcayacak çok daha güzel ürünler olduğuna eminim. almadan önce mutlaka deneyin bence.
Karma ciltli biri olarak¸ günlük kullanımda benim için bir chanel vitalumiere aqua fondöten olamayacak ürün. Özel akşamlar içinse nars sheer glowu yeterince başarılı buluyorum (fotoğraflarda gayet güzel gösteriyor). Düzenli kullandıklarım dışında da bu üründen daha başarılı fondötenler listesi yapabilirim. Uzun lafın kısası¸ yağlanan t bölgesinden şikayetçi olanlar ve kuru-normal ciltler için kullanımı riskli-yorucu bir ürün. Bu sebepten¸ yerli yabancı tüm vloggerlar övse de alacağımı ya da tavsiye edeceğimi hiç sanmıyorum.
karma ciltliyim ve sarı alt tonluyum. sephora’da muanın 118 numarasını cildime uygun görmesiyle tanıştım. fakat o dönem gerçekten uymuştu rengi. yaz sonrasıydı¸ kızamıyorum kendisine. fırçayla bir pumpı yüzüme dağıttıktan sonra ıslak bb süngerle tampon hareketlerle yediriyorum. sadece t bölgeme transparan pudra uyguluyorum. gün içinde sadece gözlük taktığım için burun üstümde birikmesi oluyor¸ bunun haricinde kusma¸ sivilcelendirme¸ alerjik reaksiyon¸ mimik çizgilerinde birikme¸ ağırlık gibi bi şikayetim olmadı. yapısı ince all day luminous’u denemek istedim 118’i bitirince ama yeni maceralara atılmak istemediğimden şu an 120 numarasıyla çok iyi anlaşıyoruz. Şimdiye kadar kullandığım en güzel fondöten¸ bakalım. yeniliklere yine de açığım. 🙂
make up forever hd fondötenden sonra aldığım yeni fondötenim. 6 gündür benimle ve 4-5 kez uygulama fırsatı buldum¸ uzun saatler boyunca da kullandım¸ kısa süreli kullandığım da oldu. mufe hd fondötene göre yapısı oldukça ince ve akışkan¸ neredeyse bir face and body akışkanlığında ama pigmentasyonu face and body gibi değil¸ doğal olarak daha kapatıcı. ama ben mufe hd ye göre daha az kapatıcı olduğunu farkettim¸ cildim sorunlu değil¸ bir kaç sivilce lekesi var ama mufe hd tam kapatırken ultra hd daha az kapattı¸ oraya da göz altımı kapattığım süngerle tampon yaptığımda çözdüm sorunu. cilde güzel bir canlılık veriyor¸ kesinlikle mat değil ama ıslak bir bitişi de yok tam arasında canlı bir görüntüsü var. nemli süngerle ve sigma f80le uygulama yaptım ve f80le daha başarılı buldum çünkü çok akışkan olduğundan nemli sünger çok fazla ürün yuttuğu için normalde 1-1.5 pompa yerine 2-2.5 pompa ihtiyacı hissettirdi¸ bu da günlük kullanımda ürünün çok çabuk bitmesine sebep olur diye düşünüyorum. benim cildim normalde kışın çok kuru ama aşırı yağ ve krem kullandığımdan normal gibi davranışlar sergileyebiliyor ve pul pul olmuyor. fondöten de cildimde kendini belli etmedi asla pul pul durmadı¸ yağlanma zaten cidimin yapısına ters olduğundan yaşamadığım bir durum oldu. normalde hd de 127 numara kullanıyordum ama yazdan kalma olduğu için koyu geliyordu bu sefer 125 rengini aldım ve ten rengime tam uydu diyebilirim. fondötenden memnun kalmayan çok insan var ama ben memnun kalanlardanım¸ hd den sonra macera aramak istemedim ve bunu tercih ettiğim için de pişman olmadım. ortadan az olan kapatıcılığı bana yetti¸ cildimde fondöten diye bağırmayışı beni mutlu etti¸ etrafa bulaşmadı benim cildimde ama dokununca sanki nemlendirici sürmüşüm hissini az da olsa farkettim¸ kuru kuru olmadı. aşırı kapatıcılık aramayan¸ ince yapılı fondöten seven ve cildi çok yağlı olmayanların kullanabileceği cinsten. fotoğraflarlarda nasıl durduğunu test etmedim ama normalde cildimde nasıl durduğu daha önemli çünkü günlük kullanım amaçlı aldığım bir ürün. beni pişman etmedi.
Yaklasık 1 haftadır kullandıgım fondoten. Hd versiyonunda 117 hafif açık 120 de aşırı koyu gelmişti.bunda araya bi renk eklemişler ve tam benim rengim olmuş (y235) Hd kullanmadım hiç bu arada sadece denemiştim¸ neyse.Buna geçmeden önce mac face and body kullanıyodum¸alerji yaptıgı icin-hafif açık geldigi için ve t bölgemde inanılmaz parlama yaptıgı icin takasa koymuştum fakat duruşuna hala bayılıyorum onun o ayrı konu.Simdi bu fondotene gelirsek ¸ almadan önce cok kararsızdım cok iyi ve cok kötü yorumlar okudum cünkü ama aman bi deniyim dedim artık ve aldım. Ve aşk yaşıyorum.Yapısı ince¸ kapatıcılıgı az-orta (face and bodyden daha kapatıcı en azından) yalnız 1 pompa yetmiyo bana 2 pompayı beauty blenderla uyguluyorum¸ 2.pompayı daha cok kapatıcılıga gerek olan yerlere uyguluyorumYüzümde yok gibi duruyo anlasılmıyo fondoten kullandıgım ki en cok önem verdigim sey de bu. T bölgemde degil 4-5 saat sonra sadece burnumda rahatsız edici bi parlama oluyo ama ben bu parlamayı double wearda bile yasıyodum¸ burnum inanılmaz yaglanır benimBenim icin tek eksisi cok kalıcı olmaması.gün içinde siliniyo ama tabi ki face and body gibi 1-2 saatte degil.gerçi ben her gün 7 bucukta makyaj yapıp 7ye kadar falan kalıyo yüzümde o yüzden aksama kadar kalıcılık zaten bekleyemiyorum double wear dısında hicbirinden de o performansı almadım.Yanaklarım kuru¸ t bölgem yaglı yani karma bi cilde sahibim bu arada¸ yanaklarımdaki kurulukları cok ön plana cıkartmadı.Sonuc olarak benim cok memnun kaldıgım bi fondoten oldu¸ ayrıca da hicbi alerjik reaksiyona sivilceye falan sebep olmadı.bi şans verilebilir diye düşünüyorum ben
nedense 10 dakika içinde alayım diye karar verip pat diye hiç araştırmadan aldığım tek fondöten oldu. karmadan yağlıya dönük cildimde kalıcılığı pek tatminkar olmadı¸ en kötüsü oksitlendi. kapatıcılığı bence ortadan bi tık aşağıda hatta kapatılığı yok denecek kadar az olan Armani Maesto yla aynı bence. Kahverengi sivilce lekelerini tek başına kapatmıyor¸ kalıcı değil oksitleniyor senin neyine 122 TL püff.
karma cildime oturmadı bir türlü. cildim kustukça kustu. çok kolay uygulanıyor ve incecik güzel yayılıyor aslında ama bana uymadı.kapatıcılığı hiç yok denecek kadar az. uygun fiyatlı çok güzel fondötenler var her cilt için. bulaşmayın annem¸ bulaşmayın gülüm. hele başka şeylerden para kısıp almayın
Stick formdakini büyük bir hevesle alıp sonrasında çok da memnun olmadığım fondöten. Halbuki denemeden de almadım yüzüme uygulattım 9 saat boyunca kusma yapmadığını görünce vurulmuştum¸ tester olduğundan mıdır o başarısı nedir satın aldığım üründen aynı verimi alamadım gayet cildim fondöteni kusuyo¸ günahını almayayım ama bir de cildim bu ara korkunç sivilcelendi. Onun dışında kapatıcılığı gayet iyi cildim bu kadar yağlı olmasa severek kullanabilirdim.
Herkesin aksine yorumlarım çok olumlu olacak. Bugün Sephora indirimiyle 97 liraya edindiğim likit fondöten. Rengim eski serinin 127 numarası yeni serinin Y335 numarası. Sarı alt tonlu koyu buğday tenimle bire bir oldu. İlk olarak bağdat caddesi make up for ever çalışanlarının önerisiyle denedim. 2-3 saat fondöteni cildimde test ettikten sonra hiç bir şekilde çizgilere dolma yapmadığını¸ cildimle tamamen bütünleştiğini farkettim. Yüze inanılmaz doğal ve sağlıklı bir görüntü veriyor. Renk eşitliği sağlıyor. Kapatıcılığı ortadan aza doğru diyebiliriz. Ürün tamamen kokusuz. Ben real techniques expert brushla uyguluyorum. Yapısı çok akışkan olduğu için yukarıda da söylendiği gibi süngerle uygulandığında ürün israfı olacaktır. 1 pompa yüzün orta kısımlarından dış köşelere doğru yayılmak suretiyle fazlasıyla yetecektir. Bence günlük kullanıma bu şekilde uygun bir fondöten. Üzerine allık ve highlighter gibi uygulanacak toz ve krem ürünlerin çok daha güzel ve orantılı durduğunu farkettim. MAC face & body c3 rengini de defalarca sevmeyi denemiş birisi olarak doğal bitişli bir fondöten arayışında olanlara kesinlikle tavsiye ediyorum.
Aldığımdan beri 1 haftadır her gün kullandığım¸ beni görenlerin çok yüzün çok canlı görünüyor ama hiçbir şey sürmemişsin gibi dedikleri benim de çok beğendiğim fondoten. Rengim 115-R230. Sephoradaki çalışan uygulandığında birebirdi ama mac’e gittiğimde orada yarım ton açık dediler stick olanını aldığımda ona göre seçim yapacağım. Kesinlikle kapatıcılığı yüksek değil bence orta ama kapatmadan sağlıklı canlı bir ten bırakıyor. Yukarıdaki yorumlarda yüzüme oturmadı yazanları çok iyi anlıyorum farklı fondotenlerde o sorunu yaşamıştım ciddi gıcık bir durum. Ama ben kendi adıma böyle bir problem yaşamadım bu fondötenle. Sanırım şimdiye kadar kullandığım en iyi fondoten notum 10 üzerinden 8 :)T bölgem yağlı double wear dışında hiçbir fondoten yağlanmasına engel olamadı. Bu fondötenle de sürdükten 4 saat sonra yağlanma oluyor.
çok heyecanlanarak almıştım ama benim için tam bir hayal kırıklığı oldu.yüzüme oturmadı.yüzümün belli bölgelerinde pullanma oldu.belli bölgelerinde ise kusma.çok üzgünüm.şu an kullanamıyorum.ne zaman kullansam arkadaşalarım ‘yüzüne ne oldu bi problem mi var diyorlar.’yaz ayında tekrar deneyeceğim.
azalmayan fondoten.daha dogrusu azaldıgını göremedigim fondoten.cidden 1 aydır nerdeyse her gün kullanıyorum¸ hicbi azalma gözlemlenmiyo hala full aynı renk şişesinde.şişe mi boyalı nedir anlamıyorum¸güya cam şişe ama.bilemiyorum.bilen biri aydınlatabilir mi beni ?
çok yakın zamanda almak istediğim fondöten. ilk olarak shaaanxo’da görmüştüm hem de hd ve ultra hd karşılaştırması yaparak incelemişti. cildimde makyaj ne yazık ki uzun süreli dayanmıyor ve fondöten bile kısa sürede yüzümden çıkıyor baz uygulamama rağmen. bir de make up forever şu ana kadar cildimde alerjik reaksiyona neden olmayan tek marka. umarım bloggerların abarttığı kadar vardır.
Büyük bir umutla almıştım kendisini ama sıradan bence. Kuru ve normal ciltlere uygun olduğu söylense de benim bu aralar kuruya dönük cildimde pullu bir görüntü ortaya çıkıyor bazı kısımlarda. Altını daha yoğun nemlendirip uygulamayı düşünüyorum.
cidden güzel bir fondöten ama kullanmasını bilmeli bence.bir kere bence en iyi sonucu nemli bir süngerle veriyor. diğer türlü üstte de yazıldığı gibi bazı bölgelerde pullanma¸ bazı bölgelerde kusma yapıyor¸ cildinize tam oturmuyor¸tuhaf bir şey oluyor. (kuru ciltliyim)1 pompa uygulanmalı. yoksa yüzünüze oturmuyor ve o doğal bitişini veremiyor. bir pompa yüze iyice yayılarak uygulandı mı var mı yok mu anlamıyorsunuz.gelelim özelliklerine ¸ne mat ne ıslak bitişli. tam ortası gerçek ten duruşu var.kapatıcılığı oldukça az. cildinizde leke falan varsa kapatmaz. sadece renk eşitliyor ve sağlıklı bir görüntü katıyor. ıslak bir bitiş değil de içten gelen bir ışıltı katıyor.bana sorarsanız yağlı ciltlere uygun değil çünkü yağlandırıyor. kuru ciltli olmama rağmen 4-5 saat sonra burnumda ufaktan parlama yaptı. yağlı ciltliyseniz yüzünüzde kusma yapabilir.likit bir yapısı var. vıcık vıcık ve bulaşan türde değil.günlük kullanıma uygun olduğunu düşünüyorum çünkü gerçeken teninize bir şey sürmüşsünüz gibi durmuyor.oldukça geniş bir renk skalası var. özellikle hayalet tenliler kendi renklerini bulacaklardır (ben y205 rengini kullanıyorum. evet pigmentsizim :()
İnce yapılı¸ az kapatıcılığı olan bir fondöten. Sephora’ya aslında mufe hd fondöten almak için gitmiştim. Dalgın olduğum bir zamanmış ki bana bu ürün satılmış. Farkettiğimde değiştirmeye üşendim ve 1 aydan fazla süredir kullanıyorum. Ürünleri fiyat/performans açısından değerlendiririm hep. Ve bu ürün sınıfta kaldı diyebilirim. Başta da belirttiğim gibi ka pat mı yor. Özellikle bazsız kullanmam durumunda tamamen kayboluyor ve ardında yağlı bir duruş bırakıyor. Yüzüm çirkin bir nurtopu gibi parıl parıl oluyor. Yani baz şart. Pudra şart. Yaz aylarında cildi ağırlaştıran şeyler bunlar. Kış içinde daha iyi kapatan nice ürün var. Bir daha alacağımı sanmıyorum. Mufe hd alırım belki o daha kapatıcıymış.
alınabilecek en güzel fondöten olmamakla birlikte doğru şekilde uygulandığında çok iyi sonuç veren bir fondöten. doğru şekilde uygulamak da sünger kullanmaktan geçiyor. elle ve fırçayla hakkını vermek pek mümkün değil. ben bir pompayı tüm yüzüme uyguluyorum sonra yarım pompayı da kapatıcılığı arttırmak istediğim bölgelere uyguluyorum. un kurabiyesi olmamak için bu yöntem şart. maske gibi kesinlikle durmuyor. cildim allerjik olduğu halde bana kötü gelmedi. yalnız vadettiği gibi fotoğraflarda bir mucize etkisi varsa da ben daha göremedim.
Yorumlari okurken hayrete ve dehsete dustum. Bir urunu kendi cilt tipinize ve fondotenin vaadettiklerini dikkate almadan sirf youtuberlar ovuyor diye alip sonradan ayyy cildim kustu ayyy pul pul oldu diyenlere ayar oluyorum. Valla kimse kusura bakmasin fistik gibi urun. Pure beauty bb kremin verdigi o donuk gorunume bayilanlar bunu nasil elestiriyor anlamiyorum! Vaat ettigi hafif ortuculugu¸ saglikli kadife gorunumu kesinlikle karsilayan urun.
Pure beauty bb kremle kıyaslanması bile abes olan fondöten. Normal cildimde bile kupkuru duran¸ hiçbir hd’liği bilmem nesi olmayan¸ (evet fotolarda bile belli pul pul)¸ sırf mufe diye alınan¸ mufe’nin tr’den çekilmesiyle nihayet pohpohlanmasından kurtulacağımız fondöten. Buna fondöten diyen gitsin dior forever kullansın¸ bi daha buna fondöten diyo mu bakalım? 🙂
Hayatımda görďüğüm en iğrenç fondöten desem yeridir. Yapısı gerçekten çok kötü ve cakey olmaya müsait. Alalı 1 yıl olacak bir kere dışarda kullanmadım o derece. Make up for ever geri dönerse şiddetle almayın derim¸ seveni var o ayrı.
Bitmeyen fondöten. Yaklaşık 3 aydır neredeyse her gün kullanıyorum ama bitmek şöyle dursun azalmıyor bile. Tabii bunun sebebi 1-1.5 pompa kullanıyor olmam. Nitekim en iyi sonucu da öyle veriyor. Kuruya dönük karma cildimi iyice nemlendirip bir pompa fondöteni nemli süngerle yayıyorum. Kapatmak istediğim yerler olursa yarım pompayı da o bölgelere tampon hareketlerle yayıyorum. Ve voila. Asla pul pul durmayan¸ var olan yağlanmayı arttırmayan my skin but better bir görünüş.
cevahirde şuan nyx’in bulunduğu yer önceden make up foreverdı ve fondöteni de oradan aldım. ancak aldığıma çok pişman oldum. bir kere oradaki make up artist olduğunu sanan kişi tenime çok açık kalan bir renk vermiş(y215) ki bunu ancak kendim evde denediğimde farkettim. oradaki ışıklar çok yanıltıyor. hadi rengini geçtim bu fondöten benim cildime oturmuyor. bir çok şekilde denedim ama cakey denilen görüntü ortaya çıkıyor hiç hoşlanmıyorum. fotoğraflarda da resmen hayalet gibi çıkıyorum. bu sorun renkten kaynaklanıyor evet ama yine de ultra hd olduğunu¸ fotoğraflarda görünmez olduğunu iddia eden bir fondötenin bu kadar maske görüntüsü vermesi ve fotoğrafta bu kadar kötü görüntü vermesi ilginç. çok fazla yapılan reklamlarının verdiği gazla almıştım¸ almaz olaydım¸ makyaj masamda öylece duruyor 9 aydır. tabii bu benim deneyimim¸ seveni de çok var. hatta eğer rengi uyan ve bu fondöteni seven bir ciciş varsa takas konuşabiliriz:D
ultra hd fondoteni her kullandığımda insanlar neden bu kadar övüyor diye düşünüyorum. gerçekten o kadar parayı hiç hak etmiyor. yüzüme tam oturmuyor tabaka halinde kalıyor. yüzümün her yerine eşit şekilde yayılmıyormuş gibi. aslında ıslak süngerle uygulama yapıyorum. ya ben yanlış uyguluyorum. anlamadım neden öyle. duruşunu beğenen ciciş varsa nasıl uyguladığı söylerse sevinirim.