bana sarılıp “ne sıktın sen ya çok güzellll” dedirtmiştir çok yakın arkadaşlarıma bile. çok uzun zaman olmamasına rağmen bu koku için “auburn kokusu” diyorlar arkadaşlarım ve beni çoook mutlu ediyor. yakınlarım denemek istedi ve bileklerine sıktılar. benim tenimde çok farklı kokuyor. parfüm-ten uyumuyla gerçekten çok alakalı. bloggerlara dağıtılması benim için de başta gözden düşürmüştü. ta ki kendim sıkıp bekleyip alışveriş merkezini turlarken bileğimde bekledikçe yasemin kokan kokuya aşık olana kadar.”Sparkling Jasmine Accord: Çin’den gelen Yasemin zambağının feminen dokunuşu ile floral notaların canlılık veren enerjisi modern kadının kreatif enerjisi ve manyetik çekiciliğini temsil eder. Sleek Woods Accord: Paçuli ile biraraya getirilen Madagaskar vanilyası ve Kehribar modern kadının güçlü duruşu¸ özgürlüğü ve yüksek özgüvenini yansıtmaktadır.” şeklinde tanıtmış sephora. daha iyisini bulana kadar kazaklarımın kokusudur¸ imzamdır.
parfümün üst notasına bayıldım ama ilk ve orta notalarına tahammül edemedim. ilk sıktıktan bir süre sevemiyorum ama sonra tüm gün bileğimi kokluyorum. sevil’de 250 küsür bir fiyat verildi ki sanırım normal bir fiyat.
koklayınca çok beğendiğim ama üzerime sıkınca bende tütün kolonyası gibi kokan parfüm.tenimle uyumu kötü oldu yani. halbuki bayağı da beğenmiştim kokusunu. kalıcılığı bir çok edp ye göre iyi¸ iki gün kolumdan çıkmadı çünkü o tütün kolonyamsı koku :@
amerika’da 2014 yılında yılın parfümü seçilen estee lauder’e ait bir parfüm.kullandığım parfüm de diyebilirim. kokusu çiçeksi ve oldukça hafif. ağır parfüm kullanamayanlar için ideal.ukte sahibi: muneccim tercumanşöyle bir başlık da var:estee lauder modern muse parfüm
başıma bir şey gelmeyecekse hiç ama hiç sevmediğim koku. bu kadar övülünce denedim cidden çok şaşırdım. ben yasemin kokusunu sevmiyorum bu yüzden olabilir. bana çok ağır ve bildiğin kötü geldi.
Chanel chance eau tendreye ihanet edip büyük boyunu 280 tlye satın aldığım parfüm. Havalimanında parfümeriye chanel almaya girip olmayınca neden artık başka bir koku denemiyorum diyip indirimde olduğunu duyunca aldım¸ ama ben ilk fırsatta chanelimi alacağım bu parfümü de arada sırada kullanacağım. Kalıcılığı change a göre çok daha fazla ¸ dün parfümerideki kız denemek için bileğime sıkmıştı¸ uçağa bindim eve geldim¸ evde oyalandım duşa girdim sabah uyandım hala bileğimde kokusu duruyordu.
Bloggerlar bitmiş dizi oyuncularının da ellerine birer tane sıkıştırıp fotoğraf yüklemek şartıyla paraları bayılmışlar. Şişeler full duruyor ne kadar kötü bir parfümse artk diye düşündürüyor. O kadar çok insana bedava dağıtılmış ki beni direkt itti. Merak bile etmiyorumbildiğin ayağa düşmüş gibi geliyor. Reklamın da bir sınırı var canım ya. Birden aynı parfümün fotoğrafını paylaşan tipler türeyince komik oluyor. Bir de gidip almış gibi numara çekenler var ki gidip ölebilirler. İnsanları kandırmanın bu kadar kolay olmaması gerekirdi. Bitin artık.
estee lauder black friday alışverişimle gelen hediyelerden biri. 10 ml lik bir deneme boyunu göndermişler. orjinal şişenin minyatür tasarımı şeklinde¸ oldukça sevimli ve cömert bir tester olmuş. ben oldukça beğendim kokusunu. çiçek ailesinden bir parfüm ve bence olumlu anlamda gayet kadınsı. akşam 7 gibi sıkmıştım. saat 12 itibariyle oldukça tene yakın bir hal almış olsa da hala kokuyu alabiliyorum. kalıcılık konusunda bana gayet yeterli geldi. silajı ise koridor kokusu olarak tanımlayabileceğimiz bir yoğunlukta değil¸ bu yönüyle özellikle daha serin havalarda rahatlıkla ofis kokusu olarak tercih edilebilir uygulanan miktar çok abartılmadığı sürece.bir parfüm delisi olarak parfüm alma mevzusunu müthiş abarttığım için bu senin başında kendime koyduğum yasağı hala devam ettriyorum ve gerçekten şu anda en son ihtiyacım olan şey yeni bir parfüm ama elimdeki parfümleri makul bir düzeye indirdiğim zaman almayı düşüenebilirim.
benim için en overrated parfümdür. bir alışveriş sonrası ykm’de bolca sample vermişlerdi. çok da merak ediyordum amerika’da yılın parfümü falan seçildiği için. bir tanesini kullandım ama hayal kırıklığı oldu sonuç. bir kaç hafta geçti ikinciyi de kullanayım dedim çünkü koku algım bazı dönemler değişiyor. hoşlanmadığım bir parfüm için aslında fena değilmiş diyebiliyorum o nedenle bir iki kullanımda karar vermem parfümler için. ikinci kullanışımda da hiç etkileyemedi. karakteri olmayan bir parfüm. çiçek desem çiçek değil¸ fresh desem fresh değil¸ harman desem harman değil. bir de yılın parfümü seçilmiş falan¸ herhalde benim burnumda bir problem var diyeceğim ama burnum da iyidir yani. parfüm konusunda k9 eğitimi almış alman kurduyla kapışırım. ha zevk meselesi derseniz¸ ben bir parfüm iyiyse tarzım olmasa da hakkını veririm. mesela ağır tabir edilen oryantal ve baharatlı kokuları severim ama tarzım olmamasına rağmen davidoof cool water’ın¸ cacharel noa’nın bir kişiliği var ve kendi koku ailelerinde yıldız kokular bu inkar edilemez. yani burada mevzu parfümün benim tarzım olmaması değil bizzat modern muse’un bir tarzı olmaması. bu düşüncelerim chic ve rouge versiyonları için de geçerli. parfüm sırf güzel kokmak için sıkılmaz bence. koku en ilkel iletişim araçlarından biridir¸ insanların sizi görmeden sizin hakkınızda¸ doğru veya yanlış olsun¸ tahminler yapabileceği bir veri. dolayısıyla öylesine bir şey olmamalı. fresh seversin¸ çiçeksi seversin¸ baharatlı oryantal seversin o zevke kalmış ama kokunun bir kişiliği olmalı. o yüzden böyle ruhsuz¸ bir iz bırakmayan klon kokulardan hiç hazzetmiyorum. çok bokladım yalnız¸ gelsin eksiler. edit: imla
Hayatımda kullandığım en en en güzel parfümlerden biri.Kalıcı olmasına hiç girmiyorum ama inanılmaz sofistike ve mutlu bir koku (mutlu bir koku ne demekse yani mutluluk veriyor bana :)En yakın arkadaşımın bana doğum günü hediyesi almış olduğu parfüm aynı zamanda
no5 e katılıyorum kötü değil ama kişiliksiz bir parfüm sanki bir meyveli kolonya gibi . Bu parfümü daha uygun bir fiyata alsam belli severdim ama bu fiyatla kesinlikle değecek bir parfüm değil böyle temiz koku seviyorsanız noa alın daha iyi .
tester kağıt çubuğa sıkınca kokusuna bayıldığım¸ tenime sıktığımda ise hayal kırıklığına uğradığım parfüm. tenime bi türlü gitmedi bu koku. sıktıktan beş dk snra sanki tütün kolonyası sürmüşüm gibi bi koku geldi burnuma. demek ki ‘her koku her tende farklı durur’ sözü doğruymuş. bundan sonra bir parfümü kağıt çubuklardan koklamak yerine direk bileğime sıkıp denicem cicişler.
yakın bir arkadaşımın parfümü. ben bu kokuyu çözemedim. ağır bir kokusu var ama baharat değil¸ çiçek değil. değişik bir bayıklığı var¸ bunu koklayınca hafif başım ağrıyor midem bulanıyor. arkadaşım bayılıyor ama yapacak bişi yok dayanıyoruz :/
ilk defa Sephorada denediğimde bayılmıştım¸ hatta annem bile ”bence bu tam senin tenine uygun” demişti ama ben biraz da kalıcılığını test etmek ve durunca nasıl değişeceğini görmek için o gün almamıştım. Yaklaşık 1 hafta sonra Bağdat caddesindeki Tekin Acara gittim¸ parfümü almak için¸ ama ordaki satış görevlisi testerı bileğime sıktı¸ hiçbir sekilde kalmadı bileğimde¸ 5 dakika sonra hiç parfüm sıkılmamış gibiydi. kokunu çok beğenmeme rağmen hayal kırıklığısın bende modern muse. 🙁
bende acayip kalıcı olan¸ 2 gündür ne bileklerimden ne de kazağımdan kokusu çıkmayan parfüm. kokusunu böyle nasıl anlatsam¸ aynı anda hem çiçek hem baharat hem de musk kokusu geliyor sanki. ve evet diğer yorumlardaki gibi açılan bir kokusu yok. düz bir koku. gün içinde değişmiyor veya hafiflemiyor. tester çubuğunda kokla kokla bayılmıştım. kendi bileğime denememe gafletinde bulunarak satın aldım. henüz beğenip beğenmediğime karar veremedim açıkçası
bence de overrated bir parfüm. piyasaya ilk çıktığında boyner’de denemiştim¸ kokusu o an bana epey ağır gelmişti. yakın zamanda yaptığım bir alışverişte elime testerı geçti. onu kullandığımda ilk denediğim haline göre o kadar ağır olmadığını farkettim ve yoğun olarak aldığım koku yasemin oldu. ben içeriğinde yasemin olan parfümleri pek sevemiyorum¸ bana hitap etmiyor ama sevenlerin bu parfümden memnun kalacağını düşünüyorum. kendinden çok söz ettirip çok övüldüğü için daha özgün bir parfüm beklentisi vardı bu parfümle ilgili bende. kullanmadan önce birinde duymuş olsaydım ”bu parfüm hangisi acaba?” diye sorma gereği duymazdım¸ çok tanıdık ve bilindik bir kokusu var.
ilk çıktığı zamanlar boyner’de gide gele bileğime sıkıp sapık gibi kokladığım¸ deyimi yerindeyse aşk yaşadığım parfümdü. fakat bu aşk platonikken güzelmiş meğer¸ yılbaşında sevgilimin 100ml’liğini hediye almasıyla ve birkaç ay kullanımdan sonra ilişkimizi tükettik biraz kendisiyle. hala hoşuma gidiyor¸ sıktığımda herkes ne güzel kokuyorsun diyor ama dürüst olmak gerekirse çok da sıradışı bir koku değilmiş. yıllarca aynı parfümü aşkla kullanmış bir insan olarak koku konusunda çok da maymun iştahlı değilimdir halbuki. (bkz: sorun sende değil bende )
İlk olarak 30 ml’lik minik boyunu kendi sitesinden deneme amaçlı 109 tl’ye aldığım parfüm. Bitince de trendyoldan 100 ml’sini 240 tl’ye aldım. Keşke ilk seferde büyük boy alsaymışım diyorum. Kokusundan gayet memnunum çiçeksi kokular sevenler eminim beğenecektir fakat keşke biraz daha kalıcı olsa 🙁
severek kullandığım biricik parfümüm. normalde parfümlerimden çabuk sıkılan biriyim ama modern muse’ü çok sevdim. estee lauder’ın modern muse ve modern muse chic parfümlerinin 30 ml seçeneklerini almıştım¸ sırayla sıkıyorum ikisini de. kokularını alan herkes bayılıyor resmen. akrep burçları bence beğeniyor bu tarz kokuları.
Bende beğenip kendilerinde hiç ama hiç beğenmeyen bir kaç arkadaşım var. Sanıyorum tenimle uyum sağladı hayatımın parfümü diyebilirim. Çalıştığım Şirkette tanışmadığım bir çok insan ile de tanışmama vesile olmuş boğmayan mis gibi bir koku.
Lisede avonun “wish of peace” adında bir parfümünü kullanırdım en az 6 7 yıl önceden bahsediyorum¸ geçenlerde online alışverişimde modern muse parfümün 1.5ml ı çıktı kutudan¸ şimdi sıktım da hemen aklıma o özlediğim wish of peace geldi¸ kaldırılınca çok üzülmüştüm çok farklı bir o kokuydu o dönem çok soran olurdu ve çoğu kişi alıp “sendeki gibi durmuyor” demişti mutlu oldum şimdi o kokuyu bulunca sozluk 😀
Ben de ilk testerını denemiştim koku tam bana hitap ediyordu sonra kardeşim yurtdışından gelirken 30 ml’sini getirdi ama nedense onu sevemedim öyle duruyor makyaj masamda. Ayrıca da kokusu hiç kalıcı değil halbuki parfüm aynı parfüm neden öyle oldu anlamadım…
eşimin hediye ettiği parfüm. kokuyu çok sevmedim ama şu an dibini gördüm. bazen seviyorum bazen sevmiyorum bu kokuyu. hakkındaki düşüncelerim¸ kozmetik&makyaj markasından parfüm alınmaz.
diğer tüm estee lauder parfümleri gibi kalıcılığı 0 olan parfüm. bir carolina herrera bir de estee lauder. çözemediler bu kalıcılık işini.reklamlara kendall koyacaklarına buna çalışsınlar accık.
Kalıcılık olarak düşük ve bence bahara uygun olan yumuşak bir parfüm. Yeni çıkan estee lauder modern muse le rouge gloss parfüm çok daha kalıcı ve kadınsı.
Herhangi bir kozmetik ürün kokusu sanki. Karakteristik bir koku olmadığı gibi kendisiyle küçük çaplı duş bile alsam 3-4 saat sonra kokusu uçup gidiyor benden.
çok sıradan bir koku¸ yaş olarak 50’nin üzerinde tercih edilmeli bence¸ ağır gelmesine karşın uçucu olmasıyla şaşırtmıştır beni aynı zamanda¸ asla tercih etmem açıkçası.
Özellikle esmer tene yakıştığını düşündüğüm¸ beyaz tenli biri olarak kalıcı bulmadığım¸ ama kokusunun oldukça güzel olduğunu düşündüğüm parfüm. Genellikle temiz ve pudralı kokuları seven biri olarak bir değişiklik yapıp biraz daha baskın ve feminen bir koku almak istemiştim. Erkek arkadaşımla parfüm bakınırken aşırı beğenmesi üzerine de dayanamayıp almıştım. Ama bence kesinlikle esmer tenli insanlarda daha kalıcı ve ten ile uyum sağlayan bir koku. Ne kadar esmer arkadaşımda denediysem onlarda daha kalıcı oldu ve daha çok yakıştı. Esmer hanımlara duyurulur 🙂
Çok popüler olduğu için kullanmam¸ kesin şekerli bi kokudur diye denememiştim bile parfüm alırken. geçenlerde estee lauder online’dan alışveriş yaptım¸ tester olarak modern muse ve le rouge gelmişti. Modern muse bence armani code femme’ye aşırı benziyor. ekşi ekşi kokuyor. şekerlidir diye düşünmüştüm ama inanılmaz beğendim¸ çok çekici bir koku ama kalıcılığı oldukça az.
30una kadar her parfumu kullan aradigini bul¸ 30undan sonra sadece tek parfum kullan cumlesinin bendeki karşılığı. harika koku¸ hafif baharat¸ essiz bi parfum
bir daha o fiyata almayacağım parfüm . kokusunu beğeniyorum ama o fiyata daha güzel parfümler alınabilir.ayrıca kendisini date parfümüm ilan ediyorum. en her ortama uyan kaliteli parfümüm o çünkü.
bir sonraki kullanılacak parfüm listemde var¸ durdukça bayıldım ben buna açıkçası ¸ilk sıkıldığında kısmen bana göre ağır ama durmasını beklemek lazım. bence her ortama giden klas hoş güçlü kadın kokusu.notalar hakkında bilgili değilim ama çiçek ve pudra karışımı gibi esintiler alıyorsunuz ve kalıcılığı cidden iyi.akşama kadar gider teninizde ¸ bende tester gitmemişti.
Başıma bir iş gelmeyecekse kişiliksiz bulduğum parfümdür.O kadar çok sıkmama rağmen bir kişi de mi sormaz Lyanna sen ne sıktın diye. Yok… ben bile duymuyorum gün içerisinde. Parfümün ayırt edici bir kokusu da yok ayrıca. Hani biri sıksa aaa modern muse kokuyor buram buram demezsiniz.
Karşılaştırıldığı narciso rodriguez for her ile benzediğini ama farkların daha bariz olduğunu düşündüğüm parfüm. Edp yani pembe narciso olanla karşılaştırırsak¸ modern muse daha asidik¸ ve çiçek kokusu baskın geliyor bana. Tüm aşamalarını bir anda veriyor bir de. Yani durdukça değişmiyor koku. Açık parfümler için deriz ya¸ nota yoktur tek bir koku gelir sürekli. Bunda da böyle. Narsico kendini daha yavaş yavaş açıyor¸ ilk sıkışla yarım saat arasında oldukça fark var. Yarım saat sonraki hali daha çiçeksi mesela¸ modern muse’un açılışına bu noktada çok benziyor.
Kendi üstümde kokusunu almadığım¸ uçup gittiğini düşündüğüm ama insanların kokusunu benden alıp sordukları parfüm. Güzel mi değil mi hala karar veremedim. Hem benim hem insanların gayet farkettiği parfüm için (bkz: Lanvin eclat d’arpege)
Bir haftadır deneme boyunu kullanıyorum¸ düşündüğüm tek şey tekin acarin sevilin falan içi gibi koktuğum. O derece özelliksiz bir parfüm. Sanki piyasadaki bütün parfümlerde en sık kullanılan kokuları bunun bünyesinde toplamışlar. kokunuzla hatırlanmak istemiyorsanız mesela dostlar parfum alisverisinde gorsun istiyorsanız alın.
Deneme boy ürünü kullandım. Kokusu çok hoş çiçeksi¸ romantik bir koku. Ama kalıcılığı konusunda pek olumlu konuşamayacağım . 1-2 saat içinde uçuyor. Benzer kokuda kalıcılığı yüksek bir parfüm arıyordum ama maalesef bu da olmadı
Bu parfüm bana hediye geldi.Zaten almazmışım¸hiç beğenmedim. Sıkarken bile zorla sıktım ilk baştaki kokusu gidene kadar dayandım sonrası biraz daha katlanılabilirdi. Çiçeksi gibi ama gördüğüm en kötü çiçeksi parfüm heralde. Baya seveni var sanırım zevksiz birisiyim..
ilk sıktığımdaki kokusuna bayılıyorum ancak benim tenimde hiçbir kalıcılığı olmayan parfüm. birkaç saat sonra koku tamamen yok oluyor. bir an önce bitirip başka kokuya geçmeyi bekliyorum.
kokladığım anda bir sürü parfüme benzettim. koluma sıktım ama çok bi kalıcı olmadı bende. yani kokusu güzel ama alırmıyım pek sanmam.
bana sarılıp “ne sıktın sen ya çok güzellll” dedirtmiştir çok yakın arkadaşlarıma bile. çok uzun zaman olmamasına rağmen bu koku için “auburn kokusu” diyorlar arkadaşlarım ve beni çoook mutlu ediyor. yakınlarım denemek istedi ve bileklerine sıktılar. benim tenimde çok farklı kokuyor. parfüm-ten uyumuyla gerçekten çok alakalı. bloggerlara dağıtılması benim için de başta gözden düşürmüştü. ta ki kendim sıkıp bekleyip alışveriş merkezini turlarken bileğimde bekledikçe yasemin kokan kokuya aşık olana kadar.”Sparkling Jasmine Accord: Çin’den gelen Yasemin zambağının feminen dokunuşu ile floral notaların canlılık veren enerjisi modern kadının kreatif enerjisi ve manyetik çekiciliğini temsil eder. Sleek Woods Accord: Paçuli ile biraraya getirilen Madagaskar vanilyası ve Kehribar modern kadının güçlü duruşu¸ özgürlüğü ve yüksek özgüvenini yansıtmaktadır.” şeklinde tanıtmış sephora. daha iyisini bulana kadar kazaklarımın kokusudur¸ imzamdır.
parfümün üst notasına bayıldım ama ilk ve orta notalarına tahammül edemedim. ilk sıktıktan bir süre sevemiyorum ama sonra tüm gün bileğimi kokluyorum. sevil’de 250 küsür bir fiyat verildi ki sanırım normal bir fiyat.
koklayınca çok beğendiğim ama üzerime sıkınca bende tütün kolonyası gibi kokan parfüm.tenimle uyumu kötü oldu yani. halbuki bayağı da beğenmiştim kokusunu. kalıcılığı bir çok edp ye göre iyi¸ iki gün kolumdan çıkmadı çünkü o tütün kolonyamsı koku :@
amerika’da 2014 yılında yılın parfümü seçilen estee lauder’e ait bir parfüm.kullandığım parfüm de diyebilirim. kokusu çiçeksi ve oldukça hafif. ağır parfüm kullanamayanlar için ideal.ukte sahibi: muneccim tercumanşöyle bir başlık da var:estee lauder modern muse parfüm
başıma bir şey gelmeyecekse hiç ama hiç sevmediğim koku. bu kadar övülünce denedim cidden çok şaşırdım. ben yasemin kokusunu sevmiyorum bu yüzden olabilir. bana çok ağır ve bildiğin kötü geldi.
Bende baş ağrısı yapan parfüm.Sevmedim…
Chanel chance eau tendreye ihanet edip büyük boyunu 280 tlye satın aldığım parfüm. Havalimanında parfümeriye chanel almaya girip olmayınca neden artık başka bir koku denemiyorum diyip indirimde olduğunu duyunca aldım¸ ama ben ilk fırsatta chanelimi alacağım bu parfümü de arada sırada kullanacağım. Kalıcılığı change a göre çok daha fazla ¸ dün parfümerideki kız denemek için bileğime sıkmıştı¸ uçağa bindim eve geldim¸ evde oyalandım duşa girdim sabah uyandım hala bileğimde kokusu duruyordu.
Bloggerlar bitmiş dizi oyuncularının da ellerine birer tane sıkıştırıp fotoğraf yüklemek şartıyla paraları bayılmışlar. Şişeler full duruyor ne kadar kötü bir parfümse artk diye düşündürüyor. O kadar çok insana bedava dağıtılmış ki beni direkt itti. Merak bile etmiyorumbildiğin ayağa düşmüş gibi geliyor. Reklamın da bir sınırı var canım ya. Birden aynı parfümün fotoğrafını paylaşan tipler türeyince komik oluyor. Bir de gidip almış gibi numara çekenler var ki gidip ölebilirler. İnsanları kandırmanın bu kadar kolay olmaması gerekirdi. Bitin artık.
estee lauder black friday alışverişimle gelen hediyelerden biri. 10 ml lik bir deneme boyunu göndermişler. orjinal şişenin minyatür tasarımı şeklinde¸ oldukça sevimli ve cömert bir tester olmuş. ben oldukça beğendim kokusunu. çiçek ailesinden bir parfüm ve bence olumlu anlamda gayet kadınsı. akşam 7 gibi sıkmıştım. saat 12 itibariyle oldukça tene yakın bir hal almış olsa da hala kokuyu alabiliyorum. kalıcılık konusunda bana gayet yeterli geldi. silajı ise koridor kokusu olarak tanımlayabileceğimiz bir yoğunlukta değil¸ bu yönüyle özellikle daha serin havalarda rahatlıkla ofis kokusu olarak tercih edilebilir uygulanan miktar çok abartılmadığı sürece.bir parfüm delisi olarak parfüm alma mevzusunu müthiş abarttığım için bu senin başında kendime koyduğum yasağı hala devam ettriyorum ve gerçekten şu anda en son ihtiyacım olan şey yeni bir parfüm ama elimdeki parfümleri makul bir düzeye indirdiğim zaman almayı düşüenebilirim.
benim için en overrated parfümdür. bir alışveriş sonrası ykm’de bolca sample vermişlerdi. çok da merak ediyordum amerika’da yılın parfümü falan seçildiği için. bir tanesini kullandım ama hayal kırıklığı oldu sonuç. bir kaç hafta geçti ikinciyi de kullanayım dedim çünkü koku algım bazı dönemler değişiyor. hoşlanmadığım bir parfüm için aslında fena değilmiş diyebiliyorum o nedenle bir iki kullanımda karar vermem parfümler için. ikinci kullanışımda da hiç etkileyemedi. karakteri olmayan bir parfüm. çiçek desem çiçek değil¸ fresh desem fresh değil¸ harman desem harman değil. bir de yılın parfümü seçilmiş falan¸ herhalde benim burnumda bir problem var diyeceğim ama burnum da iyidir yani. parfüm konusunda k9 eğitimi almış alman kurduyla kapışırım. ha zevk meselesi derseniz¸ ben bir parfüm iyiyse tarzım olmasa da hakkını veririm. mesela ağır tabir edilen oryantal ve baharatlı kokuları severim ama tarzım olmamasına rağmen davidoof cool water’ın¸ cacharel noa’nın bir kişiliği var ve kendi koku ailelerinde yıldız kokular bu inkar edilemez. yani burada mevzu parfümün benim tarzım olmaması değil bizzat modern muse’un bir tarzı olmaması. bu düşüncelerim chic ve rouge versiyonları için de geçerli. parfüm sırf güzel kokmak için sıkılmaz bence. koku en ilkel iletişim araçlarından biridir¸ insanların sizi görmeden sizin hakkınızda¸ doğru veya yanlış olsun¸ tahminler yapabileceği bir veri. dolayısıyla öylesine bir şey olmamalı. fresh seversin¸ çiçeksi seversin¸ baharatlı oryantal seversin o zevke kalmış ama kokunun bir kişiliği olmalı. o yüzden böyle ruhsuz¸ bir iz bırakmayan klon kokulardan hiç hazzetmiyorum. çok bokladım yalnız¸ gelsin eksiler. edit: imla
Hayatımda kullandığım en en en güzel parfümlerden biri.Kalıcı olmasına hiç girmiyorum ama inanılmaz sofistike ve mutlu bir koku (mutlu bir koku ne demekse yani mutluluk veriyor bana :)En yakın arkadaşımın bana doğum günü hediyesi almış olduğu parfüm aynı zamanda
no5 e katılıyorum kötü değil ama kişiliksiz bir parfüm sanki bir meyveli kolonya gibi . Bu parfümü daha uygun bir fiyata alsam belli severdim ama bu fiyatla kesinlikle değecek bir parfüm değil böyle temiz koku seviyorsanız noa alın daha iyi .
tester kağıt çubuğa sıkınca kokusuna bayıldığım¸ tenime sıktığımda ise hayal kırıklığına uğradığım parfüm. tenime bi türlü gitmedi bu koku. sıktıktan beş dk snra sanki tütün kolonyası sürmüşüm gibi bi koku geldi burnuma. demek ki ‘her koku her tende farklı durur’ sözü doğruymuş. bundan sonra bir parfümü kağıt çubuklardan koklamak yerine direk bileğime sıkıp denicem cicişler.
yakın bir arkadaşımın parfümü. ben bu kokuyu çözemedim. ağır bir kokusu var ama baharat değil¸ çiçek değil. değişik bir bayıklığı var¸ bunu koklayınca hafif başım ağrıyor midem bulanıyor. arkadaşım bayılıyor ama yapacak bişi yok dayanıyoruz :/
Klasiğini hiç beğenmesem de le Rouge olanına bayıldım¸ Çiçeksi ve hafif tatlı bir koku. Sanırım sonunda benim olacak.
Kokusunu çok beğendiğim ancak kalıcı olmayan parfümdür.Belki ten olayından dolayı da olabilir.
ilk defa Sephorada denediğimde bayılmıştım¸ hatta annem bile ”bence bu tam senin tenine uygun” demişti ama ben biraz da kalıcılığını test etmek ve durunca nasıl değişeceğini görmek için o gün almamıştım. Yaklaşık 1 hafta sonra Bağdat caddesindeki Tekin Acara gittim¸ parfümü almak için¸ ama ordaki satış görevlisi testerı bileğime sıktı¸ hiçbir sekilde kalmadı bileğimde¸ 5 dakika sonra hiç parfüm sıkılmamış gibiydi. kokunu çok beğenmeme rağmen hayal kırıklığısın bende modern muse. 🙁
bende acayip kalıcı olan¸ 2 gündür ne bileklerimden ne de kazağımdan kokusu çıkmayan parfüm. kokusunu böyle nasıl anlatsam¸ aynı anda hem çiçek hem baharat hem de musk kokusu geliyor sanki. ve evet diğer yorumlardaki gibi açılan bir kokusu yok. düz bir koku. gün içinde değişmiyor veya hafiflemiyor. tester çubuğunda kokla kokla bayılmıştım. kendi bileğime denememe gafletinde bulunarak satın aldım. henüz beğenip beğenmediğime karar veremedim açıkçası
bence de overrated bir parfüm. piyasaya ilk çıktığında boyner’de denemiştim¸ kokusu o an bana epey ağır gelmişti. yakın zamanda yaptığım bir alışverişte elime testerı geçti. onu kullandığımda ilk denediğim haline göre o kadar ağır olmadığını farkettim ve yoğun olarak aldığım koku yasemin oldu. ben içeriğinde yasemin olan parfümleri pek sevemiyorum¸ bana hitap etmiyor ama sevenlerin bu parfümden memnun kalacağını düşünüyorum. kendinden çok söz ettirip çok övüldüğü için daha özgün bir parfüm beklentisi vardı bu parfümle ilgili bende. kullanmadan önce birinde duymuş olsaydım ”bu parfüm hangisi acaba?” diye sorma gereği duymazdım¸ çok tanıdık ve bilindik bir kokusu var.
insanı baymayan çok hoş bir kokusu var fakat hiç kalıcı değil o kadar para vermeye değmez bence…
ilk çıktığı zamanlar boyner’de gide gele bileğime sıkıp sapık gibi kokladığım¸ deyimi yerindeyse aşk yaşadığım parfümdü. fakat bu aşk platonikken güzelmiş meğer¸ yılbaşında sevgilimin 100ml’liğini hediye almasıyla ve birkaç ay kullanımdan sonra ilişkimizi tükettik biraz kendisiyle. hala hoşuma gidiyor¸ sıktığımda herkes ne güzel kokuyorsun diyor ama dürüst olmak gerekirse çok da sıradışı bir koku değilmiş. yıllarca aynı parfümü aşkla kullanmış bir insan olarak koku konusunda çok da maymun iştahlı değilimdir halbuki. (bkz: sorun sende değil bende )
İlk olarak 30 ml’lik minik boyunu kendi sitesinden deneme amaçlı 109 tl’ye aldığım parfüm. Bitince de trendyoldan 100 ml’sini 240 tl’ye aldım. Keşke ilk seferde büyük boy alsaymışım diyorum. Kokusundan gayet memnunum çiçeksi kokular sevenler eminim beğenecektir fakat keşke biraz daha kalıcı olsa 🙁
severek kullandığım biricik parfümüm. normalde parfümlerimden çabuk sıkılan biriyim ama modern muse’ü çok sevdim. estee lauder’ın modern muse ve modern muse chic parfümlerinin 30 ml seçeneklerini almıştım¸ sırayla sıkıyorum ikisini de. kokularını alan herkes bayılıyor resmen. akrep burçları bence beğeniyor bu tarz kokuları.
Bende beğenip kendilerinde hiç ama hiç beğenmeyen bir kaç arkadaşım var. Sanıyorum tenimle uyum sağladı hayatımın parfümü diyebilirim. Çalıştığım Şirkette tanışmadığım bir çok insan ile de tanışmama vesile olmuş boğmayan mis gibi bir koku.
Lisede avonun “wish of peace” adında bir parfümünü kullanırdım en az 6 7 yıl önceden bahsediyorum¸ geçenlerde online alışverişimde modern muse parfümün 1.5ml ı çıktı kutudan¸ şimdi sıktım da hemen aklıma o özlediğim wish of peace geldi¸ kaldırılınca çok üzülmüştüm çok farklı bir o kokuydu o dönem çok soran olurdu ve çoğu kişi alıp “sendeki gibi durmuyor” demişti mutlu oldum şimdi o kokuyu bulunca sozluk 😀
le rouge olan çeşidini inanılmaz sevdiğim parfüm. siteden yaptığım alışverişt tester olarak yollamışlardı. bayıldım¸ alacağım.
Ben de ilk testerını denemiştim koku tam bana hitap ediyordu sonra kardeşim yurtdışından gelirken 30 ml’sini getirdi ama nedense onu sevemedim öyle duruyor makyaj masamda. Ayrıca da kokusu hiç kalıcı değil halbuki parfüm aynı parfüm neden öyle oldu anlamadım…
eşimin hediye ettiği parfüm. kokuyu çok sevmedim ama şu an dibini gördüm. bazen seviyorum bazen sevmiyorum bu kokuyu. hakkındaki düşüncelerim¸ kozmetik&makyaj markasından parfüm alınmaz.
diğer tüm estee lauder parfümleri gibi kalıcılığı 0 olan parfüm. bir carolina herrera bir de estee lauder. çözemediler bu kalıcılık işini.reklamlara kendall koyacaklarına buna çalışsınlar accık.
Kalıcılık olarak düşük ve bence bahara uygun olan yumuşak bir parfüm. Yeni çıkan estee lauder modern muse le rouge gloss parfüm çok daha kalıcı ve kadınsı.
Herhangi bir kozmetik ürün kokusu sanki. Karakteristik bir koku olmadığı gibi kendisiyle küçük çaplı duş bile alsam 3-4 saat sonra kokusu uçup gidiyor benden.
çok sıradan bir koku¸ yaş olarak 50’nin üzerinde tercih edilmeli bence¸ ağır gelmesine karşın uçucu olmasıyla şaşırtmıştır beni aynı zamanda¸ asla tercih etmem açıkçası.
Özellikle esmer tene yakıştığını düşündüğüm¸ beyaz tenli biri olarak kalıcı bulmadığım¸ ama kokusunun oldukça güzel olduğunu düşündüğüm parfüm. Genellikle temiz ve pudralı kokuları seven biri olarak bir değişiklik yapıp biraz daha baskın ve feminen bir koku almak istemiştim. Erkek arkadaşımla parfüm bakınırken aşırı beğenmesi üzerine de dayanamayıp almıştım. Ama bence kesinlikle esmer tenli insanlarda daha kalıcı ve ten ile uyum sağlayan bir koku. Ne kadar esmer arkadaşımda denediysem onlarda daha kalıcı oldu ve daha çok yakıştı. Esmer hanımlara duyurulur 🙂
Çok popüler olduğu için kullanmam¸ kesin şekerli bi kokudur diye denememiştim bile parfüm alırken. geçenlerde estee lauder online’dan alışveriş yaptım¸ tester olarak modern muse ve le rouge gelmişti. Modern muse bence armani code femme’ye aşırı benziyor. ekşi ekşi kokuyor. şekerlidir diye düşünmüştüm ama inanılmaz beğendim¸ çok çekici bir koku ama kalıcılığı oldukça az.
30una kadar her parfumu kullan aradigini bul¸ 30undan sonra sadece tek parfum kullan cumlesinin bendeki karşılığı. harika koku¸ hafif baharat¸ essiz bi parfum
bir daha o fiyata almayacağım parfüm . kokusunu beğeniyorum ama o fiyata daha güzel parfümler alınabilir.ayrıca kendisini date parfümüm ilan ediyorum. en her ortama uyan kaliteli parfümüm o çünkü.
Nuit olanı çıktığından beri aklımda¸ yves saint laurent black opium parfüm sevenlerin seveceğini düşünüyorum¸ aynı tür fakat sanki biraz daha yumuşak.
bir sonraki kullanılacak parfüm listemde var¸ durdukça bayıldım ben buna açıkçası ¸ilk sıkıldığında kısmen bana göre ağır ama durmasını beklemek lazım. bence her ortama giden klas hoş güçlü kadın kokusu.notalar hakkında bilgili değilim ama çiçek ve pudra karışımı gibi esintiler alıyorsunuz ve kalıcılığı cidden iyi.akşama kadar gider teninizde ¸ bende tester gitmemişti.
En sevdiğim bahar kokularından. Fresh¸ çiçeksi¸ kalıcı. Daha ne olsun 🙂
Başıma bir iş gelmeyecekse kişiliksiz bulduğum parfümdür.O kadar çok sıkmama rağmen bir kişi de mi sormaz Lyanna sen ne sıktın diye. Yok… ben bile duymuyorum gün içerisinde. Parfümün ayırt edici bir kokusu da yok ayrıca. Hani biri sıksa aaa modern muse kokuyor buram buram demezsiniz.
bedava gönderilen muhtaç youtuber kardeşlerimizin dışında beğeneni var mı cidden?
Karşılaştırıldığı narciso rodriguez for her ile benzediğini ama farkların daha bariz olduğunu düşündüğüm parfüm. Edp yani pembe narciso olanla karşılaştırırsak¸ modern muse daha asidik¸ ve çiçek kokusu baskın geliyor bana. Tüm aşamalarını bir anda veriyor bir de. Yani durdukça değişmiyor koku. Açık parfümler için deriz ya¸ nota yoktur tek bir koku gelir sürekli. Bunda da böyle. Narsico kendini daha yavaş yavaş açıyor¸ ilk sıkışla yarım saat arasında oldukça fark var. Yarım saat sonraki hali daha çiçeksi mesela¸ modern muse’un açılışına bu noktada çok benziyor.
Kendi üstümde kokusunu almadığım¸ uçup gittiğini düşündüğüm ama insanların kokusunu benden alıp sordukları parfüm. Güzel mi değil mi hala karar veremedim. Hem benim hem insanların gayet farkettiği parfüm için (bkz: Lanvin eclat d’arpege)
Bir haftadır deneme boyunu kullanıyorum¸ düşündüğüm tek şey tekin acarin sevilin falan içi gibi koktuğum. O derece özelliksiz bir parfüm. Sanki piyasadaki bütün parfümlerde en sık kullanılan kokuları bunun bünyesinde toplamışlar. kokunuzla hatırlanmak istemiyorsanız mesela dostlar parfum alisverisinde gorsun istiyorsanız alın.
kendisi benim için baş ağrıtan parfümler kategorisindedir.
Deneme boy ürünü kullandım. Kokusu çok hoş çiçeksi¸ romantik bir koku. Ama kalıcılığı konusunda pek olumlu konuşamayacağım . 1-2 saat içinde uçuyor. Benzer kokuda kalıcılığı yüksek bir parfüm arıyordum ama maalesef bu da olmadı
Bu parfüm bana hediye geldi.Zaten almazmışım¸hiç beğenmedim. Sıkarken bile zorla sıktım ilk baştaki kokusu gidene kadar dayandım sonrası biraz daha katlanılabilirdi. Çiçeksi gibi ama gördüğüm en kötü çiçeksi parfüm heralde. Baya seveni var sanırım zevksiz birisiyim..
ilk sıktığımdaki kokusuna bayılıyorum ancak benim tenimde hiçbir kalıcılığı olmayan parfüm. birkaç saat sonra koku tamamen yok oluyor. bir an önce bitirip başka kokuya geçmeyi bekliyorum.