“Essence all about matt kompakt pudra” için 181 yorum

  1. Bence fiyatına göre oldukca güzel bir pudra. 3-4 lik bir etkisi var o ayrı. Ya da benim cildin hafif yağlı olduğu için 2-3 saatte bir tazeliyorum. Renkli pudralar artık benim için out!

  2. Bundan önce stay matte vardı bende. Hem yapaydı hem komedon yaptı hem de mat tutamadı. Ben de hibeye koydum. Ama bu pudra hem yok gibi duruyor hem cildimi bozmadı hem de 3-4 saat mat tutuyor. Benim parıl parıl cildimde bu süre çok iyi. Zaten yanımda gezdiriyorum bütün gün. Biterse yine bunu alırım ben. fiyat performans oranı çok iyi.

  3. bir pudranın ilk defa dibini gördüm diyebilirim özellikle t bölgem çok aşırı yağlanma ve parlama yapar ama bu pudra uygun fiyatına rağmen gerçekten üstün bi başarı gösterdi diyebilirim. makyajım bittikten sonra allık fırçası ile t bölgeme uyguluyorum ve tüm gün yağlanma ya da parlama yapmıyo.

  4. T bolgem yagli oldugu icin matlastirici¸ transparan pudra arayisina girmiştim ki rimmel london stay matte arasinda gittim geldim. Vloggerlar vs cok ovunce almak istemedim nedense rimmel’i. yarim saatten sonra yine parlama yapti¸ makyaji tazelemekten de hic hoslanmam¸ elim gittikce kullanıyorum ama durusu guzel¸ bebeksi bir yumusakligi var.

  5. Cildim kuru olduğundandır belki memnun kalmadığım pudra. Göz altı kapatıcımı sabitlemek amacıyla almıştım t bolgemede fırçamda kalanı sürüyordum fakat cildimi aşırı kuruttuğunu ve gün içinde gergin bi his bıraktığını fark ettim. Bana uymadı malesef:/

  6. fiyat-performans olayına göre bence oldukça iyi olan bir ürün.sürdüğünüz anda matlık veriyor.kalıcılığı o kadar olmasa da bence fena değil.alınmaya değer.

  7. Kendisi ilk transparan pudram olmakla beraber vazgeçilmezler arasına girmiştir. Kalın fondöten tabakasının üzerine renkli pudra sürdüğüm o dönemler cok geride kaldı şükürler olsun

  8. ilk transparan pudram olur kendileri ve ben bayıldım tam anlamıyla. bu fiyata bu performans¸ pes doğrusu. un kurabiyesi gibi olmadan hem parlama problemimi¸ hem de kapatıcının çizgilere dolması problemini gideriyorum. kendisi zaten nars’ın transparan pudrasına muadil gösteriliyor-muş.şahanesin essence!

  9. Bu pudrayı fondötenimin üzerinden geçtiğimde ileriki saatlerde oluşan parlamamın minimuma indiğini farkettim. İncecik de bir yapısı var. Ba-yıl-dim!

  10. tanım: pudra gibi pudra.t bölgem yağlı ve fondöten vs kullanmayıp sadece bunu kullanıyorum. gayet işe yarıyor. üstelik 11 tl mi ne. 10 üzerinden 9. o da yaklaşık 3 saat içinde parlama yapması ve benim yanımda pudra taşımayı sevmemem… tabi çok yağlı bi cildim olduğundan da olabilir.

  11. aldığı tüm övgüleri hak eden pudra.yüzüm karmadan kuruya dönük. burnum parıl parıl seviyesinde olmasa da yağlı. fondötenin üstüne güzelce sürdüğümde beni epey idare ediyor. fiyatına göre performansı muhteşem.

  12. bana çok iyi gelen pudra.(bkz: note mattifying extreme wear foundation) üzerine uyguluyorum¸ beyaz oluşu onun sarı görüntüsünü dengeliyor sanki. şu an bitmek üzere indirimde denemek istediğim pudrayı bulamazsam gene alırım. fiyatı çok uygun.

  13. didem soydan’ın çektiği bir makyaj videosunda kalıcılık için rujunun üzerine transparan pudra sürdüğünü görünce neredeyse sadece bu iş için essence’inkini edindim. sonuç şahane¸ tavsiyedir 🙂

  14. Bitirdim cicişler¸ burnum çok yağlıdır. Sürdüğümde bana 5 – 6 saat süren bir matlık sağladı. Fiyat performans açısından bence güzel bir ürün. Bana göre bir eksisi sanki burun kenarlarında az almama rağmen beyazlık kalıyormuş gibi geliyor hep. Yine de çok severek kullandığım bir pudra oldu.

  15. Kuru ciltleri dahi pul pul göstermeyen¸ tozutmayan tebeşirimsi pudra. Fiyat & Performans konusunda başarılı buluyorum (ben aldığımda 11 tl idi). Transparan olduğundan renk vermekten ziyade matlaştırıyor fakat ben makyaj sabitlemek için kullanıyordum. Çok garip bir şekilde düşüp pudra tabakası kırılmasaydı da kullanmaya devam edecektim. Ama kırılınca¸ zaten pek pudra ihtiyacı duyan bir cildim yok diyerekten yenisini almadım¸ onun yerine anneme yeni bir tane aldım. o da pek beğendi.

  16. çok severek bir kutu bitirdiğim pudra. karma yağlı cilde sahibim. matlaştırması ve sabitlemesi güzel. fotoğraflarda çok güzel çıkıyor.

  17. şu hayattaki ikinci pudram. ilk pudram olan rimmel stay matte i sevmeye sevmeye zorunluluktan kullandım. ama dayanamadım o bitmeden dün bunu aldım gitti.indirimde değildi¸ zaten 11 lira. beyaz renkte fakat transparan. çok hafif bir ürün. bugün makyajımda kullandım. sabahtan akşama kadar bir daha kullanma ihtiyacı kesinlikle duymadım. çünkü yüzüm ne hikmetse yağlanmadı.rimmel kullanmış olsam gün içinde çoktan kırk kere tazeleyip kek gibi yüzle sırıtırdım millete. ince yapısı yüzümde yokmuş gibi bir görüntü bıraktı. şimdilik bayağı sevdim diyebilirim. içeriğinin de nispeten temiz olması nedense mutlu ediyor beni. buradan yırttık en azından psikolojisi midir nedir benimki işte öyle bişey

  18. madem pahalı bir ürün almaya elim gitmiyor bari essence’i deneyeyim diyerek aldığım¸ fiyatı resmen sudan ucuz fakat kullanımı inanılmaz güzel olan pudradır kendisi. yapısı tüy gibi hafif¸ birikme¸ kırışma vb yapmıyor. gözaltınızı¸ tüm yüzünüzü rahatça sabitleyebilirsiniz. ya da rujunuzun daha uzun süre dayanması için dudaklarınıza uygulayabilir¸ rujun üstüne matlaştırıcı olarak da kullanabilirsiniz.ayrıca bu pudrayla ilgili komik bir anım da var :)yazın teyzemlerde kalıyordum ve kocaman bir makyaj çantam vardı. tabi teyzem de meraklı kedi hepsini karıştırıp yüzüne gözüne sürüyordu. bir gün eve geldim¸ teyzemin suratı mahkeme duvarı gibi. ne oldu hayırdır falan oldum¸ “bi tane makyaj malzemeni kırdım” dedi.. tabi ben bi panik¸ suratı öyle kötü ki mac ya da lorac paletimi kırdı sandım. koşa koşa gidip çantama bakınca zavallı pudracığımın paramparça haliyle karşılaştım. gidip yenisini de almadım nedense¸ şu sıralar pek ihtiyac duymuyorum herhalde.

  19. Fiyat ve performansini dogru orantili buldugum urun. Benim yuzum kendinden parlak. Tun yagdan arindirsam bile parliyor. Ozellikle de burnum. Ten makyaji yaptigimda urunun tutunacagi kremsi bir doku varken bu pudranin matlastirma etkisi 3 saate cikiyor ama ten makyaji yapmadigimda 1 saate parlama goruyorum yine. Ama goz alti kapaticimi sabitlemek icin cok memnunum. Yuze uyguladiktan sonra cok hafif gerginlik hissi veriyor¸ bu da hehalde kurutuyor olmasindan diye dusunuyorum ama 10-15 dakika bile surmeden o histen eser kalmiyor. Bitince muhtemelen baska bir transparan pudra alirim.

  20. İçinde talc bulunduğundan her gördüğümde pek merak ettiğim ama almadığım pudra. Talc gözenekleri iyice belirginleştiriyor hanımlar bilginize..

  21. Bende ciddi şekilde kaşıntı ve kızarıklık yapan ürün. Zaten kuru bir cildin var ama youtuberları izleyip izleyip aman makyajımı sabitleyeyim diye bir uğraşa girdim. Denediğim ürünlerden biri de buydu. Cildime yediremiyorum epey beyaz kalıyor ve gerçekten pul pul yapıyor. Bu sabitleme Sevdasından vazgeçene kadar rimmel london stay matte kullanmaya devam ederim.

  22. göz altı kapatıcısını sabitlemek için¸ gratis’lerdeki çoğu essence standında bulamayıp en son rossmann’dan 11 tl’ye aldığım ve fakat içeriğinde yer alan ve gözenekleri tıkama potansiyeli (bkz: komedojenik ) çok yüksek olan “Ethylhexyl Palmitate” dolayısıyla yüzümün diğer noktalarında kullanmaya korktuğum transparan¸ sıkıştırılmış pudradır.

  23. Hiçbir şeyden memnun kalmayan yazar olarak tanınmak istemem ama buna neden olan aşırı yağlı cildimi bu pudra da kurtaramadı. Sürekli yanımda gezdirdiğim halde saatte bir cildim yine parlamaya başladı. Şu anda makyaj çantamda aylardır yatma işini üstlenmiş pudra.

  24. Elimdeki bitti hemen bugün gidip yeniden alıcam. Fiyatına göre aldığım sonuç mükemmel. Artık makyajım en azından işten dönene kadar yüzümde kalıyor sayesinde.

  25. Balm’in transparan pudrasıyla kapışacağını düşündüğüm pudra. 3 aydır kullanıyorum ve rahat bi üç ay daha gider. Süngerle değil de fırçayla uygulanmalı en iyi sonucu almak için. Yüzdeki parlamayı kontrol altına alıyor ve doğal duruyor. Fiyatı da The Balm’a göre çok daha uygun. Denk gelirseniz kaçırmayın derim.

  26. cicişleri üzmek istemem ama  şöyle bir içerik listesine sahip¸ o high level zararlı beni korkutmaya yetmişti.

  27. Karnaval için yaptığım makyajı matlaştırmak amacıyla aldığım daha sonra bitirmek için günlük rutinime eklediğim inanılmaz ucuz pudra. Matlaştırması tam puan alır ancak sabitlemesi konusunda aynı şeyi söyleyemem cicişler. Cildim yağlı olduğundan mıdır gün içerisinde kapatıcıyla birlikte yenilemem gerekiyor.

  28. Lütfen düzgünce arama yapıp başlık açalım aynı ürün başlığı daha önce açılmış  kendi başlığı şu

  29. ciciş sözlük kızları sağolsun çok ucuza süper bir pudra bulmuş oldum¸ normalde şans vermezdim ama bu sözlüğün güzel yanı bu işte. gerçekten fiyatının üzerinde bir performans¸ cakey ya da beyaz yapmıyor. tutuşu da çok güzel¸ tazeleyince de cakey olmuyor. asıl merak ettiğim bu bir koleksiyon ürünü mü¸ yani bir süre sonra gidecek mi? o zaman stoklamak isterim çünkü.

  30. kullanabildiğim tek pudra. Karma bir cildim olduğundan diğer pudralarda t bölgesi düzgün yanaklar kupkuru oluyordu. e yanaklara sürmedim bu sefer renk farkı oluyordu. yüzde maske varmış hissini vermeyen canım bebişim pudram.

  31. essence’in memnun kaldığım transparan pudrası. çok uzun süreli kalıcılık sağlamıyor ama benim için yeterli. iyi dağıtılmadığı takdirde ciltte beyazlık bıraktığı doğru ama dağıttınız zaman tamamen kayboluyor. fiyatına göre iyi bir pudra olduğunu düşünüyorum

  32. çok beğendiğim bir transparan pudra. genel olarak göz altlarımı sabitlemek için kullanıyorum. biraz kalın bir yapısı var ama içinde hiç sim olmaması beni çeken. bende 5 saat kadar parlama yapmadı.

  33. rimmel london stay matte transparan pudramdan sonra almayı düşündüğüm transparan pudra. dibini gördüm ama bitmiyor bitmiyor.. sanırım artık dayanamayıp onu bitirmeyi beklemeden alıcam.

  34. şuana kadar yazın deli gibi yağlanan cildime en iyi gelen pudra. mat tutma özelliği diğer birçok pudradan uzun oldu benim açımdan. bittikçe alırım.

  35. (bkz: TALC) (bkz: ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE)vegan bir ürün de değil.(bkz: Caprylic Capric) (bkz: Triglyceride) (bkz: Ethylhexyl Palmitate) (bkz: Caprylyl Glycol)şu dört içerik palm yağından üretilen maddeler. üretilmesi için yağmur ormanları yok ediliyor.  türkçe kaynak¸  2

  36. makyajımın üzerine sürdüğümde öyle bir sabitleme falan görmedim ancak parlama yapmama ve matlaştırma konusunda gayet başarılı buldum. yazın o sıcağında ne yapacak bilemiyorum özellikle nemli bir şehirde yaşıyorsanız. bekleyip göreceğiz bakalım.

  37. Aldığımdan beri neredeyse her gün kullandığım¸ makyaj sonrası güzel bir matlik saglayan ve bunu 4-5 saat koruyan ürün.

  38. Kendisi cilt germek ve sivilce olmayan yüzünüzde irinli irinli sivilceye neden olmak dışında bir işe yaramamaktadır. Ha bir de azıcık miktarı kaçırdığınızda vampir filminde oynayabilecek görüntüye ulaşmanızı sağlıyor. Tiyatro oyuncularına falan hitap edebilir ancak günlük ve düzenli kullanılacak bir ürün değil.

  39. makyajımı matlaştırmak dışında bir işe yaramadığını¸ etkisinin de çok uzun sürmediğini düşündüğüm ürün.

  40. Makyaj yapmıyorum dolayısıyla sadece yağ deryası burnumu matlaştırmak için kullanıyorum. Baya matlaştırıyor ve parlaklığı alıyor. Burnumun üstü kızarık da olduğu için hafif beyazlıkla renk eşitsizliğini de gidermiş oluyor. Uygun fiyatlı da. Bence iyi bir ürün.

  41. Öncelikle cildim oldukça kurudur. Ben göz altını sabitlemek amacıyla tavsiye üzerine aldım ve çok memnunum. İnanılmaz tozutma durumu var bu yüzden de sadece göz altına kullanmayla kısa bir sürede dibini gördüm. balm ın sexy mama sı varken elim hep de buna gidiyor. Sanırım sonunu görünce mutlu oldum¸ bitiriyim diye uğraşıyorum Yağlı cildiniz varsa ona göre yapılan yorumları ciddiye alın bence ¸ ama cildiniz kuruysa ve göz altımı sabitlicem kardeş ben diyosanız. Hiç düşünmeyin alın aldırın.Ha bi de siyah kumaş pantolon falan varsa üzerinizde harala gürele dalmayın fırçayla¸ aceleniz falan vardır aman diyim. Bak cidden tozutuyo asjdkals

  42. rimmel stay matte bende sivilceye sebep olduğu için kutuyu hemen anneme kakalayıp hakkında iyi yorumlar duyduğum¸ okuduğum essence’inkini denemeye karar verdim. transparan olanını almıştım ben¸ en memnun kaldığım pudralardan biridir. Akdeniz’in o nemli havasında bile yuzumu parlamaktan 4-5 saat korumuştur. Ustelik fiyatı performasına göre çok çok ucuz. Almanlar hakikaten güzel iş yapıyor¸ yağlı göz kapaklarımda akmadan 12 saat boyunca durabilen tek eyeliner da yine essence’dendi mesela.

  43. nars crystal pudrayı kullanıyorum¸ elimde bir de yedek uygun fiyatlı bir ürün bulunsun diye aldım. günlük pudra olarak. fakat kullanmak ne mümkün. yüzümde ve göz altlarım da toz toz tanecik tanecik olduğu gibi duruyor. elim hiç gitmiyor.

  44. ciciş sayesinde öğrenip almıştım¸ 1 kutu bitirdim. 2 gün önce deli divane olup arayıp bulamadım¸ süvaride son 3 tane kaldığını görünce 3üne de aldım.mac kullandım¸ gosh kullandım¸ kryolan kullandım. ama bunun gibi güzel¸ cakey durmayan¸ hafif¸ mermer gibi his bırakan transparan pudra kullanmamıştım. alın aldırın¸ gördüğüm yerde yedekleyeceğim yine. almayın! asdsfsdgs

  45. Ankara’da bulamayan cicişler varsa Ankamall rossmann şubesinde bugün akşam 6 tane vardı. Boşuna gratislerde aramayın bence 🙂

  46. ankaradaki neredeyse tüm gratisleri gezdikten sonra rossmannda buldum. bu fiyata bu performans çok iyi bence. sabitliyor ve matlaştırıyor ama birazcık bulaşma yapabiliyor. 4-5 saat sonra bir tazeleme gerektiriyor ama o kadar kusur kadı kızında da olur. tozutmuyor. fiyat performans olarak çok iyi. bir de transparan pudra denilen şey kapatıcı olmaz beyaz ve sabitleyici olur. o renkli transparan pudra diye satılan pudralar markaların kapatıcılık katıp bizi kandırdıkları şeyler. eğer çok sürüyorsanız beyazlatabilir az kullanmayı deneyin. galiba azıcık çizgilere dolma sorunu onu da göz altlarınız için açık renkli bir farı pudra kullanarak çözebilirsiniz. sevdim ben bu pudrayı. ilk nars pudrama ulaşana dek beni idare eder bence

  47. fırçayla kullanmayı beceremediğim transparan pudra. cildim kuru fırçayla kullandığım zaman inşaata girip çıkmışım gibi gözüküyor. eklipsin pembe süngeriyle kullandığım zaman çok güzel oluyor ama. uzun süredir kullanıyorum¸ süngerle kullandığım zaman performansından memnunum. kabı azıcık dandik¸ 3 farklı yerinden kırmayı becerdim kendisini¸farklı zamanlarda tabi. hoş hala kullanıyorum ben yanlardan dibi gözükmeye başladı ama. İçeriği kötü ama hayvanlar üzerinde test yapılmıyor en azından.İçindekiler: Talc¸ Aluminum Starch Octenylsuccinate¸ Saphire Powder¸ Aqua (Water)¸ Magnesium Stearate¸ Caprylic/Capric Triglyceride¸ Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2¸ Ethylhexyl Palmitate¸ Caprylyl Glycol¸ Hexylene Glycol¸ Phenoxyethanol.

  48. Az once butun makyajimi bok etmis pudraYuzumu nemlendirmeme ve altinda vicik vicik bi kapatici olmasina ragmen burnum ve kaslarimin arasi kabuk kabuk oldu.stay matteden sasmam

  49. ilk aldığımda hic begenmemiştim fırcayla sürdüğüm icin ama sonra bi gün aceleden kapatıcımı dağıttığım nemli süngerle sürdüm¸ cok güzel oldu.

  50. Ben bu pudraya bayiliyorum ve arttiriyorum ki kendisi makeup forever’in transparan pudrasina muadil bence. Tozutmalarina kadar benziyor. 7 lira gibi bir fiyata aldigim pudradan kompakt olduğu için mi bilmiyorum ama mufe’a göre çok daha fazla verim aldım. Miktari aslinda normal ama yapisi çok yumuşak ve tozutan cinsten olduğu için en fazla üç ay kullanirim gibi geliyor. Bir haftadir gozatlarimi nemli BB kullanarak bu pudrayla sabitliyorum ortası hemen çöktü öyle söyleyim. Hani baking seklinde değil yaptigim. Karma olan cildimde t bölgemi gün boyu mat tutuyor. Biterse tekrar alabilecegim bir urun. Mesela gidip de mufe asla almam.

  51. Uygun fiyatlı¸ çok sevdiğim pudra . Karma ciltliyim alnımda çok olmasa da burnum özellikle akşama doğru parlamaya başlıyor¸ gün ortasında hafif pitpit yağını alıp üstüne bu pudrayı sürünce akşamı çıkarıyor (4 5 saat). sexy mama bende çakey dururken¸ bunda hiç öyle bir şey yaşamadım . Çok seviyorum çook 🙂

  52. Arayıp arayıp bir turlu ne gratislerde ne kozmelada ne başka bir sitede bulamadigim sahane pudra. Beyaz surat olurum diye korkmayin teninizle hemen uyum sagliyor.

  53. Rimmel stay matte beni hayal kırıklığına uğratınca edindiğim pudra. Stay matte matlaştırmıyordu resmen sadece göz altı sabitleme de başarılı buluyordum. O yüzden bi arkadaşıma vermiştim 1¸5 ay kullandıktan sonra. Essence gerçekten hem sabitleme hem de matlaştırmada çok daha başarılı. yanaklarım falan normal ama t bölgem yağlı. Bb sürdükten sonra üzerinden geçince 3 4 saat kadar kontrol altında tutuyor parlamayı.(bu süre benim için ulaşılması zor bir süreydi.) Un sürmüş gibi de durmuyor. Bazı cicişler ilk sürdüğünde beyazlık verdiğini söylemiş ama ben de öyle olmadı. Bu arada pudralı fondöten kullandığım için parlama olmadan fondöten üzerine kullanmıyorum. Rimmel’den memnun kalanların bu pudrayı daha fazla seveceklerini düşünüyorum. Bence bi deneyin.

  54. Ürünü çok büyük beklentilerle satın aldım. Yapısı çok güzel. Fakat ben mi beceremedim nedir. Sürdüğümde beyaz olan suratım dahada beyazlaştı ( Sadece göz altı kapatıcımı sabitlemek ve t bölgemdeki yağı dengelemek için almıştım.) Göz altlarımdaki kapatıcıyı sabitlemek için bir iki pıt yapmış olmama rağmen gözaltlarıma ay doğru resmen. Sephora’dakine göre gayet iyi fiyatlı

  55. Matlaştırıcı ve sabitleyici transparan pudra. Yağlı ve sivilceli bir cildim var. Sivilcelerimi ne kadar kapatırsam kapatayım yüzüm yağlandıkça ortaya çıkıyorlardı ve gün içinde mutlaka ten makyajımı tazelemem gerekiyordu. Bu pudrayı kullandığım zaman yüzümün parlaması gerçekten gecikiyor.Ben bu ürünü ayrıca mat olmayan rujlarımın üstüne sürüp mat bir görünüm elde etmek için kullanıyorum ve bence bu konuda da gerçekten başırılı. Rossmandan 11.90 a almıştım ve kesinlikle bayıldım!

  56. Gerçekten kullanışlı bir ürün ben daha çok ruj matlastirirken ve göz ten makyajı sabitlerken kullanıyorum. kesinlikle memnunum.

  57. Vazgeçemeyeceğim 3 kozmetik ürünü varsa birisi budur. Pudra olarak zaten kendisine bayılıyorum hiç bir problem yaşamadım. (bkz: pure beauty bulgarian rose bb krem ) üzerine uyguluyorum ve çıkabiliyorum. Ama pudra oluşu dışında bi de bütün çirkin parlak rujlarımı en güzel mat rujlara dönüştürdüğü için kalbimdeki yeri çok ayrı. Rujlarımın rengini soranlara bi süre cevap verdikten sonra kerametin pudrada olduğunu anlamıştım kusura bakmasınlar artık. Bu arada bende dudak kurutma çatlama falan yapmadı belki o tip problemi olanlarda sorun yaratabilir.

  58. Karma ciltlilerde sadece alın ve burun bölgesinde kullanılmalı bence çünkü tüm yüze uygulandığında gerçekten doğallıktan uzak aşırı mat ve kalıp gibi bir görüntü verebiliyor. Ama bende asla cakey durmadığını söyleyebilirim. Özellikle ergenlik dönemindeki aşırı yağlı cilde sahip olan kız kardeşimin korkunç hale gelmiş yüzünü normale çevirmiş ve kanımca fazla yağı emerek sivilce problemini azaltmıştır. ergenlik döneminde yağlı ciltleriyle başı dertte olan tüm kardeşlerimize öneririm 🙂

  59. Karma bir cildim var. Yüzümdeki parlamayı önlemek için kullandığım pudra. Ancak kapatıcı sabitlemek için pek uygun bulmuyorum. Benim kapatıcımın rengini koyulaştırdı. Kalıcılığı da pek iyi değil. Bittiğinde tekrar almayı düşünmüyorum.

  60. İnsanlar başka İllere gidince hediye alır ben ise kendime pudra aldım. Ankamallda görünce kapmıştım ama dikkatsizliğim yüzünden 1 ay sonra parçalandı. Bu sabah yine bulunca kaptım bir tane. Göz altlarımı sabitleme konusunda çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Yağ kontrolünü güzel yapıyor çantamdan ayıramıyorum.

  61. Bavulumda parcalanan¸ cok begenerek kullandigim pudra. Yaglandirmayi kontrol altina almasi¸ yuze suruldugunde beyaz bolgeler olusturmamasi¸ fiyat/performans oraniyla cok basarili. Preslenmis halini on kat daha cok begendim. Yumusacik bir dokusu oldu¸ yapisi inceldi ama performansi degismedi. Yuzumu kadife gibi yapiyor. Elimi buluta suruyorum sanki.

  62. Kapatıcımın rengini koyulaştırdığı gibi kalıcılığı da iyi olmayan transparan pudra. Yağlanmayı aman aman geciktirdiğini de düşünmüyorum. Tekrar almayacağım bir ürün

  63. fiyat/ performans olarak bakınca çok iyi ama sanki yüzümü çok donuk yapıyor ki yağlı ciltliyim. sanırım daha ışıltılı bitişten hoşlanıyorum¸ o tarz bir pudra bakcam artık malum.

  64. ilk transparan pudram. transparan pudraları denemeye başlamak için uygun fiyatlı olduğundan almıştım. bir süre bunu nasıl kullanmam gerek¸ ne yapacağım diye çekmecemde öylece beklerken kullanmaya başladıktan sonra makyajımı bu ürünsüz tamamlayamaz oldum. transparan pudralar hakkında pek uzman değilim¸ tam olarak ne istemem gerektiğini bilmiyorum ama göz altlarımı sabitlemede oldukça işime yaradığını¸ makyajımın kalıcılığını bir süre daha uzattığını fark ettim. ayrıca göz kapaklarıma baz sürdükten sonra da bu pudra ile sabitliyorum. uzun zamandır ilk defa dibini gördüğüm ürünlerden¸ bittiğinde büyük ihtimal yenisini alacağım.

  65. Karma/yağlı ciltlilerin en büyük dostuİlk başta göz çevreme de uyguluyordum ama kuruttuğunu farkettim. Artık sadece t bölgeme uyguluyorum. Uygun fiyatlı en iyi transparan pudralardan. Fazla uygulanırsa beyaz bir görüntü bırakabiliyor.Bitince bir daha alır mıyım? Muhtemelen almam. Bi nebze daha temiz içerikli ürünlere yönelmeyi planlıyorum. Bu arada rimmel london stay matte bu ürüne güzel bir alternatif. Hem daha kolay bulunabilir¸ ama yine aynı sebepten onu da bir daha almayı düşünüyorumDaha temiz içerikli transparan pudra önerisi olan cicişler varsa beni aydınlatmaya davet ediyorum

  66. fiyatına göre oldukça güzel bir pudra. t bölgemde ve göz altlarımda kullanıyorum. sabitlemesi ve matlaştırması güzel¸3-4 saatte bir tazelemek yeterli.pul pul durmuyor. fazla uygulamamaya ve iyice dağıtmaya dikkat etmek gerek¸eğer hızınızı alamazsanız biraz renginizi açabiliyor.ürünün ambalajı da gayet sağlam.

  67. Parlak bitişli cilt makyaj ürünlerini matlaştırmak ya da bulaşmalarını engellemek amacıyla kullandığım beyaz kompakt pudra. Dikkatli kullanılmadığı takdirde yüzde hayaletimsi efekt oluşturabilir ama güzel bir ürün pürüzsüzlük sağlıyor :).

  68. fiyatına göre başarılı olmakla beraber çok yüksek bir performans beklenmemesi gereken üründür bence güzel sabitliyor matlaştırması fena değil ama performansıyla fiyatını karşılaştıracak olursak çok alınası ürün

  69. Kullanim seklinin minnoslugundan genelde loose pudra sevmeme ragmen pratikliginden dolayi elim hep buna gidiyor. Ilk transparan pudramdi. Ve birkac ay once ex oldu (bkz: hit the pan) gordugum yerde stokladim. Transparan pudradan beklentiniz normal pudralar gibi goz altinda oksitlenmesin. Ay gibi parlayan yuzumu biraz matlastirsin guzel gostersin¸ sikinti yok ben yanimda tasiyip 2-3 saatte bir tazelerim diyosaniz alinabilecek en guzel ve uygun fiyatli urun.

  70. Rimmel London stay matt sabitleyici pudrası ile arasında gidip geldiğim pudra. En sonunda essense aldım. Makyaja etkisi çok büyük. Olmazsa olmazım bundan sonra. Tek eksi yönü dış görünüşü yani kabı diyebiliriz. Essense genel olarak basit görünümlü kaplarla ürünlerini sunuyor. Şeffaf basit bir kabı var. Ama fiyatı düşünülünce pekte yardırganmayacak bir durum. Fiyatı 10₺ civarı olmasıyla kesinlikle uygun fiyatlı diyebileceğimiz bir ürün. Performansı fiyata göre çok çok iyi. Alın¸ deneyin¸ pişman olmazsınız. 1 aydır kullanıyorum¸ bu fiyata daha iyisi çıkana kadar en iyisi bu.

  71. Yaklaşık bir hafta önce alıp¸hakkında kesin bir fikir sahibi olabilmek için aldığım günden beri bu pudrayı kullanıyorum. Daha önce gosh’ın transparan pudrasını kullanıyordum¸pek çok cicişnün de söylediği gibi gosh pudradan fırçayla sürerek iyi bir performans almama rağmen bu pudrayla alamadım. Ben de hafif ıslak beauty blender ile sürerek kullanmaya karar verdim. Parlamayı üç-dört saat süresince iyi kontrol ediyor¸bende de hafif bir yüzde beyaz kalma sorunu oldu (mesela gosh pudrada böyle bir şey yaşamamıştım)¸çok çok iyi dağıtmak gerekiyor suratta beyaz kalmaması için¸makyaj sabitleme konusuna gelirsek ben özellikle göz altlarıma kapatıcı uygulamadan önce sürekli smashbox’ın göz altı bazını uyguladığım için kapatıcımı sabit tutan bu pudramı yoksa baz mı emin değilim çünkü normalin dışında bir kalıcılık elde ettiğimi söyleyemem ama bir de tek pudrayı kullanıp bir kaç gün denesem daha doğru bir yorum yapma şansım olabilir. Özetle fiyat/performans olanı oldukça yüksek bir ürün fakat ben gosh’ı daha çok sevdim sanki

  72. Ilk pudram olur kendileri. Önceleri pudranın makyajda çok gereksiz olduğunu düşünürdüm. Sonra sonra makyajın içine daha çok girdikten sonra pudranın gerekliliğini anlayıp fiyat performans açısından değerlendirip bu pudrayı aldım. Memnunum bitince gosh unkini alicam.

  73. Bugun ikincisini aldigim transparan sabitleme pudrasi. -oldukca uygun fiyatli (11 lira)-makyaji sabitleme konusunda basarili-urun baya baya tozutuyor-urun 8 gr¸ bereketli oldugunu soyleyemeyecegim. Belkide ben hergun ve bol bol kullandigim icin bana bereketsiz geliyordur.

  74. Tek kelimeyle mukemmel. Guzellik kaynagim diyebilirim. Yagli cildimi cok guzel yatistiriyor ama bulmasi cok zor. Simdiye kadar hicbir gratiste bulamadim. Ayin ilk haftalari genelde rossmanda oluyor. Her buldugumda kesinlikle aliyorum

  75. çok güzel bir transparan pudra gerçekten. bu yaz neredeyse 50 dereceye varan sıcaklıklarda da test ettim ve onayladım. sürüyorum ve akşama kadar tazeleme gereği bile duymuyorum. gerçi o tazeleme olayı ciltten cilde değişir ancak şunu söylemeliyim ki¸ bu fiyata alabileceğiniz en enn güzel transparan pudra. hiç başka maceralara girmeye gerek yok. biterse tekrar alırım.

  76. güzel sabitleyen ince yapılı güzel bir pudra. bununla beraber rimmel london stay matte pudrayı da kullanıyorum ve o gün sonunda parçalanıp tuhaf bir görüntü alırken essence pürüzsüz duruyor. ama biraz bereketsiz bir ürün¸ iki kutu kullandım ikisinde de dibi göründükten sonra kenarlardan parçalanıp dökülmeye başladı. şimdi üçüncü kutuyu kullanıyorum¸ bakalım aynısı olacak mı. uygun fiyatlı pudra arayanlar bakabilirler.

  77. göz altlarımı aşırı kurutup pütür pütür gösterdiğinden sadece rujlarımı matlaştırmak için kullandığım pudra. aslında baya umutluydum yüzümde kurutma yapmadı ancak göz altımda aynı görüntüyü vermediği için öylece makyaj masamda durmakta kendisi. yine de kötü diyemeyeceğim¸ eğer göz altınızı sabitlemek için almayacaksanız fiyatına göre tercih edilebilir bir ürün.

  78. kullandığım ilk ve son transparan pudradır. yağlı burnumda 2 saatte bir yenilenmeyi istese de¸ bitirdim ve yenisini alıcam.

  79. Benim için masal kahramanı gibi ütopik bir şey bu ürün¸ henüz dünya gözüyle bir görmek nasip olmadı çünkü. 2 yıldır her rossmann gratis alışverişimde essence standına bakıp “hııı yokmuş” diye rutine bağladım.

  80. çok güzel bi pudra beyaz beyaz durmuyo kesinlikle. ama üst üste tazelendiğinde cakey denilen manzara ortaya çıkabiliyo

  81. Sırf övüldüğü ve zor bulunduğu için hiç ihtiyacım olmayan bir anda denk gelip aldığım halde elimden düşürmediğim canım pudram. Fiyat/performans oranı çok çok iyi. Yağlı bir cildim var. Makyaj sabitleme ve matlaştırma konusunda oldukça başarılı. Ben beyaz beyaz durmasından tedirgindim ama hiç öyle bi sorun yaşamadım.

  82. Ben normalde bb vs kullanmiyorum ama gunes kremi surdugumde o yagli gorunumu alsin diye cok hafif ustunden geciyorum. Suan sivilce izi tedavisinde oldugum icin burnum ve agiz kenarim biraz soyuluyor ve bu soyulmalari hafiften belli ediyor ama benim icin sikinti degil. Bu arada benim ilk pudram baska pudrayla karsilastirma imkanim yok ama ben simdilik begendim ve baska pudra arayisina girmem. Eve¸ rossman gibi yerlerde rahatlikla bulabiliyorum ben ozellikle evede depo seklindeydi gecen¸ oralara bakabilirsiniz.

  83. Dibini görmek için her gün pişirme yöntemi uygulamanız gereken pudra. Bitecek diye çok korkuyorum¸ bitmiyor. Diğer pudralar beni kek yapıyor bayılıyorum ben buna. Konya da alacak yer kalmadı ama internetten alacağız artık.

  84. Bir ara toz olanı vardı hala var mı bilmem. Ondan da çok memnundum özellikle baking sevenlere önerimdir. Şimdi sıkıştırılmış olanını göz altlarını sabitleme ve yağlanan t bölgemi sabitlemek için kullanıyorum. Bitmek üzere o yüzden eveshop’dan yeniden aldım. Hem uygun fiyatlı hem de mükemmel sonuç veren bir transparan pudradır. Severim¸ sevin¸ sevelim.

  85. t bölgemdeki pavyon ışıklarını söndürmek ve bb kremi sabitlemek için kullandığım transparan pudra. gün içinde akşama doğru tazeleme ister kendisi¸ öyle bebiş¸ öyle ponçik.

  86. ilk ve tek transparan pudramdır kendileri. yağlı cildimin parlamasını önlüyor beyaz beyaz durmuyor asla. ama tek sorunu çabuk zarar görmesi. ikinci kez bitirmek üzereyim ama ikisi de parçalanmaktan kurtulamadı. gül kolonyası ile presledim şuan hem gül kokuyor hem de işimi görüyor. normalde de 11 lira gibi bir fiyatı var ama ürünü indirimde bulduğunuzda birkaç tane almanızı tavsiye ederim. pişman olmazsınız.

  87. Yağlı cilde sahip olanların pek çoğu gibi Rimmel London Stay Matte kullanırken denemek üzere aldım.memnun kaldım. Gayet başarılı bir pudra. Parlamayı uzun süre engelliyor. Ancak cildi Stay matte pudraya göre biraz kurutuyor. Yağlı ciltler için mükkemmel ancak kuru ciltler veya bölgesel kuruluk yaşayanlara önermiyorum.

  88. Makyajda en sevdiğim ürün pudradır. Şu zamana kadar da kendi bütçeme uygun birkaç markadan farklı pudralar denedim uzun süre golden rose’un pudralarını kullandım fakat daha önce hiç transparan pudra kullanmamıştım.Burada denk gelip deneyeyim dedim ve bu pudrayı aldım.Daha bugün denedim ve şu zamana kadar kullanmadığıma pişman oldum. Cildimde beyaz durabileceğini düşündüm ama öyle bir uyum sağladı ki şimdiden gözbebeğim oldu stoklamayı düşünüyorum.

  89. makyaj sabitlemek için kullanılan transparan pudra. Şu an ikinciyi kullanıyorum ve dibini gördüğüm için üçüncüyü yedekledim. Fazla kullanılınca aşırı cakey bir görünüm veriyor ama ayarında kullanılırsa makyajı sabitlemesi çok güzel. Ben mat bitişli olmayan rujlarımı matlaştırmak için de bu pudrayı bayağı kullanıyorum ve sevdiğim şey elimde olan diğer pudralar gibi rujun rengini değiştirmemesi bu konuda. Aslında hafif ve ince yapılı bi transparan pudra değil ama fırçaya bodoslama almadığınız sürece sorun olmuyor. Sevmediğim yönleriyse kapağının dandikliği ve şu an dibini gördüğüm için fırçaya pudra alırken küçük parçalar halinde kopup fırçaya yapışması. O yüzden eklips makyaj süngeriyle kullanıyorum.

  90. Fiyat performans açısından düşünürsek mükemmel bir pudra. Benim aşırı yağlı cildimde bile fena sayılmayacak bir kalıcılığı var ve güzel matlaştırıyor. İyi dağıtılırsa grilik-beyazlık sorunu yaşanmıyor. Yalnız bana göre en büyük eksisi şu ki¸ felaket şekilde tozutuyor.

  91. Daha önce rimmel london stay matte ve the balm sexy mama kullanmış biri olarak söylüyorum¸ hepsinden daha uygun fiyatlı¸ daha görünmez ve benim cildimde daha kalıcı olan pudra. Beyaz görünüyor ama en ufak renk vermiyor. Rimmel london stay matte gibi cakey görüntü vermiyor¸ the balm sexy mama gibi de kapatıcının rengini değiştirmiyor. Ayrıca essence hayvanlar üzerinde test¸ deney gibi çeşitli canilikler yapmayan bir marka ve çok uygun fiyatlı. Edit: bu arada benim cildim normal-kuru¸ ten rengim ise buğday.

  92. Cakey durmuyor fakat bütün yüzüme uyguladığımda yanaklarımda toz toz duruyor. Sadece t bölgemde kullandığımda bu sorunu yaşamıyorum ama kalıcılığı çok yüksek değil ve birkaç saate parlama yapıyor bende¸ cildim yağlı. Benim için tek artısı cakey durmaması oldu.

  93. özellikle baking için kullanıyorum ve alın¸ çene¸ burun gibi yerleri sabitleyip parlamasını önlemek için. baking’deki performansı güzel ama alnım ve burnum max 3-4 saate tekrar parlıyor¸ onu da yanımdaysa eğer üstünden geçiyorum. gramajı yüksek¸ fiyatı uygun ben memnunum.

  94. Goz altini sabitlemek icin incecik olmasi ve asla kapaticinin rengini degistirmemesi en buyuk ozelligi bana gore. Tum yuze uygularken fazla kacirirsam toz toz olabiliyor ama yine cok ince olmasindan dolayi 15 dk sonra fazlasi ucmus yuzumle butunlesmis oluyor. Risksizlikte bir dunya markasi bana gore.

  95. cildim yağlı olduğu için parlamayi engellemek ve sürdüğüm fondöteni sabitlemek için kullanıyorum. transparan pudrasının beyaz olması ilk etapta kararsız kalmama sebep olmuştu fakat iyi ki indirimdeyken edinmişim. cildinizde parlamadan şikayetçiyseniz doğru uygulayıp fırça ile de fazlalıkları alındığında güzel bir matlık yaratıyor. benim için başarılı denebilecek kategorisinde.

  96. rimmel london stay matte transparan pudra kabusundan sonra adeta ilaç gibi gelen bebeksi pudradır kendisi. cilt tipim karma. gün içerisinde t bölgemde parlama yapmadı. göz altlarımı da kurutmadı. yüzümü asla cakey göstermedi. fiyati da uygun. e daha ne olsun. canım pudram <3

  97. Pudra kullanmaya rimmel London stay matte ile başlamıştım çok güzel matlastirip sabitliyordu ama yapısı kalın olduğu için başka pudra arayışına girip essence e şans verdim. Yapısı stay matte’e göre çok daha ince ancak matlastirmasi orta seviyede ve özellikle gün içinde sadece 1.5 saat engel olabildi parlamama. 🙁 Stok yapmadığım ve Watsons boykotunda olduğum için el mahkum essence’cigimle devam edeceğim yoluma.

  98. az önce eveshop’tan 2 tane sipariş verdiğim ürün. açıkçası öyle yedekçi bir insan değilim ama bu ürünün ne kadar sevildiğini bildiğim için ve stoklar biterse diye 2 tane aldım. birini hep çantamda bulundurmayı düşünüyorum ihtiyaç anında tazelenirim hemen. ben kendimi karma ciltli sanırdım ama sanırım yasyağlıyım cicişler 🙁 son birkaç gündür hiç ten makyajı yapmıyorum. sabahları yüzümü neutrogenanın sivilce jeliyle yıkıyorum¸ cumlaude lab’ın matlaştırıcı nemlendiricisini uyguluyorum ve biraz bekleyip la roche posay matlaştırıcı güneş kremimi sürüp evden çıkıyorum. bugün de öyle yaptım¸ ders bitti mutlu mutlu otobüs bekliyorum okulda telefonun ekranında kendi yüzüme bi baktım aman allahım parıl parılım! böyle bir burun parlaması daha önce hiç görmemiştim. etrafta insanlar benim surat öcü görmüşüm gibi… inanamadım o parıltıyı görünce. demek ki kullandığım ten ürünleri biraz baskılıyormuş yağlanmamı çünkü ilk kez kendimi o kadar yağlı gördüm. internetten ve sözlükten araştırdım hemen bu pudrayı¸beğenmeyen görmedim o halde hemen sipariş etmek şart oldu! benim bir de toz transparan pudram var rival de young’ın. ama adı üstünde toz ve çok tozutuyor uyguladığım fırçadan mı bilmem ama bi türlü beceremiyorum o “yok gibi” görüntüyü. un gibi duruyor suratımda. essence’¸n bu pudrasından memnun kalırım umarım.

  99. Rimmel london stay matte pudrayı kullanıp beğenmefiğimden mütevellit bu pudrayı Uzun bir sure arayıp arayıp bulamamıştım.Geçenlerde Rossman a gittiğimde gördüm Ve Herkesin ovduğunu görünce almak istedim. Kendisini ilk olarak far bazını sabitlemede kullandım Ve bayıldım. Sonra fondotenimi sürünce t bölgeme birazcık geçtim ve aşık oldum. Bitince bir daha alırmıyım bilmiyorum cunku nars light reflecting loose powder almak istiyorum tabi o zamana fiyatı arşa çıkmazsa. Eger onu almazsam bunu kesin bir daha alırım.

  100. Benim alnımda pütür pütürlenmeye sebep oldu yani sivilce gibi değil ama girintili çıkıntılı bir hal almıştı bu ürüne ve tbs’un çay ağacı özlü bb kremine bağlıyorum fakat fiyatı gerçekten çok uygun bence bi deneyin belki siz de güzel sonuç verir

  101. göz altı kapatıcımı sabitlemek için aldım geçen gün ve gerçekten bayıldım. 6 saatten fazla tutuyor yüzümde kapatıcıyı ve ne cakey duruyor ne de beyaz beyaz kalıntı bırakıyor. biraz tozutma yapıyor ama o da normaldir diye düşünüyorum. şu an için sivilce ya da alerji yapmadı¸ yaparsa onu da ekleyeceğim. ankara’da bulamayan varsa bahçeli eve’de fazlasıyla vardı.

  102. transparan versiyonunu kullanmakla birlikte ortalama düzeyde memnun kaldığım pudra. genellikle göz altı kapatıcısından sonra biraz daha sabitlensin diye kullanıyorum. çok kalıcı etkisi yok ama göz altı kapatıcısı sürdükten sonra o bölgenin biraz daha kalıcı olmasını sağlıyor. bunun düşünde tüm yüze uyguladığım zaman hemen uçup gittiği için pek tercih etmiyorum. fiyatı ne kadar uygun olsa da bitince başka bir ürün deneyeceklerimden.

  103. Göz altı kapatıcımı sabitlemek için bir transparan pudra arayışına girmiştim ve nars¸ ysl¸ gosh¸ kryolan¸ mac vs. bir sürü markanın pudralarını araştırdım. Gördüm ki en yüksek memnuniyet oranı essence’ın bu pudrasında. Ben de bir deneyeyim diyerek aldım¸ hem ilk defa transparan pudra kullanacak olduğum için uygun fiyatlı bir alternatifle başlamak da mantıklı geldi.Öncelikle kapatıcımın çizgilere dolmasını engellemedi¸ bu pudrayı alırken beklentimin %90’ı buydu halbuki. Ben çok hafif uyguluyorum¸ biraz yoğunlaştırınca belki çizgilere dolmayı bir tık daha engelliyor¸ ama o zaman da göz altlarını acayip kuru ve donuk gösteriyor. Dediğim gibi başka transparan pudra deneyimim yok¸ ki göz altı makyajını pudralamak zaten tartışmalı bir konu¸ belki genel bir durumdur bu ama¸ ben göz altında başarılı bulmadım.Göz altı dışındaki makyajı sabitlemede başarılı. Ben kalıcılığını beğenmediğim allık ve bronzerlarımın üstüne hafifçe uygulayarak da denedim¸ pozitif etkisi oldu. Bunun dışında yüzü beyazlaştırmıyor¸ ten makyajının kalıcılığını arttırıyor. Parlamadan pek rahatsız olmuyorum normalde de¸ ondan gün içinde parladım mı diye kontrol etmiyorum¸ ilk sürdüğümde matlaştırma etkisini görüyorum diyebilirim sadece. Ben bir de kullandığım ten ürününün transfer olmasını engellemesini bekliyordum ama maalesef öyle bir etki de yaratmadı.

  104. Herkesin övdüğü bu pudrayı merak ederek ben de aldım¸bundan önce rimmel london stay matte pudrasını kullanıyordum. Tüm yüzüme değil de genel de gözaltlarımda kapatıcıyı sabitlemek için kullanıyorum. Gözaltlarımı çok kuruttu ve beyazlığını net şekilde belli ettiği için pudra pudra durdu. Çizgilerime de direk doldu. Parlamayı önleyip önlemediği konusunda bir tecrübem maalesef yok. Kapağı da ikinci kullanışımda kırıldı. Ayrıca belirtildiği gibi ince yapılı bir pudra da değil¸üzgünüm.söylenenin aksine asla beğenmediğim transparan pudra oldu kendisi

  105. 2 ayda bitirdim resmen ben bunu. İlk transparan pudram tek beklentim burnumun yağlanmasını önlemesiydi ki başardı da. Tabi ki bi kaç saat sonra yenilemek gerekiyor ama sorun edecek kadar kısa sürede değil

  106. Aslında rimmel london’ın transparan pudrasını kullanıyordum fakat ambalajının sürekli olarak kırılmasından gına gelince essence’ın pudrasına bir şans vermek istedim. Öncelikle şunu söyleyeyim pek pudra insani değilimdir fakat bazen göz kapağımı sabitlemek adına ya da yüzümde parlama hissettiğimde minimum bir uygulama için kullanıyorum. Dolayısı ile benim için hem fiyat performans açısından hem de zaten çok büyük bir beklentim olmadığı için kullanılabilir bir ürün.

  107. Bilmiyorum ben sevemedim ya. Transparan dese de sanki bende beyaz beyaz kalıntılar bıraktı çok donuk gösterdi tüm yüze uygulayınca. Sadece t bölgesine uygulayınca bir nebze daha iyi ama bitmesine daha çook var gibi duruyor

  108. Herkesin çok sevmesine rağmen benim ısınamadığım pudra. Bana göre kalıcılığı etkilemiyor ve yüze donuk bir ifade veriyorTanım:essence markasının matlaştırıcı özellik vaad eden transparan sıkıştırılmış pudrası

  109. t bölgemi sabitlemek için kullandığım fiyatı 11 tl olan transparan pudra. her yere sürünce sanki o beyaz rengi dağılmıyor gibi ve kötü bir mat görüntü sağlıyor. yazın yüzüm çok terlediği için parlamayı geciktirme süresi için bir yorum yapamayacağım.Edit: lafımı geri alıyorum. Sadece t bölgeme az az bastırararak uyguladım çok güzel oldu. Gün sonunda da aynaya baktığımda parıl parıl parlamıyordu.

  110. ben de bir heves aldım¸ ancak yüzümdeki ince tüylerde bariz belli olduğunu gördüğüm için pek elim gitmiyor.

  111. parlamayı giderme etkisi çok kısa sürse de kendisini severek kullanıyorum. saatte bir pudralanmak gerekse de 🙂

  112. Ben seviyorum bu ürünü. Ne beyaz durma ne de başka bir şey yapmadı gayet güzel. Fiyat-performans açısından da gayet iyi bir ürün

  113. Kullandığım ilk ve tek pudra. Cildim yağlıyken kullandım bitirdim özellikle güneş kremi parlama yaptığı için üzerine sürüp bitirdim ancak kışın çok kuruttuğunu farkettim. Şuan cildim yağlı değil güneş kreminin üzerine sürsem de kurulukları belli ediyor ancak seviyorum ya 2.paketim ve bittikçe yine alacağım bir ürün.özellikle cildiniz parlama yapıyorsa çoook memnun kalırsınız

  114. eğer 3 saatte bir tazelerim ben derseniz ciddi iyi ürün. fiyatı zaten çok uygun. rossmann gratis ve eve shoplarda var. soluk göstermiyor cildi ama tüylerde birikme yapabiliyor. ben usturayla tüylerimi aldığım için o problem kalktı. eğer kuru ciltliyseniz sorun yaşayabilirsiniz diye düşünüyorum.

  115. ambalajı çok kalitesiz olan pudra. hiç düşürmediğim ve yanımda bile taşımadığım halde kapağı kırıldı. şimdi bantladım öyle kullanmaya çalışıyorum. genellikle güneş kreminden sonra yüzümü matlaştırmak için kullanıyorum. cakey bir görüntü oluşturmamasını seviyorum. kalıcılığı çok iyi değil bende. kapağı kırıldığı için de yanımda taşıyıp yenileyemiyorum. bir an önce bitsin istiyorum bitince bir daha alacağımı sanmıyorum. eğer ambalajını daha sağlam yaparlarsa düşünebilirim belki

  116. T bölgemin yaglanmasini önler diye aldim evet mat görüntü sunuyor ama aşırı beyaz ??? Hayalet caspera dönüyosun az sürülse bile. Ayrica cilde tam oturmuyor pütür pütür cok yapay bi görüntü veriyor. Rujlarimi matlastirmak icin kullanayim dedim asiri kuruttu dudaklarimi¸ yuzde de kullanamadim. Oyle duruyor simdi begenmedim kesinlikle

  117. Karmadan yağlıya dönük cildime asla parlama yaptırmayan hemde uygun fiyatlı pudra. Daha iyisini deneyipte beğenirsem diye denemiyorum o derece bir takıntı oldu ilk defa bitirdiğim ürün oalrakta tarihe geçsin 😀

  118. Fiyat performans ürünü olduğu doğru. Makyajı sabitleme ve parlamayı kontrol altına almada işe yarıyor. Çantada taşıması kolay¸ambalajı sağlam. Sivilce yapmıyor¸hassasiyet yaratmıyor.

  119. asla kullanamadığım sözde transparan olan sabitleyici pudra. transparan falan değil resmen yüzüm bölük bölük beyaz kalıp gibi oldu her kullandığımda ve gerçekten işe yaraması için uğraştım¸ inatla kullandım hatta. pudra fırçasıyla saatlerce dağıtmaya¸ fazlalığı atmaya çalıştım¸ olabildiğince az miktarda kullanmaya çalıştım ama yok olmuyor. gözaltlarım bembeyaz oluyor her seferinde. burdaki övgüleri görüp almıştım halbuki ama kullanamadım hiç. hayalkırıklığı oldu benim için 🙁

  120. Stay matte pudrayla bir türlü anlaşamamıştım hep yüzümü cakey yapıyordu bu pudrayla tanışınca oh be dünya varmış dedim. Islak süngerle yüzüme boca etsem de asla cakey durmuyor dibini gördüm bir daha alacağım.

  121. hafif uygulamayla bile ne kadar cakey durduğunu¸ jane iredale’in mineral transparan pudrasını kullanıp karşılaştırma imkanı bulunca anladım. karşılaştırmak da saçma gerçi¸ fiyatları arasında dağlar kadar fark var ama… yoklukta kullanılır tabi.

  122. Çok uzun zamandır kullandığım¸ dibini gördüğüm ve bitirmeye çalıştığım pudra. Almanya’dan 2 ya da 3 Euro gibi bir fiyata almıştım. Performansını oldukça başarılı buldum¸ t bölgemi birkaç saat mat tutuyor. Bende hiç cakey bir görüntüye sebep olmadı. 

  123. kaç tane bitirdim hatırlamıyorum¸ kırılan da oldu tabi azaldıkça. her yerde bulamayıp internetten stokladığım da vardır. bu fiyata bu ürün¸ muazzam. ben nc15 ten rengindeyim açık tenliyim. bu pudra beyazlatıyor yüzü¸ esmerler o yüzden sevmemiş olabilir. ama kalıcılık ve pürüzsüz görüntüsünü çok seviyorum. ambalajı berbat¸ keşke adam gibi bir kapak yapsalar. the balmla ya da rimmel stay matte ile kıyaslanamaz ayrı kulvardalar. o pudralar transpran renkte değil¸ asıl onlar cakey yapabilir¸ ağırlık yapabilir yüzde. beyazlatması benim işime de geliyor açıkçası. kızıl bakır saç rengim var cildimi beyaz gösteren şeyleri daha çok seviyorum. ama beyazlatmayan muadili varsa -benzer fiyatta- talibim.

  124. Eğer benim gibi kuru ciltli olup da almakta tereddüt edenleriniz varsa hiç korkmayın¸ alın bence. Ama çok kuruysa bilemem tabii¸ benim çok kuruya dönük kuru. Ben aslında bu ürünü göz içine sürdüğüm kalem akmasın diye göz altılarımı sabitlemek için kullanıyorum ve gerçekten mis gibi¸ akşam eve geldiğimde kalemim aynen duruyor¸ çok güzel oluyor. Hafif bi beyazlık vermesi konusunda cicişler haklı ama az yani¸ öyle bembeyaz da yapmıyor ki fazlasını alınca bu durum çok çok aza iniyor. Bence fiyatına göre performansı çok iyi¸ bulursanız kaçırmayın derim.

  125. hafif beyazlık yapsa da uygun fiyatlılar arasında rakiplerine taş çıkartacak bir üründür. cildim karmadan yağlıya dönük¸ dolayısıyla gün içinde çılgınlar gibi parlıyorum sadece fondoten sürdüğümde. nyc markasının pudrasını kullanıp faciayı gördükten sonra bir de bunu deneyeyim dedim. sonuç oldukça güzel¸ parlamayı kontrol altına alıyor uzunca bir süre. fakat süt beyazı tenim olduğu için bunu sürünce ölüye benzememek için bronzera ve allığa abanmak durumunda kalıyorum. onun haricinde hiçbir sıkıntısını görmedim

  126. Rimmel london in sivilce yaptigini cozmemden sonra aldigim kompakt pudram. Bayiliyorum cok guzel. Cok kurutmadan gayet istenilen performansi sunuyor. 100₺ deseler alirdim o kadar kaliteli ve isini yapan bi urun. Elimde nars crystal var. Inanin bu varken elim ona gitmiyor. Hergun kullanmama ragmen de baya benimle olcak gibi bereketli bi urun

  127. Şu zamana kadar 3 kere aldım¸ üçü de kırıldı doğru düzgün kullanamadan. Birinde makyaj çantamı bagaja koymuştum uçağa binerken¸ birsürü ürünün içinde sadece o kırıldı. Gittim yeniden aldım¸ bu sefer kendim düsürdüm makyaj çantamı¸ yine sadece o kırıldı. En sonuncusunun neden kırıldığını bile bilmiyorum¸ kullanmak için elime aldım bi baktım yine darmadağın olmuş içindeki ürün… Artık almaktan vazgeçtim¸ bu fiyata bu performans diye mutlu olmuştum¸ hevesim kaçtı resmen¸ pes ediyorum.tanım: yüzdeki yağlı görüntüyü azaltmaya ve makyajı sabitlemeye yardımcı olan uygun fiyatlı pudra.

  128. essence’ın transparan pudrasıgöz altlarıma baking işlemi için kullanıyorum yaklaşık 1 aydır¸ çok güzel sabitliyor sürekli ellerim yüzümde olmasına rağmen makyajı çıkartana kadar duruyor ama o kuruluk nedir aman yarabbi? benim cildim oldukça yağlı olmasına rağmen göz altlarım kuruyup çöle dönüp pare pare olup yeniliyor. ne kadar ekmek o kadar köfte yine de kullanırım bunu da diyeyim.

  129. .cildim yağlı ve doğal olarak fazla parlıyor ben önlemek için ucız diye almıştım :d ama çok sevdim hem uygun fiyatlı hem de kurutmadan germeden çok güzel sabitleyen bir pudra yalnız çok çabuk kırılıyor ya 😢

  130. Bu pudrayı seven de var sevmeyen de . Ama ben ne yazık ki sevmeyen taraftayım. Oysaki cildim yağlı ¸alın bölgem ve burun üzerim parlıyor. Bu pudra ile matlaştırmaya ve yaptığım makyajı sabitlemeye çalışıyorum ama çok pul pul durdu gözeneklerimi daha çok ortaya çıkardı fazlasını almama rağmen beyaz durdu ve bombaya gelin yüzümde durdukça daha da beyazlaştı. Arkadaşlarım bile soruyorlar ne sürüyorsun suratına sen hayalet gibi duruyorsun diye. Ambalajının dandikliğini söylemiyorum bile. O yüzden anlaşamadım oysa ki ne umutlarla almıştım 🙁

  131. Pudram kalmadığı zaman rossmandan öylesine alıp çok çok memnun kaldığım pudradır. Beklentimin çok üstünde bir performansı var. Genellikle göz altlarıma concealer uyguladıktan sonra sabitlemek için pudra kullanıyorum. Benim kullandığım pudralar arasında en iyisi bu pudradır. Bitirince tekrar almayı düşünüyorum.

  132. Bu fiyata alınabilecek en iyi pudra diyorum açıkçası. Burnum ve çevresi gün içinde yağlanır genelde ben bu ürünü şöyle hafifçe 3 saatte bir tazeliyorum. Sürdüğüm gibi kalmıyor çabuk uçuyor çünkü. Ürünün en güzel yanı cildimde cidden cakey durmaması¸ ben her pudra üründe bunu yaşıyorum çünkü. Ayrıca ürün hafif bir blur efekti de veriyor yüzüme o yüzden makyajımı ilk yaptığımda sabahları tüm yüzüme uyguluyorum. Üstelik koyu tenli olmama rağmen beyaz beyaz durmuyor ?? Çok ilginç cidden sjdjdh. Kısacası bittikçe indirimden alırım çantamda taşırım.

  133. Öğrencinin can dostu Essence markasının başarılı transparan pudrası. Karma bir cilde sahibim. Vaad ettiği gibi uzun süre t bölgemi mat tutuyor. Yağlı cilde sahip arkadaşımda da denenip onaylandı. Belki çok kuru ciltler sevmeyebilir ancak benim kuru bölgelerimi bile ekstra kurutmadı. Tek bir handikapı var o da kapatıcımın üzerine uyguladığımda biraz grileştirdiğini farkettim. Gözaltı çok koyu olmayan arkadaşlar için dert olacağını sanmıyorum ama benim genetikten var maalesef. Bunun dışında harika bir ürün. Alın aldırıın

  134. .canım pudram.ikinci kutusunu kullanıyorum.bitince tekrar alıcam çünkü hem pudradan anlamam hemde bundan memnunum😂 parlamayı güzel önlüyor ancak çok sürünce çok fazla matlaştırabiliyır tabi birazda cakey oluyorsunuz. ancak nemli süngerle sürünce çok iyi sabitliyor ve gerçekten transparan kendileri.

  135. T bölgesi için birebir sabitleyici. T bölgesi hariç kuru cildim olunca biraz pul pul oluyor o yüzden nemlendirici ve baz kullanmak şart. Hem ucuz hem uygun sabitleyici. Ilk sürünce beyazlık oluyor ama sonradan kalmıyor o. Makyajım uzun süre kalsın dediğim günler kullanıyorum..

  136. Bu pudrayı severek kullanıyodum taa ki bende sivilce yaptığını fark edene kadar. Böyle olması beni üzdü 🙁

  137. yine herkesin çok övdüğü yine alıp memnun kalmadığım bir ürün. Cildim çok yağlı değil çok pudra kullanan biri değilim ama özellikle sıcaklarda ya da kalıcılık istiyorsam kullanayım düşüncesiyle aldım ancak ne zaman sürsem alnımda pütürcükler oluştuğunu farkettim. Gözaltlarımı sabitleyim desem grileştirdi kabuk kabuk durdu anlaşamadık yani sevmedim.

  138. uygun fiyatlılar arasında en iyi transparan pudralardan biri. bende sivilce yapmadı. grileşme ya da beyazlık bırakma da gözlemlemedim. felaket boyutlarda olmasa da tozutuyor. nars’ın pudrası gibi ince yapılı ürünler gözdem olduğu için bunu tekrar almayacağım ama bitene kadar da kullanırım. daha çok yağlı ve karma ciltlere göre olduğunu düşünüyorum. kuru ciltte biraz gerilme hissi yapıyor.

  139. Canım ciğerim benim. T bölgemi çok güzel zapteden¸ göz altlarına ağırlık yapmayan alttaki ürünü bozmayan güzel pudram. Kompakt olmasına rağmen o kadar yumuşak ki baking bile yapılabiliyor. Fiyatı da uygun e daha ne olsun dedikleri kadar varmış cidden.

  140. ya bu pudra hakkında kararsızım. iyi mi kötü mü anlayamıyorum resmen. t bölgem için kullanıyorum¸ parlaklığı gideriyor doğru ama normal bir pudradan tek farkı transparan olması¸ çok gerekli mi tartışılır. minimalist bir insansanız eğer değil. onun yerine elinizde varsa fondöteninize uygun renkli bir pudrayı fırçayla hafif hafif dokunuşlarla uygulasanız daha iyi bir görüntü ortaya çıkar diye düşünüyorum. koşun alın demeyeceğim yani. ayrıca bu pudra nedensiz bir şekilde kırılmıştı eve geldiğimde. gerçekten dayanıksız ambalaj olarak. bende kolonya ile presleyip eski haline döndüreyim dedim ama ı-ıh. renk vermiyor artık taşlaşmış gibi. yeni almam gerekecek sanırım ama alasım da yok elimde 3 pudra daha var. neden böyle yaptın essence

  141. Efsane bir transparan pudra. İndirimsiz 15 TL geçen yüzde elli indirimdeydi. Bu fiyata daha iyisi olamaz hatta yüksek fiyatlilara bile taş çıkartır .

  142. Göz altına ve t bölgeme uyguluyorum cakey bir görüntü oluşturmuyor. Beyaz renk olduğuna bakmayın ciltte transparan duruyor.

  143. ten makyajı yapmadığım zaman güneş kreminden sonra pudra fırçasıyla azıcık alıp sürüyorum. parlamaya kesin çözüm ancak gün içinde çok yağlı bir cildiniz varsa tekrar sürmeyi gerektirebiliyor bazen. yine de fiyat açısından performansı gayet iyi bence. cildi iyi nemlendirdikten ve pudrayı da çok abartmadıktan sonra cakey bir görünüm yaratmıyor bende

  144. herkes ambalajının dağıldığından bahsetmiş¸çoğunluğun aksine benimkinin ambalajı hala sağlam ama evde durduğu halde kendiliğinden pudra kısmı dağılıp un gibi dökülmeye başladı. onun haricinde memnundum kendisinden f/p oranıyla kullanılabilir bir ürün benim için ayrıca cruelty free olması da cabası.

  145. Uygun fiyatlı transparan pudra. Makyaj sonrası makyajımı sabitlemek için kullanıyorum. İlk sürdüğümde yüzde bir beyazlık oluşuyor ama 10 dakika içinde bu etki gidiyo ve pudralanmış mat bir görüntü kalıyor. Makeup forever transparan pudra kadar etkili değil tabiki ama ucuz fiyatlı olarak tercih edilebilir.

  146. Fiyat performans açısından güzel bir pudra. Eksi yanına gelecek olursam içeriğe dikkat edenler için ilk sırada talk var

  147. t bölgemdeki yağlı görüntüyü bitiren çok sevdiğim pudramdı ama kırıldı. ben de kiraz çiçekli kolonyamı döküp sıkıştırdım parçalarını. bir süre daha idare etti ama bu şekilde de içime sinmeyince yenisini almak farz oldu¸ bence f/p açısından süper bir ürün sadece ambalajını biraz özensiz buldum çantama atıp gün içinde de kullanayım diyemiyorum malesef

  148. sabitlemesini¸ matlaştırmasını ve fiyatını sevdiğim pudramdı. “dı” çünkü bitirdiğimde yenisini alamadım ve süremediğim bu süre içinde alnımdaki gitmeyen pütürcüklerin geçtiğini fark ettim:((( pütürcükleri sen yapıyormuşsun meğer. senden hiç şüphelenmemiştim¸ bi tane daha alacaktım… seni çok sevmiştim sen neden bena böyle yaptın… dııırı dııırıı dırrı

  149. boir hafta önce berlindeki bir rossmandan aldım. sadece t bölgeme uyguluyorumş sabah 7de vurduğum ürün oglenden sonraya kadar yüzümde bir yağlanma yapmıyor. yüzüm matt amma kuru olmayan hos bir izlenim bırakıyor. kesinlikle tavsiyye ederim

  150. Karma ve yağlı ciltler için resmenn kurtarıcı bir ürün bu. Note mattifying fondoten üzerine uugulayınca 2-3 saat süren matlığı yaklaşık  1¸5 saat kadar daha uzatıyor. Fiyat performans açısından güzel bir ürün. Tek sevmediğim yönü çabuk parçalanması:( Hatta bir keresinde kırılıp çantamın içine dökülmüştü. Yine de kendisiyle seviyeli bir ilişkimiz var 🙂

  151. matlaştırması¸ kalıcılığı yeterli bir pudra. birkaç saat sonra tekrar uygulanabilir cakey bir görüntü vermiyor. en hızlı bitirdiğim toz üründü sanırım diğer pudralara oranla daha hızlı azalıyor ürün ama uygun fiyatlı güzel bir alternatif. ileride alabilirim tekrar.

  152. Cildi yagdan parlayan bı turlu care bulamayan arkadasima hediye ettigim urun.Dibini gormesi o kadar kisa süreyi buldu ki.Cilde agirlik vermiyor cok ince bir yapisi var.Goz altlarina cok yogun uygulamamak da fayda var yinede cunku iyi nemlendirilmediginde cizgilere dolma yaptığını dusunuyorum.Gun icinde yenilenmesi gerekebiliyor t bolgesi icin.Fakat matlik isteyen icin uygun fiyatli bulunabilecek en iyi pudralardan.Gratisten gitmesi üzdü tabiki fakat eve shoplarda bulunuyor 🙂

  153. Açıkçası kuru bir cildim olmasına rağmen makyajımın pulpul edip dökmemesine aşık olduğum pudradır. Evet ilk sürüldüğünde biraz beyazlık veriyor ama iyice dağıtınca sorun kalmıyor. Her gün makyaj yapan biri değilim buna rağmen kutu kutu bitirdim. Sanırım bitirip tekrar tekrar aldığım nadir makyaj ürünlerinden.

  154. Aldığımın ikinci günü ufak bir kısmı yere düşünce kırıldı. Çok tozutuyor onun dışında fena değil.

  155. Gerçekten sevip bitirdiğim pudradır. Yüzde beyaz beyaz durduğunu düşünmüyorum. Tüm gün olmasa da uzun süreli bir matlık sağlıyor. Bana kalırsa en iyi yanı fiyatı. Bence bu fiyata söylenebilecek eksik bir yanı yok.

  156. F/p olarak fena olmayan pudra. Parlaklığı almakta başarılı. sabitleme konusunda da idare eder. Ama paketlemede ucuza kaçılmış. kapağı son derece dikkatli kullanmama rağmen kırıldı.

  157. Şimdiye kadar kullandıklarım arasında en cakey durmayan transparan pudradır.Gerçekten çok ince ve yüzde doğal duran bir yapısı var. Ölçüyü kaçırsanız bile cakey durmuyor. Yağlanmayı uzun süre geciktiriyor. Beğendim. Tek sıkıntısı sanki biraz çabuk bitiyor. Her gün kullanıyorum evet ama 2 ayda dibini görmek¸ bilemiyorum. Performansı ve uygun fiyatıyla bunu pek sorun edeceğimi sanmıyorum. Rossmann’da 17.90’a satılıyor.

  158. cildim kuru karma ve burnum insanüstü bir yağlanma ve parlama kapasitesiyle donatılmış. bu yüzden bu pudra bende saatler süren bir matlık sağlamadı. hiçbir üründen öyle bir performans beklemediğimden ve transparan pudra cahili olduğumdan bu uygun fiyatlı pudrayı ikinci kez aldım. iki seferde de yarılayamadan kapağı kırıldı ve yanımda taşıyamaz oldum. bu yüzden evden çıkmadan rujumu sabitlemek ve kalıcılığı arttırmak için kullanıyorum¸ ki bu açıdan oldukça başarılı. hiç yoktan iyidir diyerek t bölgeme de kullanıyorum ama yarım saat sonra etkisini kaybetmiş oluyor. bu yüzden edebiyle parlayan cildinize kullanabilirsiniz.

  159. Fiyatına göre performansı beni oldukça şaşırtan pudra. Markasının hayvanlar üzerinde test yapmıyor oluşu mükemmel. Uygun fiyata transparan pudra arayışında olanlar kesinlikle almalı

  160. ilk denediğimde tepkim ‘keşke daha önce alsaydım’ olmuştu. güzel matlaştırıyor ve çizgilere dolmuyor. bittikçe alacağım ürünlerden biri oldu ^^

  161. Fiyatına göre performansı gayet iyi olan matlaştırıcı pudra. Karma bir cildim var o yüzden sadece T bölgesine uyguluyorum -fondöten kullanmadığım halde- matlaştırma etkisi en fazla 2 saat sürüyor. 2 saat sonunda geleceğimden daha parlak bir T bölgesine sahip oluyorum. Demem o ki bütçeniz kısıtlıysa ve sürekli tazeleyebilecekseniz alın.

  162. Yenilerde aldığım ama bahsedildiği gibi güzel mi güzel matlaştırma etkisi göremedeğim pudra. Belki daha az yağlı ciltler için öyledir ama ben bunu sadce gözaltlarımı sabitlemek için kullanıyorum bir tık aydınlık göstersin diye. Bunun yerine yüzüme maybelline fit me matte and poreless pudrasını kullanmak bende daha güzel etki verdi. Biterse bir daha alacağımı düşünmüyorum.

  163. Yedeğinin yedeği var o derece seviyorum. 5 senedir kullanıyorum en ufak sivilce yapmadı. Sadece nemlendirici üstüne uygulasam bile çok değişik bir his veriyor. Fazla uygularsanız dudak bölgesinde gerilme ve kuruluk hissi yaratabiliyor.

  164. Karma cilt tipine sahibim. Gün içinde burnumda yağlanma gözlemliyorum. Bu pudra o görüntüyü normale döndürdü ve transparan olduğu için de kendisini belli etmedi. Kısacası bayıldımmm.

  165. Pudralar konusunda biraz acemiyim ancak uygun fiyatlı olduğu için aldım. Ürün tozutuyor beyaz renkli biraz fazla sürünce ve iyi süpürmezseniz beyazlık kalabilir. T bölgem yağlı olduğu için özelliklede burnuma uygulayarak denedim ve sonuç gözenekleri blurluyor diyebiliriz yani daha az görünür kılıyor ve baking içinde çok uygun bir pudra deniyor öylede deneyeceğim bende herhangi bir soruna sebep olmadı. Uygun fiyatlı ve kolay ulaşılabilir olduğu için alınabilir.

  166. denediğim uygun fiyatlı pudralar arasında en ince yapılı olan pudra. göz altındaki kırışıklıklara dolmuyor ve sağlıklı¸ mat bir görüntü sağlıyor. tek sıkıntısı çabucak bitmesi. nadir kullandığım bir pudranın¸ üç ayda bitmesi¸ beni birazcık hayal kırıklığına uğratıyor. 23 tllik uygun fiyatıyla bu problemi göz ardı edebiliriz.

  167. 3 yıldır bittikçe yenilediğim güzel performanslı renksiz pudra. Yağlı ciltte makyaj sabitlemede olsun¸ makyajsız cildi mat göstermede olsun gayet başarılı bir ürün. Üstelik gözenekleri de alıp götürüyor.

  168. Kullandığım ilk transparan pudra kendisi. Dibini görüp tekrar aldığım nadir kozmetik ürünlerinden biri ayrıca. Rimmel stay matte ye geçince kendisini bıraktım diyebilirim. Çünkü stay matte daha ince ve sabitleme için daha uygun ve bende pudrayı genelde bu amaçla kullanıyorum. Essence i genellikle bolca alarak baking için halen arada kullanmaktayım. İkisi drugstore un en iyileri muhtemelen. Ama birbirine muadil olduğunu düşünmüyorum.

  169. Grileştirmeden göz altı kapatıcısı sabitleyen¸ ince yapılı¸ sık kıllı olmayan tombul bir pudra fırçası ile tüm yüze şahane olarak uygulana bilen yinede uygun fiyatlı sayılabilinecek transparan pudradır. Transparan pudra müessesesi dutlukken vardır. Karma ve yağlı çıldlilerin en azından bir şans vermesinin şart olduğunu da belirtmek gerek. The Balm Sexy Mama da indirimli 40 TL olmuşken hele de

  170. uygun fiyatlı¸ kaliteli ve kalıcı bir pudra arıyorsanız tavsiye edebileceğim pudradır. yüzünüzde toz toz durmuyor ve fondötenle güzel bir bütünlük sağlıyor.

  171. kullandığım yüksek fiyatlı birçok markaya muadildir. benim için tek olumsuz yanı ambalajının çok kötü olması. düştüğü an pudra paramparça oluyor. hâlâ uygun fiyatlı olduğu için şans verilebilir.

Siz ne düşünüyorsunuz?